Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2014

CCTV που φοριούνται!!!

SECURITY MANAGER ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ
Οι τεχνολογικές εξελίξεις στο τομέα των mobile επικοινωνιών έχουν επιφέρει μεγάλες αλλαγές σε πολλούς κλάδους και πλέον αρχίζουν να επηρεάζουν σημαντικά και την βιομηχανία ηλεκτρονικών συστημάτων ασφάλειας και ιδιαίτερα το τομέα της video επιτήρησης.



Έτσι, μια ευφάνταστη ιδέα όπως αυτή των συστημάτων επιτήρησης που θα μπορούν να «φοριούνται» από το προσωπικό ασφάλειας μπορεί πλέον να πραγματοποιηθεί. Συγκεκριμένα, υπηρεσίες ασφαλείας από την Μεγάλη Βρετανία αλλά και ιδιωτικές εταιρίες παροχής υπηρεσιών ασφάλειας ανά τον κόσμο έχουν αρχίζει να εξοπλίζουν το προσωπικό τους - που περιπολεί κάπου απομακρυσμένα - με κάμερες τις οποίες “φοράνε” και έχουν τη δυνατότητα να μεταδίδουν ζωντανά εικόνες από το χώρο που κινούνται προς το κέντρο ελέγχου. Οι ειδικά προσαρμοσμένες κάμερες στα ρούχα των ανθρώπων της ασφάλειας μπορούν να αξιοποιηθούν ιδιαίτερα σε περιοχές όπου υπάρχουν αντικειμενικές δυσκολίες για να υπάρχουν εγκατεστημένα σταθερά εποπτικά μέσα, αλλά και σε επιχειρησιακές αποστολές κρίσιμης σημασίας με σκοπό την αποστολή εικόνων από σε πραγματικό χρόνο από τα συμβάντα. Στόχος, είναι η καλύτερη επόπτευση ενός χώρου αλλά και η ίδια η προστασία “μοναχικών” υπαλλήλων security που ίσως  να εργάζονται σε συνθήκες που εγκυμονούν διάφορους κινδύνους.
Κομβικό σημείο προκειμένου οι φορητές κάμερες να είναι αποτελεσματικές, είναι φυσικά η ποιότητα της μετάδοσης της εικόνας. Πλέον, λόγο των 3G επικοινωνιών υπάρχει δυνατότητα μετάδοσης εικόνων από φορητές κάμερες σε πολύ καλή ποιότητα και με μεγάλη ταχύτητα. Τα CCTV που φοριούνται μπορούν να συνδυαστούν και με GPS συσκευές για τον γεωγραφικό προσδιορισμό αλλά και με οθόνες για την μετάδοση εικόνων από το κέντρο προς το προσωπικό ασφάλειας. Υπάρχει φυσικά η δυνατότητα μετάδοσης εκτός από εικόνα και αμφίδρομου ήχου για την ακρόαση του περιβάλλοντος χώρου        

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου