Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου 2013

Το αλεξίσφαιρο των άτρωτων

Ξεκίνησε από μια  μπουτίκ στην Πόλη του Μεξικού και μετά την επιτυχία που είχε τα ρούχα του ταξίδεψαν σε 18 χώρες του κόσμου. Ο λόγος για τον κολομβιανό επιχειρηματία  Miguel Caballero ο οποίος παράγει αλεξίσφαιρα γιλέκα, σακάκια, μπλούζες, ακόμη και κοντομάνικα μπλουζάκια.

Οι επαφές με τους ενδιαφερόμενους πελάτες γίνονται μόνον κατόπιν ραντεβού. Ορισμένοι από αυτούς που έχουν φορέσει τα αλεξίσφαιρα ρούχα του είναι ο Αντιπρόεδρος της Κολομβίας , Francisco Santos και στο παρελθόν ο πρώην πρόεδρος της Βενεζουέλας Hugo Chaves.
Οι τιμές είναι απαγορευτικές για τους κοινούς θνητούς. Χαρακτηριστικά, ένα αλεξίσφαιρο σακάκι κοστίζει περίπου 2.000 δολάρια.
Όπως δηλώνει, συνέλαβε την ιδέα όταν όταν σπούδαζε διοίκηση επιχειρήσεων και σχεδιασμό ρούχων πριν 20 χρόνια στην Κολομβία  βλέποντας τον σωματοφύλακα ενός συμφοιτητή του, που ίδρωνε φορώντας ένα αλεξίσφαιρο γιλέκο βάρους πέντε κιλών.
 
Αποφάσισε να το επανασχεδιάσει. Άλλαξε το υλικό του γιλέκου και το έκανε ελαφρύ. Το αλεξίσφαιρο γιλέκο του, ζυγίζει μόλις ένα κιλό, περίπου το 1/5 των συνηθισμένων αλεξίσφαιρων γιλέκων και μπορεί να αντέξει οποιαδήποτε σφαίρα διαμετρήματος μέχρι 12 χιλιοστών.
Αρχικά είχε τέσσερις εργαζομένους, ενώ τώρα έχει περισσότερους από 130.Υπάρχουν περίπου 300 μοντέλα στη συλλογή και οι σχεδιαστές του σκέφτονται συνεχώς νέες ιδέες.
 

"Όσοι θέλουν να εργαστούν για εμάς πρέπει να πιστεύουν στα προϊόντα μας" αναφέρει και προσθέτει:
"Σήμερα κατασκευάζουμε ρούχα απ' όλα τα υλικά. Ωστόσο οι πελάτες προτιμούν το δέρμα και το σουέτ".
Ρωτώντας τον τι είναι το πιο παράξενο που έχει σχεδιάσει θυμάται χαρακτηριστικά, μία αλεξίσφαιρη Βίβλο και αλεξίσφαιρα άμφια για έναν καθολικό ιερέα στην Κολομβία.
Πηγή: odditycentral.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου