Κυριακή 29 Δεκεμβρίου 2013

Απόστρατοι αξιωματικοί επικεφαλής ασφάλειας εταιρειών - Νόμιμο ναι, Ηθικό όμως;

Απόστρατοι αξιωματικοί επικεφαλής ασφάλειας εταιρειών - Νόμιμο ναι, Ηθικό όμως;
Στον στρατό κατά πως φαίνεται άνοιξε μια συζήτηση για το κατά πόσο νόμιμο ή ηθικό είναι πρώην αξιωματικοί να καταλαμβάνουν θέσεις σε εταιρείες που προμηθεύουν το στράτευμα κι από εκεί που έκαναν τη διαπραγμάτευση τώρα γίνονται υπάλληλοι. Από μια πρώτη άποψη το ζήτημα φαίνεται να μην είναι και τόσο θεμιτό, αν και πάντοτε υπάρχουν για κάθε ζήτημα δύο είδους αναγνώσεις.
Με αφορμή το συγκεκριμένο ζήτημα και αδράζοντας την ευκαιρία που μας δίνει η φωτογραφία του προηγούμενου θέματος με τον
κ. Τσιρώνη παρά τω πλευρώ Μαρινάκη (αν και τώρα αυτό το στιγμιότυπο αποτελεί αναμνηστικό σουβενίρ), υπάρχουν πολλές άλλες περιπτώσεις, όπου κυρίως σε προέδρους ΠΑΕ, σε άλλους επιχειρηματίες κοκ, πρώην ανώτατοι αξιωματικοί της αστυνομίας, μεταξύ των οποίων και αρκετοί αρχηγοί, έχουν μεταβληθεί τώρα σε επικεφαλής ... "μπόντιγκαρντ".
Το ζητούμενο σε αυτή την περίπτωση τί είναι το νόμιμο και τί το ηθικό. Αν για να ξαναπιάσουμε την περίπτωση του κ. Τσιρώνη, εξαργυρώθηκε από τον κ. Κόκκαλη η στάση της αστυνομίας στο περίφημο ματς της Ριζούπολης το 2003 όταν κρίθηκε το πρωτάθλημα, με τους άλλους τί συμβαίνει;
Ποια ανταποδοτικά οφέλη και σε τί υπηρέτησαν τα τωρινά αφεντικά τους; Από την άλλη πάλι, πως αξιωματικοί με πρόσβαση στους κοριούς και σε απόρρητες πληροφορίες, μπορούν να προσφέρουν σήμερα εξόφθαλμα ανάλογες υπηρεσίες, με την πολιτεία να εθελοτυφλεί απέναντι σ' αυτή την πρόδηλη κατάχρηση εξουσίας που τους προσέδωσε το κεκτημένο του κοριού;   
Πληροφορίες του bloko.gr σημειώνουν, ότι κα μεταξύ των απόστρατων υπάρχει ... δίκτυο (τί άλλο), το οποίο νέμεται και διανέμει θέσεις και πόστα, ενώ διατηρούνται και κάποιες ανοιχτές θέσεις γι αυτούς που βρίσκονται στα τελευταία σκαλοπάτια της υπηρεσιακής ανάβασης σε θέσεις κι αξιώματα.
Δυστυχώς, εμείς για λόγους δεοντολογίας και προκειμένου να μην κατηγορηθούμε ότι στοχοποιούμε ανθρώπους και δεν είναι στις προθέσεις μας, δεν μπορούμε να δημοσιοποιήσουμε ποιος είναι που. Εκτμούμε όμως ότι θα ήταν καλό για το κύρος και την υπόσταση της αστυνομίας, να γίνει από τις εσωτερικές υποθέσεις μια έρευνα όταν οι κύριοι αυτοί ήταν παντοκράτορες μέσα στην αστυνομία, συσχετίστηκαν, ευνόησαν ή απέκρυψαν με ιδιοτελή σκοπό και νιτερέσο, προκειμένου να εξαργυρώσουν την καλή πράξη τους όταν έρθει το πλήρωμα της αποστρατείας.
Τί λέτε;
.πηγη BLOKO.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου