Τετάρτη 5 Νοεμβρίου 2014

ΜΙΑ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ

Η PROFESSIONAL SECURITY TRAINING (P.S.T) ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕ ΜΙΑ ΞΕΧΩΡΙΣΤΗ ΗΜΕΡΙΔΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΜΕ ΤΟΝ ΕΞΑΙΡΕΤΟ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑ κ ΚΥΡΙΑΚΑΚΗ ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΟΠΟΥ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΙΔΑΣ ΕΓΙΝΕ ΚΑΙ ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΕΚΠΛΗΞΗ ΣΤΟΝ κ ΚΥΡΙΑΚΑΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΥΧΡΟΝΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΟΥ ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ .
ΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΙ

Άνω των 40 επαγγελματιών της παροχής ιδιωτικών υπηρεσιών ασφαλείας, επιχειρηματίες, επόπτες ασφαλείας, επικεφαλής ομάδων VIP protection και άλλοι εργαζόμενοι στον κλάδο, κόσμησαν τη συνεδριακή αίθουσα «Χίος» του Ξενοδοχείου METROPOLITAN, στο Παλαιό Φάληρο, στο πλαίσιο επιμορφωτικών συναντήσεων της P.S.T. που επιτηδεύεται στις ειδικές επιμορφώσεις και εκπαιδεύσεις ασφαλείας. Επρόκειτο για το ειδικό σεμινάριο “Emergency preparedness and response and contingency planning on recognition on a non discriminatory basis of characteristics and behavioral patterns of persons who are likely to threaten VIP security, using techniques to circumvent security measures”.

Κεντρικός εισηγητής ο κ. Σπύρος Μιχαήλ Κυριακάκης και φυσικά το περιεχόμενο της επιμορφωτικής διαδραστικής επιμορφωτικής συνάντησης, δεν μπορούσε παρά να τεθεί υπό την «πνευματική αιγίδα», του επιστημονικού ιστότοπου RoiForRoi, που αναπτύσσει την επιστήμη του Security Management, διεθνώς.

Ο εκπαιδευτής εφάρμοσε πολλές τεχνικές της εκπαίδευσης ενηλίκων ώστε να επιτευχθεί σχηματισμός συνάφειας στη γνώση, με τη χρήση ποικιλίας εκπαιδευτικών βοηθημάτων.
Με σαφήνεια ανέπτυξε την ψυχοδυναμική των ομάδων ασφαλείας, τους ρόλους που αναπτύσσονται σε αυτές, την ανάπτυξή τους και τα προβλήματα που εμφανίζονται και την αναγκαιότητα της δια βίου εκπαίδευσης και μάθησης και υποκίνησε τους παριστάμενους για κριτικό αναστοχασμό.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στην εξέλιξη των κινδύνων προς το πιο πολύπλοκο, στην παθογένεια της ιδιωτικής παροχής υπηρεσιών ασφαλείας, τις τάσεις και τις εξελίξεις των οργανωμένων εγκληματιών και τον τρόπο ενεργείας τους. Ανέπτυξε διεξοδικά τις τάσεις αντιγραφής ως προς την ταυτότητα του στόχου αλλά και ως προς τους ελιγμούς και επισήμανε ποια πρόδρομα σημάδια πρέπει να επισημανθούν και με ποιο τρόπο. Έφερε πολλά παραδείγματα τα οποία ανέλυσε και έκανε πρακτική άσκηση. Στη συνέχεια παρώθησε το ακροατήριο για ερωτήσεις δίνοντας τον λόγο σε έναν-έναν.

Στο γενικό πνεύμα ενθουσιασμού, ο κ. Γιώργος Κεραμιδάς ιδιοκτήτης manager της «P.S.T.» βράβευσε με τιμητική πλακέτα τον εισηγητή και απονεμήθηκαν οι βεβαιώσεις που είχαν τον τίτλο Honarium (τιμητική επιβράβευση επαγγελματία).
Την συνάντηση λάμπρυναν με την παρουσία τους, ο γνωστός πολιτικός επιστήμων και διεθνούς εμβέλειας στρατιωτικός αναλυτής Δρ. Αθανάσιος ΔΡΟΥΓΟΣ, ο επιχειρηματίας και ταυτόχρονα πρόσωπο εξαιρετικής παιδείας Κος Γιώργος ΤΣΑΓΚΟΓΕΩΡΓΑΣ, ο ειδήμων στα θέματα Security & Safety μηχανικός, αρθρογράφος και εκπαιδευτής ενηλίκων κ. Παρασκευάς ΒΕΡΩΝΗΣ, ο Διευθύνων Σύμβουλος της SCS κ. Νικόλαος ΠΙΠΕΡΟΓΛΟΥ, ο Αρχισυντάκτης των περιοδικών “Security Manager” & “I.T. Security” Κος Βλάσης ΑΜΑΝΑΤΙΔΗΣ, ο Αρχισυντάκτης του περιοδικού «Security Report”, Κος Δημήτριος ΣΤΑΜΟΥΛΗΣ.
Οι ανωτέρω κλήθηκαν να επιδώσουν τις βεβαιώσεις συμμετοχής.
Παρέστησαν και εκπρόσωποι των χορηγών και χορηγών επικοινωνίας.
Χορηγοί :
Περιοδικό «Security Manager» και κ. Αμανατίδης Βλάσης
ΚΕΚ ΙΑΣΩΝ και κ. Τζούρος Δημήτριος

Χορηγοί Επικοινωνίας :
Περιοδικο «Δούρειος Ίππος», κ.Βλάσσης Σάββας
Περιοδικό «Security Report», κ. Σταμούλης Δημήτριος
Ιστότοπος «Η Ιδιωτική Ασφάλεια στην Ελλάδα» κ. Κανναβός Δημήτριος.
Ιστότοπος «Σεμινάρια Ασφαλείας», κ. Λεβαντής Ιωάννης.

Εξόχως σημαντική ήταν η βοήθεια του προσωπικού του ξενοδοχείου και των τεχνικών του, καθώς και της Γραμματείας του σεμιναρίου, Κας Γιώτας ΡΕΤΣΟΥ (επικεφαλής) και των κυριών ΓΡΑΒΑΝΗ Θεοδώρας και ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΥ Ράνιας.

Η P.S.T.,θα συνεχίσει την διοργάνωση Σεμιναρίων πρωτοποριακής θεματολογίας,χτίζοντας μια γέφυρα που συνδέει,το συνολικό της Όραμα με τους προσωπικούς σας στόχους.

Σας ευχαριστούμε.

ΕΜΕΙΣ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΟΣΘΕΣΟΥΜΕ ΕΙΝΑΙ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΟΧΗ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ 













Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου