Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου 2014

Πουλιά Βόμβες! Τι άλλο θα σκεφτούν!!

Πουλιά Βόμβες! Τι άλλο θα σκεφτούν οι Ταλιμπάν! ΦΩΤΟ 


(0 ψήφοι)
Πουλιά Βόμβες! Τι άλλο θα σκεφτούν οι Ταλιμπάν! ΦΩΤΟ - ΒΙΝΤΕΟ
Σε ένα διαφορετικό είδος κυνηγιού προχώρησε η αφγανική αστυνομία. Κυνηγούν τα πουλιά - βόμβες των Ταλιμπάν!

Σε ένα διαφορετικό είδος κυνηγιού προχώρησε η αφγανική αστυνομία, όταν ένας παρατηρητικός αστυνομικός εντόπισε ένα
πουλί με κεραία στο σώμα και το πυροβόλησε. Μέσα στην κοιλιά του πτηνού οι Ταλιμπάν είχαν κρύψει εκρηκτικό μηχανισμό!

Σύμφωνα με την Daily Mail, η αφγανική αστυνομία εξόντωσε ένα μεγάλο πουλί που έφερε έναν ύποπτο μηχανισμό που περιελάμβανε GPS, κεραία, πυροκροτητή κινητού τηλεφώνου, εκρηκτικό μηχανισμό και κάμερα.







Το πρωτότυπο αυτό “όπλο” των Ταλιμπάν εντοπίστηκε στην περιοχή Φαργιάμπ του Αφγανιστάν, κοντά στα σύνορα με το Τουρκμενιστάν. Σύμφωνα με μαρτυρίες το “ύποπτο” πουλί έφερε διάφορα καλώδια στο σώμα του και για αυτό και έγινε στόχος των αστυνομικών.





Ιδιαίτερη εντύπωση δε προκαλεί το γεγονός ότι εκτός από το μηχανισμό, που τοποθετήθηκε στο άτυχο πτηνό με χειρουργική επέμβαση, οι επίδοξοι τρομοκράτες είχαν σχεδιάσει ένα ειδικό “γιλέκο αυτοκτονίας” αντίστοιχο με αυτό που φορούν οι βομβιστές αυτοκτονίας στο Αφγανιστάν, το Ιράκ, κλπ.



Πάντως το πρώτο που τράβηξε την προσοχή των αρχών σε αυτό το πτηνό δεν ήταν τα καλώδια, τα οποία άλλωστε δεν είναι ορατά από απόσταση, αλλά το ...είδος του, καθώς, στη συγκεκριμένη περιοχή, δεν απαντάται συνήθως το συγκεκριμένο είδος πτηνού.

Ο υποστράτηγος Αμντούλ Ναμπί Ιλχάμ δήλωσε στο NBC πως το πουλί εξερράγη όταν πυροβολήθηκε και πως τα “ύποπτα μεταλλικά αντικείμενα” ήταν διάσπαρτα.  Σύμφωνα με τον Ίλχαμ “ Συγκεντρώνουμε ακόμη τα μέρη του μηχανισμού, όμως κάποια τμήματα αυτού μοιάζουν με GPS και μικροκάμερα”.


Η επιτυχία της τοπικής αστυνομίας έρχεται την ώρα που οι επιθέσεις έχουν κλιμακωθεί τις τελευταίες εβδομάδες στο Αφγανιστάν, συμπεριλαμβανομένης της Καμπούλ. Τουλάχιστον εννέα επιθέσεις πραγματοποιήθηκαν στην αφγανική πρωτεύουσα μέσα σε 15 ημέρες. 
Οι επιθέσεις έχουν κλιμακωθεί τις τελευταίες εβδομάδες στο Αφγανιστάν, ενώ οι δυνάμεις τουΝΑΤΟ ετοιμάζονται να αποχωρήσουν στο τέλος του χρόνου ύστερα από 13 χρόνια παρουσίας στη χώρα. Ο αρχηγός της αστυνομίας της Καμπούλ παραιτήθηκε χθες από τα καθήκοντά του μετά τις διαδοχικές αιματηρές επιθέσεις που συγκλόνισαν την πρωτεύουσα τις δύο τελευταίες εβδομάδες. Η παραίτηση, την οποία υπέβαλε χθες ο αρχηγός της αστυνομίας της Καμπούλ στρατηγός Ζαχίρ Ζαχίρ, μετά το κύμα επιθέσεων στην αφγανική πρωτεύουσα, δεν έγινε τελικά δεκτή από την αφγανική ηγεσία, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Εσωτερικών.

"Ύστερα από αίτημα υψηλόβαθμων αξιωματούχων και προκειμένου να αποφευχθεί οποιαδήποτε διατάραξη στη διαχείριση των θεμάτων ασφαλείας, ζητήθηκε από τον στρατηγό Ζαχίρ να παραμείνει στη θέση του. Η παραίτησή του απορρίφθηκε, ο στρατηγός διατηρεί τα καθήκοντά του ως αρχηγός της αστυνομίας της Καμπούλ", δήλωσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας Χασμάτ Στανικζάι.


Η μεταστροφή αυτή σημειώνεται ενώ συνεχίστηκε η βία σήμερα, με επίθεση αυτοκτονίας στη διάρκεια κηδείας κατά την οποία τουλάχιστον άνθρωποι σκοτώθηκαν στη βόρεια επαρχία Μπαγλάν.

Σύμφωνα με τον Αμινουλάχ Αμαρχίλ, αρχηγό της αστυνομίας της επαρχίας Μπαγλάν, "ένας καμικάζι που ήταν πεζός ανατινάχθηκε ενώ βρισκόταν ανάμεσα σε ανθρώπους οι οποίοι παρίσταντο σε κηδεία στην Μπόρκα", περιοχή της επαρχίας. Εννέα άνθρωποι, εκ των οποίων δύο αστυνομικοί σκοτώθηκαν και 18 τραυματίστηκαν. Οι αστυνομικοί βρίσκονταν εκεί για λόγους ασφαλείας.

"Ο στόχος ήταν κατά τα φαινόμενα ορισμένοι αξιωματικοί της αστυνομίας και μέλη της συνέλευσης της επαρχίας που παρίσταντο στην τελετή", δήλωσε ο Ταζ Μοχάμαντ Τάκουα, ο επικεφαλής της περιφέρειας της Μπόρκα, τονίζοντας ότι κανένας από τους τοπικούς αξιωματούχους δεν τραυματίσθηκε από την έκρηξη.

Ο κόσμος είχε συγκεντρωθεί στη Μπόρκα για την κηδεία αξιωματούχου της τοπικής φυλής.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει ανάληψη ευθύνης.

Πηγή: Daily Mail, ΑΠΕ-ΜΠΕ,NBC
Μετάφραση - Επιμέλεια: OnAlert

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου