Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2019

Ιστορίες συνοδείας: Περιστατικό στο Διεθνές Αεροδρόμιο Ben Gurion.

Στις 24 Ιουνίου 2008, ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί ολοκλήρωσε την επίσκεψή του στη Μέση Ανατολή και πήγε στο αεροδρόμιο για να αναχωρήσει. Τότε ( σύμφωνα με την επίσημη εκδοχή), ένας από τους αξιωματικούς της Υπηρεσίας Συνοριακής Φρουράς (MAGAV), που βρίσκονταν περίπου 100 μέτρα από τον Πρόεδρο της Γαλλίας και αρκετούς υψηλόβαθμους αξιωματούχους, πυροβολήθηκε στο κεφάλι με όπλο υπηρεσίας, αυτοκτονώντας. Οι γιατροί ανέφεραν ότι τραυματίστηκε θανάσιμα και πέθανε αμέσως .Το περιστατικό συνέβη τη στιγμή που ο Σαρκοζί και η σύζυγός του Κάρλα Μπρούνι στέκονταν στο αεροπλάνο και έδιναν  τα χέρια με τον επικεφαλής της ισραηλινής κυβέρνησης Ehud Olmert και τον πρόεδρο Shimon Peres. 
Οι Ισραηλινοί και οι Γάλλοι φρουροί, ακούγοντας τον ήχο ενός πυροβολισμού, έσπευσαν προς αυτούς. Ο Νικολά Σαρκοζί και η Carla Bruni Sarkozy επιβιβάστηκαν βιαστικά στο αεροπλάνο.Ο αποχαιρετισμός του Σαρκοζί στον Olmert και τον Perez διακόπτεται. Άμεσα  και η ασφάλεια του Προέδρου του Ισραήλ εκκενώνει και τους μεταφέρει  επειγόντως στα  αυτοκίνητα.
Ωστόσο, μετά από λίγο,  όταν ενημερώθηκαν για το πραγματικό γεγονός ο Ehud Olmert επέστρεψε και επιβιβάστηκε στο αεροπλάνο, για  να μιλήσει  με τον ηγέτη της Γαλλίας.Την ίδια ημέρα, ο εκπρόσωπος της αστυνομίας Miki Rosenfeld αρνήθηκε τις αναφορές ότι έγινε προσπάθεια για τη ζωή του Νικολά Σαρκοζί. Τόνισε ότι κανένας από τους υψηλόβαθμους αξιωματούχους δεν ήταν σε κίνδυνο. Ο διοικητής αστυνομίας της επαρχίας Nissim Mohr ανέφερε ότι ο Raad Ghanem (αυτόχειρας)  έπρεπε να εμποδίσει  ξένους να εισέλθουν στην τελετή. Οι μάρτυρες του περιστατικού ανέφεραν ότι μετά από έναν πυροβολισμό, ο Ghanem έπεσε από την οροφή. Το γεγονός της πτώσης του Ghanem από την οροφή έγραψαν  σε  δημοσίευση Reuters.
Σύμφωνα με το πρακτορείο NFC, η οικογένεια Ghanem αρνήθηκε να πιστέψει στην επίσημη έκδοση του θανάτου του. Επιπλέον, την εποχή εκείνη υπήρχαν άλλες εκδοχές του συμβάντος, ιδίως στο Διαδίκτυο, οι πληροφορίες έδειξαν ότι ο Raad Gan πυροβολήθηκε από τους συναδέλφους του, καταλάθος .Δεν μάθαμε ποτέ κάτι άλλο εκτός απο την επίσημη εκδοχή του αυτοπυροβολισμού. Οι εικόνες μιλούν από μόνες τους...













Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου