Παρασκευή 8 Μαρτίου 2013

ΣΥΝΟΔΟΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ .ΣΚΕΨΕΙΣ ΕΝΟΣ ΦΙΛΟΥ!!



Πυρά στο αυτοκίνητό μουΈνας άντρας είναι καλός ακόλουθος,εαν πραγματικά, θεωρεί σημαντικό πρόσωπο τον εργοδότη του.Αυτή είναι η υψηλότερη μορφή ακολούθου.Θα θυσιάσει το σώμα και το μυαλό του κανείς ,εάν εκτιμάει πραγματικά το αφεντικό του,θα έχει ακόμα καλύτερη τύχη,εάν διαθέτει σοφία και ταλέντο και μπορεί να τα χρησιμοποιεί με τον τρόπο που αρμόζει.
Η τιμή για τις υπηρεσίες ενός ακόλουθου πρέπει να είναι ανάλογη με την προυπηρεσία του,την εμπειρία του και τη συνεχή επένδυση του, οσο αφορά τις δεξιότητες που εμπεριέχονται στο επάγγελμα του,λιγότερη αμοιβή θα του δημιουργήσει δυσθυμεία και δυσφορία,η δε μεγαλύτερη, συνήθως, εάν είναι στην αρχή της πορείας του ,είναι δυνατό να τον οδηγήσει σε πράξεις μη αποδεκτές απο την υπόλοιπη ομάδα του,με αποτέλεσμα την στασιμότητα και το στιγματισμό του απο τους άλλους.Με λίγα λόγια το εισόδημα του πρέπει με αντικειμενικό τρόπο να του αναλογεί και να τον ικανοποιεί.
Εξίσου πάρα πολύ σημαντικό για τον ακόλουθο και την καριέρα του είναι το να έχει την πλήρη διαβεβαίωση και εξασφάλιση απο τον εργοδότη του ,οτι θα τον καλύψει επ’ ακριβώς σε ο,τι ,κι αν χρεαστεί μετά απο μια δικαιολογημένη απο την νομοθεσία πράξη καταστολής.Εάν σε μια σχέση ακόλουθου-εργοδότη δεν ισχύει κάποια απο τις παρα-πάνω προϋποθέσεις είναι σίγουρο,οτι σε βάθος χρόνου η σχεση αυτή θα πάψει να υφίσταται.
Το να είναι κανείς ακόλουθος δεν είναι τίποτε άλλο απο το να είναι υποστηρικτής του αφεντικού του,να εμπιστεύεται σε αυτόν τα καλά και κακά ζητήματα,και να αποποιείται το προσωπικό του συμφέρον.
Το να υπάρχει οικειότητα με όλους τους συντρόφους ,διορθώνοντας ο ένας τα λάθη του άλλου ,με ανιδιοτέλεια και έχοντας όλοι στο μυαλό τους το πως να είναι χρήσιμοι στον εργοδότη τους, είναι η μεγάλη επιτυχία,η προσφορά και η συμπόνοια ενός ακολούθου.
Στο υψηλότερο επίπεδο ο ακόλουθος νιώθει υπερηφάνια για τις ικανότητες του,χαίρεται, όταν οι άλλοι τον επαινούν και στεναχωριέται για την έλλειψη ικανότητας των συντρόφων του.Αυτός ο άνθρωπος έχει αξία.Έχει το ύφος της ευγένειας κάποιου που δεν γνωρίζει τίποτα,είναι πράγματι ταπεινός.
Τα ζητήματα μεγάλης σημασίας πρέπει να αντιμετωπίζονται ελαφρά.Τα ζητήματα μικρής σημασίας πρέπει να αντιμετωπίζονται σοβαρά ,ετσί ώστε κανένα ζήτημα μικρής σημασίας να μην γίνει μεγάλης.Ο ακόλουθος πρέπει πάντα να προνοεί και να προλαμ-βάνει με διορατικότητα ,ψυχραιμία και ευελιξία πριν αναγκαστεί να προβεί στο άσχημο καθήκον της καταστολής.
Ένας ακόλουθος που μέσα στην υπηρεσία του σε βάθος χρόνου έκανε κάποτε ένα λάθος, θα είναι πολύ πιο συνετός και χρήσιμος εξαιτίας της μετάνοιάς του και της άσχημης εμπειρίας λόγω των συνεπειών ,που αποκόμισε.Ένας άντρας στην θέση του ακόλουθου ,που δεν έχει κάνει ποτέ λάθος ή είναι άπειρος στον ρόλο αυτού, είναι ένας άνθρωπος επικίνδυνος.
Για τον σωματοφύλακα όταν η στιγμή έρθει,δεν υπάρχει λεπτό για λογική ανάλυση, ανάμεσα στην δράση και την αντίδραση δεν πρέπει να χωρά ούτε η υποψία μιάς σκέψης.
Εάν δεν έχει αναρωτηθεί και ταυτόχρονα αποφασίσει εκ των προτέρων, συχνά στην καλύτερη των περιστάσεων έρχεται η ντροπή,στην χειρότερη ο θάνατος!Ένας αληθινός μαχητής δεν σκέφτεται τη νίκη ή την ήττα.Ορμάει χωρίς σκέψη σε έναν παράλογο θάνατο,πολεμιστής είναι ένας άντρας ,ο οποίος δεν λυπάται την ζωή του !Αυτός που δεν είναι εκ των προτέρων αποφασισμένος για τον αναπόφευκτο θάνατο,είναι σίγουρο ,οτι θα πεθάνει με άσχημο τρόπο.Το να είναι κάποιος υπερήφανος για την δύναμη του ,όταν ακόμα δεν είναι θαρραλέος ,είναι πολύ πιθανό αυτό να τον ντροπιάσει στους ανθρώπους.
Όταν η στάση κάποιου για το κουράγιο, είναι ριζωμένη στην καρδιά του ,και όταν η αποφασιστικότητά του δεν έχει ούτε ίχνος αμφιβολίας ,τότε,όταν έρθει η ώρα, θα είναι αναγκαστικά ικανός να διαλέξει την σωστή κίνηση.Εάν η σκέψη διαρκεί πολύ ,θα χαλάσει.Όταν το μυαλό δεν είναι συγκροτημένο,η κρίση δεν θα φτάσει ποτέ σε συμπέρασμα και θα επικρατήσει η συγχυσή.Δεν υπάρχουν στρατιωτικές τακτικές και στρατηγική για τον άντρα εκείνο, που επιδεικνύει τεράστια ψυχοσωματική δύναμη,ομως καλοι τροποι σημαινει δυναμη σε αναπαυση!
Ο σωστά και άξια προετοιμασμένος μαχητής θα χρησιμοποιήσει αυτό που έχει καλλιεργήσει μέσα του την κατάλληλη στιγμή, όταν οι περιστάσεις το δικαιολογούν με τη σωστή ένταση στην δράση ,που αναλογεί, με πληρότητα στην καταστολή χωρίς ίχνος επίδειξης και εντυπωσιασμού με φυσικό και εναρμονισμένο τρόπο!Απλά θα εκδηλώσει το αποτέλεσμα της προετοιμασίας για μάχη εν καιρό ειρήνης, στην προάσπιση του καλού με αποφασιστικότητα,εντιμοτητα και αυτοθυσία.
Εντιμότητα ειναι η δύναμη της αποφασιστικότητας σε μια ορισμένη πορεία συμπεριφοράς σύμφωνα με τη λογική,χωρίς ταλαντεύσεις,να χτυπήσει κανείς, όταν είναι σωστό να χτυπήσει.Η εντιμότητα είναι δίδυμος αδελφός της ανδρείας!
Στο ανώτερο του στάδιο ο ακόλουθος ξεπερνα ακομη και τη πιο μεγαλη πιεση μεσα του και κανει μια ηρωικη πραξη οχι παρορμητικα ,αλλα ψυχρα,ορθολογικα,διχως να κατακλυζεται απο θυελλωδη συναισθηματα ευχαριστησης.Ο ακολουθος αναζητει μια ζωη υψωμενη σε ανωτερη δυναμη,τη ζωη μεσα στον κινδυνο.
Η έννοια της τιμής,που υπονοεί μια έντονη συναίσθηση αξιοπρέπειας και αξίας ,δε θα μπορούσε να μη χαρακτηρίζει το σωματοφύλακα.Η ατιμία μοιάζει με μια ουλή στο δέντρο που ο καιρός,αντι να την επουλωνει,τη μεγενθύνει!!
Όταν ο ακόλουθος επιφορτιστεί να παραδώσει κάτι ,όπως ένα σημαντικό γράμμα ή άλλο έγγραφο υλικό, καλό θα είναι να το κρατά καλά στα χέρια του να μην το αφήσει καθόλου και να το παραδώσει απευθείας στα χέρια του παραλήπτη.
Όταν του απευθύνει τον λόγο ο εργοδότης του, είτε είναι για το καλό του είτε για κακό,το να αποσυρθεί με σιωπή αυτο θα δείξει οτι είναι μπερδεμένος.Θα πρέπει να έχει κάποια ταιριαστή απάντηση,είναι σημαντικό να είναι αποφασισμένος και ευθυς εκ των προτέρων.Με την ασυνέπεια και την επιπολαιότητα ο ακόλουθος φαίνεται επιφανειακός και αρχάριος.
Ανάλογα με τις περιστάσεις υπάρχουν στιγμές, που ο ακόλουθος πρέπει να βασιστεί στον εργοδότη του για κάτι σημαντικό, που τον αφορά.Αν αυτό γίνεται κατ’εξακολούθηση ο εργοδότης επιβαρύνεται απο τα συνεχή αιτήματά του και αυτό είναι αγενές .Κατά συνέπεια αυτό θα τον ρίξει χαμηλά στην βούληση του αφεντικού του.Ακόμα δεν θα πρέπει ,ποτέ σε όλη του την ζωή να φανεί αμελής προς αυτόν, που του έκανε κάποια μεγάλη χάρη.
Εάν κάποιος δεν έχει αλλάξει μερικούς εργοδότες δεν είναι πραγματικός ακόλου-θος.Επτά φορές κάτω ,οχτώ φορές επάνω.Εάν κάποιος δείχνει αποφασιστικότητα,μπορεί να κινήσει γη και ουρανό κατά το πως τον ευχαριστεί.
Ένας άνθρωπος ,που θεωρείται εμβριθής στις τέχνες,είναι σαν έναν ηλίθιο.Εξαιτίας της ηλιθιότητάς να ασχολείται με ένα και μόνο πράγμα δεν σκέφτεται τίποτε άλλο και έτσι γίνεται εμβριθής.Είναι ένας άνθρωπος μονοσήμαντος χωρίς ιδιαίτερη αξία.Ο ακόλουθος πρέπει ν’ αποκτά και να συντηρεί σε υπερθετικό βαθμό δεξιότητες συνδυάζοντας την εξωτερική δύναμη και ευελιξία με την εσωτερική καλλιέργεια.Στην αναζήτηση της εξέλιξής του κάποιος,εάν δεν καταβάλει μεγάλη προσπάθεια και δεν τον στηρίξουν οι άλλοι για να προχωρήσει δεν θα έχει καμία χρησιμότητα.
Εάν κάποιος είναι διψασμένος γενικά να γίνει ακόλουθος χωρίς να του αναλογεί και χωρίς να καταλαβαίνει τα σημεία των καιρών,το τι αρέσει και τι δεν αρέσει στον εργοδότη του αυτό σαν αποτέλεσμα είναι το να νιώσει άχρηστος προς τον εργοδότη του ,την ομάδα του και τον εαυτό του.Είναι άπρεπο να προσπαθεί κανείς να κερδίσει την εύνοια του αφεντικού του με πλάγιους τρόπους,θα πρέπει πάντα να κάνει ένα βήμα πίσω και να καταλάβει τα ρηχά και τα βαθιά της αρμόζουσας συμπεριφοράς και μετά να εργαστεί ,χωρίς να κάνει κάτι που δεν θα αρέσει στον εργοδότη του.
Κάποιος που ξέρει μόνον λίγα πράγματα θα έχει τον αέρα ανθρώπου ,που γνωρίζει.Αυτό είναι θέμα απειρίας.Όταν κάποιος γνωρίζει κάτι καλά ,δεν φαίνεται στην συμπεριφορά του.Αυτός ο άνθρωπος είναι ευγενής.
Ένας ακόλουθος πρέπει να θέτει σε προγραμματισμό τις εντολές που δέχεται απο τον εργοδότη του κατα προτεραιότητα και να φέρνει σε πέρας αυτα, που έχει να κάνει την κάθε μέρα ξεχωριστά με ιδιαίτερη αποτελεσματικότητα και συνέπεια χωρίς να τον καταβάλει άγχος ,αλλά να είναι σίγουρος για την ορθότητα της κρίσης του και της ευθύνης των πράξεων του.
Κάποιος ,που υπηρετεί το αφεντικό του ,όταν του φέρεται καλά ,δεν είναι ακόλουθος αφοσιωμένος.Αλλά όταν ο εργοδότης φέρεται άκαρδα και παράλογα και παρ’ολαυτα τον υπηρετεί πιστά με προσήλωση,κατανόηση και υπομονή ,τότε επιδεικνύει φροντίδα και ταύτιση.Η πραγματικη υπομονη ειναι το να υπομενει ο ακολουθος ,οτι νομιζει οτι δεν μπορει να υπομεινει!
Για έναν ακόλουθο δεν θα πρέπει να υπάρχει τίποτε άλλο πέρα απο το να κάνει την δουλειά του.Το πιο σημάντικο για έναν ακόλουθο είναι να μην ξεχνάει ποτέ το αφεντικό του.
Η ουσία της καταστολής στην εργασία του σωματοφύλακα είναι ,οτι πρέπει να εκπαιδεύεται νυχθημερόν ,ώστε να αποφασίζει γρήγορα.Όταν θυσιάζει την ζωή του, πρέπει να κάνει την πληρέστερη χρήση των όπλων του.Είναι λάθος να μην είναι σε εγρήγορση και να πεθάνει με ένα όπλο στην θήκη.Εν ολίγοις το πνεύμα της νίκης είναι χρήση οποιουδήποτε όπλου με σκοπό την άμμεση καταστολή και συντριβή των επιτιθέμενων.
Το να παραέχει ο ακόλουθος υπερβολική άνεση με ένα όπλο είναι εξίσου λάθος με το να μην το γνωρίζει επαρκώς, γιατι αυτο του δημιουργεί έπαρση και εσφαλμένη μη υγιή αυτοπεποίθηση.
Ο ακόλουθος πρέπει και στην μάχη και στην καθημερινή ζωή να είναι αποφασισμένος αλλά και ήρεμος,πρέπει να αντιμετωπίζει τις αντιξοότητες χώρις ένταση,χωρίς περιττούς κινδύνους με πνεύμα κατασταλαγμένο και αμερόληπτο.Ακόμα και ,όταν το πνεύμα ηρεμεί να μην αφήνει το σώμα να χαλαρώσει,και όταν χαλαρώνει το σώμα να μην αφήνει το πνεύμα να χαλαρώσει.Στην ουσία να μην επιτρέπει στο σώμα να επηρεάζεται απο το πνεύμα και τουναντιον.Να μην έχει πλεόνασμα ούτε έλλειμα ηθικού.Να μην αφήνει κανένα να δεί το πνεύμα και το ηθικό του ,ούτε να τα επιδεικνύει.ΟΙ ΜΙΚΡΟΣΩΜΟΙ πρέπει να είναι οικείοι με το πνεύμα των ΜΕΓΑΛΟΣΩΜΩΝ και το αντίστροφο.
Η σταθερότητα,η αυτοκυριαρχία,το αδιατάρακτο,η ειρήνη ως συνέπεια μιας μακρόχρονης ακατάβλητης θέλησης-η βαθιά γαλήνη,η κατάσταση άμυνας σαν κάστρο,η δυσπιστία του πολεμιστή-η σταθερότητα των αρχών,η ενότητα θέλησης και γνώσης,ο αυτοσεβασμός και τέλος η αυτοϋπερνίκηση-πρέπει να είναι τα εφόδια του ακόλουθου για την τέλεια συνεισφορά.
Η πνευματική όψη της ανδρείας μαρτυριέται απο την ατάραχη,γαλήνια παρουσία του νού.Η γαλήνη είναι κουράγιο σε ηρεμία.Είναι μια στατική εκδήλωση ανδρείας,όπως οι τολμηρές πράξεις είναι μια δυναμική.Ένας πραγματικά γενναίος άνθρωπος είναι πάντα γαλήνιος ,ποτε δεν εκπλήσσεται,τίποτα δε διαταράσσει τη γαλήνη του πνεύματος του.Στη δίνη της μάχης παραμένει ήρεμος εν μέσω καταστροφών ισορροπημένος!
Ο ακόλουθος πρέπει να γνωρίζει επακριβώς ,οτι είναι κανείς καλός, με τον όρο να ξέρει επίσης, πως να ειναι κακός, και ,οτι είναι κανείς κακός ,επειδή αλλιώς δε θα καταλάβαινε, πως να είναι καλός.Δεν θεωρεί μάλιστα σίγουρο οτι η αντίθεση αυτή μεταξύ καλού και κακού εξαρτάται απο την ύπαρξη και των δυο,αντίθετα,το κακό πρέπει να εξαφανιστεί και το καλό να μείνει,το ένα έχει δικαίωμα να υπάρχει,το άλλο δε πρέπει να υπάρχει καθόλου…
Ο συνοδός, που βλέπει μόνο την επιφάνεια των πραγμάτων θα ανταπεξέρχεται στις καταστάσεις με δυσκολία,ενώ εκείνος ,που μπορεί να δει απο κάτω ,θα τ ‘αντιμετωπίζει μ’ ευκολία.
Πρεπει να έχει αναπτύξει τρομερή οξυδέρκεια και αντίληψη κανείς για να μπορεί να φορά την προβιά του εγκληματία(που χάρη της μοίρας του και της ικανότητας του εξελίσσεται διαρκώς), έτσι ώστε ο ακόλουθος να γίνει συνεπίπεδος του σε “δεξιότητες” , οπως η σκληρότητα και η κακία, με αποτέλεσμα ,να μπορεί να εκτεθεί σε οποιαδήποτε βιαιότητα,με τον οποιοδήποτε,όποιας έκτασης και έντασης χωρίς δυσφορία αλλά με προσμονή για τη δικαίωση της προετοιμασίας του.Ο φόβος επέρχεται συχνά,λόγω του άγνωστου.Το να γνωρίζει τον εχθρό τον κάνει ικανό στην επίθεση.Το να γνωρίζει τον εαυτό του τον κάνει να αντέχει στην άμυνα.Επίθεση είναι το μυστικό της άμυνας,άμυνα είναι η σχεδίαση μιας επίθεσης.Πως γίνεται κανείς δυνατός?-Αποφασίζοντας αργά και επιμένοντας σ’αυτό που έχει αποφασίσει.Όλα τα άλλα έρχονται μετά..π.χ. Στις πολεμικές τέχνες αποφασίζει ,τι του ταιριάζει, και ξεκινά ολοκληρωτικά προσηλωμένος στον στόχο του αδιαφορώντας για τη κούραση,τον πόνο και τους ψυχωσωματικούς τραυματισμούς ,που θα παρουσιαστούν.
Η λαβή του όπλου για την μάχη και την εξάσκηση είναι πάντα η ίδια,πρέπει να γίνεται προσομοίωση στην εξάσκηση με όσο το δυνατό προκείμενες συνθήκες έντασης,ταραχής και αναστάτωσης με σκοπό μέσα στον ακόλουθο να διαδραματίζεται αληθινή μάχη ακόμα και στην προπόνηση.Όταν πιάνει τη λαβή του όπλου για να γίνει χρήση κατόπιν τεκμηριωμένης και νόμιμης δικαιολόγησης σύμφωνα με τους κείμενους νόμους και το σεβασμό στην ανθρώπινη ύπαρξη και υπόσταση, πρέπει ο σωματοφύλακας πέρα απο τις δεξιότητες ,που θα έχει αναπτύξει να είναι σίγουρος για το προς το ώφελος του πέρας της μάχης ,που θα πραγματωθεί μόνο ,εάν ριζώσει μέσα του βαθιά την πρόθεση να πλήξει καίρια τον αντίπαλο του.Το πνεύμα είναι να νικάς μέσα στα βάθη(της ύπαρξης)του αντιπάλου.
Η στρατηγική του προσωποφύλακα είναι να εμποδίσει τον επιτιθέμενο, έτσι έχει πρακτικά νικήσει,το σημαντικό είναι να καταστήλει τις χρήσιμες κινήσεις του αντιπάλου αλλά να επιτρέψει τις άχρηστες.Πρέπει να είναι πάντα ικανός να καθοδηγήσει εκεί, που θέλει αυτός το πεδίο και την έκβαση της μάχης ,όταν δεν μπορεί να την αποφύγει π.χ. Αυτό σημαίνει να πολεμάει με τον ήλιο πίσω του και να λάβει τέτοια θέση, ώστε να βλέπει απο ψήλα τον αντίπαλο και να τον καταδιώκει αναγκάζοντάς τον να έχει την πλάτη του στραμμένη σε άβολα μέρη με σκοπό να φτάσει σε δυσχερή θέση, όπου θα καθηλωθεί μέχρι να εμφανιστεί βοήθεια.
Σε κρίσιμη κατάσταση ο συνοδός ασφαλείας πρέπει να κάνει επίδειξη πλήρους ηρεμίας και ο αντίπαλος θα παρασυρθεί απο αυτό και θα χαλαρώσει.Όταν δεί ,οτι αυτό το πνεύμα το μετέδωσε μπορεί να επιφέρει την ήττα του αντιπάλου επιτιθέμενος σφοδρα χωρίς καμία σκέψη,αποφασισμένος μέχρι την πλήρη και ουσιαστική συντριβή του αντιπάλου.
Ο ακόλουθος πρέπει να κατέχει την εστίαση του βλέμματος ,που σημαίνει κοίταγμα στην καρδιά του άντρα, με άλλα λόγια πρέπει να καταλαβαίνει και να αντιλαμβάνεται γρήγορα σαν ένας γνήσιος φυσιογνωμιστής-παρατηρητής της ανθρώπινης φύσης τον χαρακτήρα και τις προθέσεις των απέναντί του.
Για να φτάσει ο ακόλουθος στον δρόμο της στρατηγικής ως πολεμιστής πρέπει να σπουδάσει πλήρως και άλλες πολεμικές τέχνες και να μην χαλαρώσει καθόλου το πνεύμα του μαχητή αλλά κατασταλαγμένος να συσσωρεύει εξάσκηση μέρα με την μέρα ,ώρα με την ώρα.Όταν το πνεύμα, δεν είναι κατ’ελάχιστον συννεφιασμένο,όταν τα σύννεφα της σύγχησης καθαρίσουν,εκεί είναι το πραγματικό κενό ,που απαιτείται για το ακριβώς επιθυμητό αποτέλεσμα στην έκβαση της μάχης.
ΣΤΟ ΚΕΝΟ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΡΕΤΗ,ΟΧΙ ΠΟΝΗΡΙΑ.Η ΣΟΦΙΑ ΥΠΑΡΧΕΙ,Η ΑΡΧΗ ΥΠΑΡΧΕΙ,Ο ΔΡΟΜΟΣ ΥΠΑΡΧΕΙ,ΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ΕΙΝΑΙ ΤΙΠΟΤΑ(ΜΙΓΙΑΜΟΤΟ ΜΟΥΣΑΣΙ).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου