Παρασκευή 21 Νοεμβρίου 2014

ΤΙΜΗΤΙΚΉ ΠΛΑΚΕΤΑ ΣΤΟΝ κ ΚΥΡΙΑΚΑΚΗ

Managing πρόληψης ειδικών εγκλημάτων κατά επίσημων προσώπων - Τεύχος 37

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το σεμινάριο της P.S.T.

Ιδιαίτερα επιτυχημένο ήταν το σεμινάριο με θέμα το «managing πρόληψης ειδικών εγκλημάτων κατά επίσημων προσώπων» που διοργάνωσε στις 2 Νοεμβρίου στο ξενοδοχείο «Μετροπόλιταν» η Professional Security Training (P.S.T.) –Επαγγελματικές Εκπαιδεύσεις Ασφάλειας και ο κ. Γεώργιος Κεραμιδάς, ιδρυτής της εταιρείας, και Σύμβουλος Ασφαλείας Επιχειρήσεων.

Γράφει ο Δημήτρης Σταμούλης
O εισηγητής κ. Σπυρίδων Κυριακάκης, CCO Instructor, εκπαιδευτής θεμάτων ασφαλείας και υπεύθυνος του ιστοτόπου Roiforoi, κέρδισε από την πρώτη στιγμή τους δεκάδες συμμετέχοντες στο σεμινάριο και κατάφερε σχεδόν σε κάθε λεπτό από την πολύωρη διάρκεια του διαδραστικού «μαθήματός» του να τους κρατήσει σε εγρήγορση και να τους μεταφέρει τις πλούσιες εμπειρίες και γνώσεις του με το δικό του, πρωτότυπο και «ζωντανό» τρόπο. Στο σεμινάριο αναλύθηκαν θέματα όπως αναγνώριση χωρίς διακρίσεις μοντέλων συμπεριφοράς ατόμων, που μπορεί να απειλήσουν την ασφάλεια ή να παρακάμψουν τα μέτρα ασφαλείας.

Ο εκπαιδευτής εφάρμοσε πολλές τεχνικές της εκπαίδευσης ενηλίκων ώστε να επιτευχθεί σχηματισμός συνάφειας στη γνώση, με τη χρήση ποικιλίας εκπαιδευτικών βοηθημάτων.
Με σαφήνεια ανέπτυξε την ψυχοδυναμική των ομάδων ασφαλείας, τους ρόλους που αναπτύσσονται σε αυτές, την ανάπτυξή τους και τα προβλήματα που εμφανίζονται, την αναγκαιότητα της δια βίου εκπαίδευσης και μάθησης, και υποκίνησε τους παριστάμενους για κριτικό αναστοχασμό.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στην εξέλιξη των κινδύνων προς τον πιο πολύπλοκο, στην παθογένεια της ιδιωτικής παροχής υπηρεσιών ασφαλείας, τις τάσεις και τις εξελίξεις των οργανωμένων εγκληματιών και τον τρόπο δράσης τους. Ανέπτυξε διεξοδικά τις τάσεις αντιγραφής ως προς την ταυτότητα του στόχου, αλλά και ως προς τους ελιγμούς και επισήμανε ποια πρόδρομα σημάδια πρέπει να επισημανθούν και με ποιο τρόπο. Έφερε πολλά παραδείγματα τα οποία ανέλυσε και έκανε πρακτική άσκηση. Στη συνέχεια, παρώθησε το ακροατήριο για ερωτήσεις δίνοντας τον λόγο σε έναν-έναν.

Την συνάντηση τίμησαν με την παρουσία τους, ο γνωστός πολιτικός επιστήμονας και στρατιωτικός αναλυτής Δρ. Αθανάσιος Δρούγος, ο επιχειρηματίας Γιώργος Τσαγκόγεωργας, ο ειδήμων στα θέματα Security & Safety μηχανικός, αρθρογράφος και εκπαιδευτής ενηλίκων κ. Παρασκευάς Βερώνης, ο διευθύνων σύμβουλος της SCS κ. Νικόλαος Πιπέρογλου κ.ά.

Τιμητική πλακέτα στον κ. Κυριακάκη

Στην αρχή του σεμιναρίου, ο κ. Κεραμιδάς παρέδωσε τιμητική πλακέτα στον κ. Κυριακάκη για την πολύτιμη συνεργασία τους στο πλαίσιο ανάλογων ημερίδων και σεμιναρίων, αλλά και για την πολύχρονη και πολύπλευρη προσφορά του ως επαγγελματίας, αλλά και ως δάσκαλος στο χώρο της ασφάλειας.

Οι συμμετέχοντες έλαβαν μετά το πέρας του σεμιναρίου βεβαίωση παρακολούθησης. Ανάμεσά τους ήταν συνοδοί ασφάλειας, φύλακες, επαγγελματίες παροχής ιδιωτικών υπηρεσιών ασφαλείας σε μέσα ενημέρωσης, τράπεζες και ξενοδοχεία και άλλοι εργαζόμενοι στον κλάδο.

Απευθυνόμενος προς τους επαγγελματίες του σεμιναρίου ο κ. Κεραμιδάς τόνισε μεταξύ άλλων τα εξής: «Στόχος του σεμιναρίου είναι να σας δείξει τα σωστά βήματα για να έχετε μια επιτυχημένη καριέρα, η οποία θα συνοδεύεται παράλληλα από διάρκεια. Όλοι ισχυρίζονται ότι για να μπορέσεις να ανέβεις επίπεδο και να πετύχεις στον διαρκώς αναπτυσσόμενο κλάδο της ασφάλειας, αυτό που χρειάζεσαι είναι η εκπαίδευση, με την οποία εμπλουτίζεις και το βιογραφικό σου σημείωμα. Γιατί λοιπόν πάρα πολλοί έχουν ένα πλούσιο βιογραφικό σε εκπαιδεύσεις και δεν μπορούν να βρουν εργασία, αλλά ακόμα και αν βρουν την χάνουν και δεν έχουν διάρκεια στην καριέρα τους; Είμαι κάθετα αντίθετος με αυτή την παγιωμένη, μη αποτελεσματική και ταυτόχρονα «επικίνδυνη» προσέγγιση η οποία τοποθετεί την εκπαίδευση ως πρώτιστη προϋπόθεση επαγγελματικής εξέλιξης. Η εκπαίδευση, σαφώς είναι πολύ σημαντική, αλλά δεν είναι η αφετηρία. Αν δεν γνωρίζετε σε τι χώρο κινείστε, ποιος είναι ο στόχος σας, ακόμα αν δεν γνωρίζετε και τον ίδιο σας τον εαυτό, προς τα πού κατευθύνεστε; Στόχος μου είναι να αναγνωρίσετε το πρόβλημα πριν αυτό εξελιχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Εσάς, ποιος είναι ο στόχος σας; Τι πραγματικά, θέλετε να κάνετε στη ζωή σας; Για πόσο καιρό θα ζείτε με αυτό το πρόβλημα; Οφείλετε στον εαυτό σας να δώσετε απαντήσεις και να κατακτήσετε την καριέρα που σας αξίζει».

(Αναρτήθηκε στις 18/11/2014)





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου