Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2013

ΚΥΠΡΟΣ.Υπουργός Δικαιοσύνης Θα εργαστεί για τομέα υπηρεσιών ασφάλειας

Τη διαβεβαίωση ότι θα εργαστεί για την επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο τομέας των υπηρεσιών ασφαλείας και την προστασία του από τις όποιες παραβατικές συμπεριφορές, έδωσε σήμερα ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως Ιωνάς Νικολάου.
Ιωνάς Νικολάου Υπουργός ΔικαιοσύνηςΣε χαιρετισμό του στο 1ο Παγκύπριο Συνέδριο Ιδιωτικών Υπηρεσιών Ασφάλειας, στη Λευκωσία, ο κ. Νικολάου διαβεβαίωσε ότι τα αποτελέσματα του συνεδρίου θα αποτελέσουν αντικείμενο σοβαρής μελέτης και διαβούλευσης, ώστε τα προβλήματα που θα αναδειχθούν να επιλυθούν άμεσα και οριστικά.
Όπως είπε, "ο ρόλος των ιδιωτικών υπηρεσιών ασφάλειας στην πρόληψη και την αντιμετώπιση της εγκληματικής δράσης, η οποία τροφοδοτείται από τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες που βιώνει σήμερα ο κυπριακός λαός, είναι ιδιαίτερα σημαντικός, και για αυτό προσδοκώ στην επέκταση της συνεργασίας των ιδιωτικών γραφείων παροχής υπηρεσιών ασφάλειας και των φυλάκων με την Αστυνομία, ενισχύοντας με αυτό τον τρόπο το πολύπλευρο έργο της, ως θεματοφύλακα της ασφάλειας των πολιτών".
Ο κ. Νικολάου εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι "η συνεργασία αυτή θα συνεχιστεί και θα ενισχυθεί ακόμη περισσότερο, με ιδιαίτερη έμφαση και σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα και ενεργώντας πάντοτε στα πλαίσια της νομιμότητας".
Στη συνέχεια, ο κ. Νικολάου αναφέρθηκε στη νομοθεσία που κατοχυρώνει το επάγγελμα, και επεσήμανε ότι "η προστασία του επαγγέλματος παροχής υπηρεσιών ασφάλειας δεν είναι υπόθεση μόνο των διωκτικών αρχών του τόπου, αλλά και όλων εσάς, για αυτό σας καλώ να διασφαλίσετε το επάγγελμα σας από όλους αυτούς οι οποίοι επιδιώκουν την αξιοποίηση των γραφείων ασφάλειας ως μέσο επιβολής της ανομίας και εξωθούν τους φύλακες στην εξυπηρέτηση αλλότριων σκοπών, ξένων προς αυτούς του νόμου και της ασφάλειας του πολίτη".
"Σας καλώ να διαφυλάξετε την τήρηση του νόμου, να αναβαθμίζετε συνεχώς την εκπαίδευση των συνεργατών σας, να συνεργαστείτε με τις διωκτικές αρχές, παρέχοντας κάθε αναγκαία πληροφορία που σχετίζεται με τη διερεύνηση οποιουδήποτε ποινικού αδικήματος, και στην προσπάθεια σας αυτή σας διαβεβαιώνω ότι θα με βρείτε συνεργάτη και συμπαραστάτη σας", είπε.
Επεσήμανε ότι "μόνο έτσι θα μπορέσετε να αναβαθμίσετε πραγματικά το επάγγελμα σας, να το καταστήσετε συνώνυμο με την ασφάλεια του πολίτη και ενεργό μέρος της ασφάλειας του τόπου, και τότε είμαι βέβαιος ότι δεν θα αργήσετε να απολαύσετε τους καρπούς της υπευθυνότητας και της αξιοπιστίας σας, και θα κερδίσετε την εμπιστοσύνη των πολιτών, αλλά και την συνεργασία της Πολιτείας, διευρύνοντας τον κύκλο των εργασιών σας, σε νέες μορφές εργασίας, όπως αυτές που παρέχονται σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου