Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2016

EUROPOL: Καταζητούμενοι της Ευρώπης

Η Ευρωπαϊκή Αστυνομία, η γνωστή EUROPOL (European Police), παίρνοντας παράδειγμα από το FBI (Federal Bureau of Investigation, Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ερευνών) της ομοσπονδιακής κυβέρνησης των ΗΠΑ πριν από λίγες ώρες ξεκίνησε τη λειτουργία της ιστοσελίδας με τους πιο καταζητούμενους στην Ευρωπαϊκή Ένωση.


Πηγή: europol.europa.eu
Πηγή: europol.europa.eu

Αντίστοιχα με τη γνωστή λίστα του FBI για τους καταζητούμενους της ομοσπονδιακής κυβέρνησης των ΗΠΑ αλλά και τη λιγότερο γνωστή λίστα των διεθνώς καταζητούμενων από την INTERPOL (International Police, Διεθνής Αστυνομία), η EUROPOL έχει πλέον μία αντίστοιχη ιστοσελίδα με όλους τους καταζητούμενους από την ομοσπονδία των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Μπορείτε να επισκεφθείτε αυτή την ιστοσελίδα στη διεύθυνση https://eumostwanted.eu και βλέπετε παρακάτω μία εικόνα της.


Πηγή: EUMostWanted.eu
Πηγή: EUMostWanted.eu

Μέσω αυτής της νέας ιστοσελίδας της EUROPOL όσοι γνωρίζουν κάποια πληροφορία που μπορεί να οδηγήσει στον εντοπισμό ή τη σύλληψη των καταζητούμενων μπορεί να τη προσφέρει ανώνυμα ή επώνυμα ενώ για κάποιους καταζητούμενους υπάρχουν και χρηματικές ανταμοιβές. Η ιστοσελίδα είναι διαθέσιμη σε 17 γλώσσες από τα κράτη-μέλη, ανάμεσα τους και στα Ελληνικά, και συντηρείται από το ENFAST (European Network of Fugitive Active Search Teams, Ευρωπαϊκό Δίκτυο Ενεργών Ομάδων Έρευνας Φυγάδων) το οποίο αποτελείται από αστυνομικούς 28 κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης με αρμοδιότητα στον εντοπισμό και σύλληψη φυγάδων με τη βοήθεια της EUROPOL.


Πηγή: europarl.europa.eu
Πηγή: europarl.europa.eu

Η EUROPOL προσφέρει τεχνική υποστήριξη για τη σωστή και ασφαλή λειτουργία της ιστοσελίδας ενώ το περιεχόμενο το διαχειρέζεται αποκλειστικά το ENFAST. Είναι μία εξαιρετική πρωτοβουλία και παροτρύνουμε όλους τους αναγνώστες μας να επισκεφθούν τη σελίδα, να μελετήσουν τα στοιχεία των καταζητούμενων και να βοηθήσουν στη σύλληψη τους εφόσον γνωρίζουν κάποιο στοιχείο. Κλείνοντας, ελπίζουμε στο μέλλον να δούμε ακόμα περισσότερες παρόμοιες ενέργειες στην Ευρωπαϊκή Ένωση που θα βάλουν τους πολίτες σε πιο ενεργή θέση στη καταπολέμηση της εγκληματικότητας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου