Πέμπτη 7 Ιουλίου 2016

Εγχώρια Τρομοκρατία στις ΗΠΑ

. Σε μεγάλο αριθμό ανθρώπων στις ΗΠΑ, αλλά και εκτός, έχει περάσει η ιδέα ότι η εγχώρια τρομοκρατία στις ΗΠΑ ήταν κάτι τεχνητό που κατασκευάστηκε μετά την επίθεση της 9/11 για τη δημιουργία αυξημένων μέτρων ασφαλείας αλλά εδώ θα αποδείξουμε ότι αυτό δεν ισχύει με ένα κείμενο του FBI από το 1995, δηλαδή έξι χρόνια πριν γίνουν όλα όσα πλέον θεωρούμε ως δεδομένα.

tromokratia_stis_hpa_01

Είναι μία αναφορά της ομοσπονδιακής υπηρεσίας ερευνών των ΗΠΑ (δηλαδή του FBI – Federal Bureau of Investigation) που είχε διαρρεύσει τότε και αναφέρει τους τότε κινδύνους σε εγχώρια και διεθνή τρομοκρατία όπως επίσης μέσα εκεί βλέπουμε αναφορές για στοιχεία που είχε το FBI αρκετά χρόνια παλαιότερα. Αυτό είναι ένα ατράνταχτο στοιχείο ότι η εγχώρια αλλά και διεθνή τρομοκρατία που σχετίζεται με τις ΗΠΑ δεν ήρθε μαζί με την 9/11 που εισήγαγε νέα μέτρα ασφαλείας όπως το DHS και η TSA αλλά ήταν ένα μακροχρόνιο θέμα που άρχισε να παίρνει κρατικές χρηματοδοτήσεις για τη σωστή υλοποίηση μέτρων ασφαλείας μετά από το τραγικό συμβάν της 9/11 για τη προστασία των κατοίκων των ΗΠΑ. Μέσα θα δούμε πως χώρες όπως το Ιράκ, το Ιράν και η Συρία ήταν από τότε ύποπτες για πιθανές μελλοντικές τρομοκρατικές επιθέσεις, πως κάποιες οργανώσεις ίσως να χρησιμοποιήσουν χημικά ή βιολογικά όπλα (όπως η υπόθεση με τον άνθρακα αν θυμάστε που έγινε επίσης έξι χρόνια αργότερα). Τέλος, θα δούμε αρκετές φορές την ανησυχία του FBI, που αποδείχθηκε πραγματική, για μεγάλης κλίμακας τρομοκρατικές επιθέσεις, μεγαλύτερες ή ίσες με τη βομβιστική επίθεση στο Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου της Νέας Υόρκης το 1993. Αλλά και εκτός της Νέας Υόρκης όπως η βομβιστικήεπίθεση στη πόλη της Οκλαχόμα από το 1995.

tromokratia_stis_hpa_02

Από αυτά τα στοιχεία φαίνεται ξεκάθαρα πως μεγάλες τρομοκρατικές επιθέσεις όπως αυτή που έγινε στην 9/11 ήταν μία έντονη ανησυχία στις υπηρεσίες πληροφοριών και στα Σώματα Ασφαλείας των ΗΠΑ για αρκετά χρόνια. Ωστόσο, δε δόθηκε η απαραίτητη προσοχή όταν ήταν νωρίς. Χωρίς άλλα σχόλια, ακολουθεί το εν λόγω έγγραφο μεταφρασμένο στα Ελληνικά.

==========================================================
Υπηρεσία Πληροφοριών Ηνωμένων Πολιτειών
17 Απριλίου 1997
ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ: ΑΝΑΦΟΡΑ FBI ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΧΩΡΙΑ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ
(Η εγχώρια τρομοκρατία κινείται προς τη δεξιά) (1740)
Ουάσινγκτον — Η απειλή της εγχώριας τρομοκρατίας στις Ηνωμένες Πολιτείες έχει αλλάξει από αριστερούς εξτρεμιστές σε αυξανόμενες δράσεις από εξτρεμιστές που σχετίζονται με ομάδες της δεξιάς και οργανισμούς ειδικού ενδιαφέροντος, σύμφωνα με την αναφορά του Ομοσπονδιακού Γραφείου Ερευνών (FBI).
Στη πρόσφατη αναφορά για «Τρομοκρατία στις Ηνωμένες Πολιτείες — 1995», το FBI αναφέρει ότι υποστηρικτές από πρώην τρομοκρατικές οργανώσεις συνεχίζουν να βλέπουν τις Ηνωμένες Πολιτείες ως ένα ελκυστικό καταφύγιο και χώρο προετοιμασίας.
Επιπρόσθετα, αναφέρει ότι εξτρεμιστές με περιστασιακές συνεργασίες με οργανώσεις συνεχίζουν να βλέπουν τις Ηνωμένες Πολιτείες τόσο ως χώρο προετοιμασίας όσο και ως στόχο.
Η αναφορά σημειώνει ότι τρομοκράτες μελετούν τις επιθέσεις ενάντια στο Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου και τη βομβιστική επίθεση στη πόλη της Οκλαχόμα και έτσι «θα μπορούσαν να παρακινήσουν νέους τρομοκράτες στο σχεδιασμό των επιθέσεων τους με μεγαλύτερη προσοχή».
«Η τρομοκρατία στις Ηνωμένες Πολιτείες συνέχισε μία γενική πορεία στην οποία λιγότερες επιθέσεις πραγματοποιούνται στις Ηνωμένες Πολιτείες, αλλά οι μεμονωμένες επιθέσεις γίνονται πιο θανατηφόρες», λέει η αναφορά του FBI.
Ακολουθούν αποσπάσματα από την αναφορά που συζητούν τη σημερινή απειλή και τη πορεία στην εγχώρια τρομοκρατία.
(Έναρξη Αποσπασμάτων)
ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΑΠΕΙΛΗ —
Εγχώρια Τρομοκρατία
Το πρόσωπο της εγχώριας τρομοκρατίας στις Ηνωμένες Πολιτείες συνέχισε να αλλάζει το 1995. Το FBI αναγνώρισε ακόμα μεγαλύτερη κάθοδο στο παραδοσιακό αριστερό εξτρεμισμό, και μία αύξηση σε δραστηριότητες ανάμεσα σε εξτρεμιστές που σχετίζονται με δεξιές ομάδες και οργανισμούς ειδικού ενδιαφέροντος.
Αριστερή Τρομοκρατία
Κατά τις τρεις τελευταίες δεκαετίες, αριστερές εξτρεμιστικές ομάδες έθεταν την επικρατέστερη εγχώρια τρομοκρατική απειλή στις Ηνωμένες Πολιτείες. Κατά τη δεκαετία του 1980, το FBI εξουδετέρωσε πολλές από αυτές τις ομάδες με τη σύλληψη σημαντικών ατόμων που οργάνωναν εγκληματικές ενέργειες. Η πτώση της πρώην Σοβιετικής Ένωσης επίσης στέρησε σε πολλές αριστερές ομάδες μία συναφή ιδεολογία ή πνευματική καθοδήγηση. Ως αποτέλεσμα, η στρατολόγηση και υποστήριξη τέτοιων ομάδων εξασθένισε.
Οι Ηνωμένες Πολιτείες ακόμα αντιμετωπίζουν απειλές από κάποιους αριστερούς εξτρεμιστές, συμπεριλαμβανομένων τρομοκρατικών ομάδων από το Πουέρτο Ρίκο. Παρότι το Πουέρτο Ρίκο ψήφισε να παραμείνει στη Κοινοπολιτεία των Ηνωμένων Πολιτειών το 1993, κάποιοι εξτρεμιστές ακόμα είναι πρόθυμοι να σχεδιάσουν και εκτελέσουν τρομοκρατικές πράξεις ώστε να τραβήξουν τη προσοχή στην επιθυμία τους για ανεξαρτησία.
Δεξιά Τρομοκρατία
Από την άλλη πλευρά του πολιτικού φάσματος, δεξιές εξτρεμιστικές ομάδες — που γενικά προσκολλούνται σε αντι-κυβερνητική ή ρατσιστική ιδεολογία — συνέχιζαν να ελκύουν υποστηρικτές το προηγούμενο έτος. Πολλοί από αυτούς τους νεοσύλλεκτους νοιώθουν εκτοπισμένοι από τις ραγδαίες αλλαγές στη κουλτούρα και οικονομία των ΗΠΑ, ή αναζητούν ένα είδος προσωπικής επιβεβαίωσης. Καθώς η Αμερικανική κοινότητα συνεχίζει να αλλάζει, οι πιθανότητες για εγκλήματα μίσους από δεξιές εξτρεμιστικές ομάδες είναι μία αυξανόμενη ανησυχία.
Το κίνημα πολιτοφυλακής στις Ηνωμένες Πολιτείες επίσης συνεχίζει να ελκύει υποστηρικτές. Πολλοί παράγοντες έχουν συμβάλλει στην αύξηση αυτής της γενικά αντι-κυβερνιτικής προσπάθειας. Το πολιτικό περιβάλλον που αλλάζει, ζητήματα όπως νομοθεσία περί όπλων, η συμμετοχή των Ηνωμένων Εθνών σε διεθνή ζητήματα, και συγκρούσεις ανάμεσα σε αντιφρονούντες και οργάνων επιβολής του νόμου είναι ακρογωνιαίοι λίθοι της ιδεολογίας της πολιτοφυλακής
Ένα προϊόν του κινήματος της πολιτοφυλακής είναι τα δικαστήρια κοινού δικαίου. Αυτά τα δικαστήρια — που δεν έχουν καμία νόμιμη νομοθετική υπόσταση — αποτελούνται από αυτοδιορισμένους δικαστές και ενόρκους που μερικές φορές εκδίδουν ψεύτικα κατηγορητήρια και εντάλματα.
Κάποια μέλη της πολιτοφυλακής πιστεύουν πως η Κυβέρνηση των ΗΠΑ είναι μέρος μιας συνωμοσίας για τη δημιουργία κάποιας «νέας τάξης πραγμάτων». Σύμφωνα με τους υποστηρικτές, σε αυτή τη νέα τάξη πραγμάτων τα γνωστά διεθνή σύνορα θα εξαφανιστούν και ο κόσμος θα διοικείται από τα Ηνωμένα Έθνη. Άλλοι υποστηρικτές της πολιτοφυλακής πιστεύουν ότι η ομοσπονδιακή κυβέρνηση είναι είτε πολύ ισχυρή είτε απλά παράνομη.
Πέρσι, κάποιοι από τους πολιτοφύλακες συνέχισαν να διενεργούν παραστρατιωτική εκπαίδευση και συλλογή παράνομων όπλων για προετοιμασία παράνομων ένοπλων δράσεων. Λίγοι από τους πιο εξτρεμιστές-μέλη της πολιτοφυλακής ενέχουν πιθανή τρομοκρατική απειλή.
Εξτρεμιστές Ειδικού Ενδιαφέροντος
Οι εξτρεμιστές ειδικού ενδιαφέροντος συνέχισαν να εκτελούν ενέργειες πολιτικά οδηγούμενων εγκλημάτων πέρσι. Βίαιοι υποστηρικτές κατά των αμβλώσεων ήταν υπεύθυνοι για σχεδόν όλες αυτές τις δραστηριότητες.
Λόγω των προσπαθειών του Ειδικού Τμήματος του Υπουργείου Δικαιοσύνης στη Βία Ενάντια στους Παρόχους Αμβλώσεων (TFVAAP), ο αριθμός των σχετικών με τις αμβλώσεις εγκλημάτων μειώθηκε από τα επίπεδα του 1994. Αν και ο αριθμός περιστατικών μειώθηκε, το TFVAAP ακόμα ερευνάται για πάνω από 100 παραβιάσεις του νόμου Ελευθερίας Πρόσβασης σε Κλινικές (FACE) κατά το 1995.
Δύο από τα πιο γνωστά γεγονότα σχετικά με αμβλώσεις το 1995 περιελάμβαναν τα ακόλουθα:
— Στις 22 Φεβρουαρίου, 1995, η Δρ. Ελίζαμπεθ Κάρλιν, μία ιατρός στο Μάντισον, Ουισκόνσιν, έλαβε δύο απειλητικά γράμματα για δολοφονία της. Ο Βίνσεντ Βιτέϊκερ — ένας κρατούμενος στη τοπική φυλακή που εκτούσε ποινή 67 ετών για απερίσκεπτο τραυματισμό με όχημα — αργότερα παραδέχθηκε ότι είχε γράψει τα γράμματα αυτά. Στις 12 Σεπτεμβρίου, 1995, ο Βιτέϊκερ δικάστηκε και καταδικάστηκε για δύο ποινές του νόμου FACE και την αποστολή απειλών μέσω του Ταχυδρομείου των ΗΠΑ. Στις 21 Νοεμβρίου, 1995, ο Βιτέϊκερ καταδικάστηκε με 63 επιπλέον μήνες φυλάκισης.
— Τον Αύγουστο του 1995, ο Τζον Σάλβι — ο ύποπτος δολοφόνος των δύο ρεσεψιονίστ από τις 30 Δεκεμβρίου, 1994, στην επίθεση με πυροβολισμούς σε μία κλινική αμβλώσεων στο Μπρούκλαϊν, στη Μασαχουσέτη — δηλώθηκε ικανός να δικαστεί. Ο Σάλβι βαρύνεται υπό το νόμο της Μασαχουσέτης με τη δολοφονία των Σάνον Λόουνι και Λι Αν Νίκολς, και πέντε ακόμα κατηγορίες σοβαρής επίθεσης.
Το Τμήμα Πολιτικών Δικαιωμάτων του Υπουργείου Δικαιοσύνης, μέσα από το TFVAAP, ερευνά οποιοδήποτε περιστατικό στο οποίο πελάτες ή πάροχοι των υπηρεσιών αναπαραγωγικής υγείας απειλούνται εγκληματικά, παρεμποδίζονται, ή τραυματίζονται κατά την αναζήτηση ή παροχή υπηρεσιών.
Διεθνή Τρομοκρατία
Ξένοι τρομοκράτες έβλεπαν τις Ηνωμένες Πολιτείες ως στόχο προτεραιότητας το τελευταίο έτος. Ξένοι τρομοκράτες και οι υποστηρικτές τους συνεχίζουν να ζουν και να ταξιδεύουν μέσα από αυτή τη χώρα.
Χορηγοί της Τρομοκρατίας
Οι αναγνωρισμένες πολιτειακές χορηγήσεις στη διεθνή τρομοκρατία — Ιράν, Ιράκ, Συρία, Σουδάν, Λιβύη, Κούβα, και Βόρεια Κορέα — συνεχίζουν να συντηρούν διπλωματικές εγκαταστάσεις εδώ. Στο παρελθόν, το FBI έχει ερευνήσει ισχυρισμούς ότι διπλωμάτες από αυτές τις χώρες εμπλέκονταν σε σχετικές με τρομοκρατία δραστηριότητες.
Κατά το 1995 η δίκη συνωμοσίας ανταρσίας στη Νέα Υόρκη των Αιγυπτίων Σαίκχ Ομάρ Αμπντέλ Ραχμάν και αρκετών ακολούθων του, ένας Σουδανός κυβερνητικός κατέθεσε ότι η Σουδανοί διπλωμάτες ήταν ενήμεροι για τη συνωμοσία βομβιστικών επιθέσεων σε κτίρια ορόσημα της πόλης της Νέας Υόρκης. Ένας Σουδανός διπλωμάτης φέρεται να προσέφερε βοήθεια στους συνωμότες για τη τοποθέτηση βόμβας στα Ηνωμένα Έθνη παρέχοντας στοιχεία των πινακίδων των διπλωματικών οχημάτων. Το Υπουργείο Εσωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών, σε συνεργασία με το FBI, δήλωσαν στη Σουδανική Αποστολή στα Ηνωμένα Έθνη έναν διπλωμάτη ως persona non grata (μη αποδεκτό άτομο) το 1996.
Πρώην Τρομοκρατικές Ομάδες
Υποστηρικτές επίσημων τρομοκρατικών ομάδων — όπως η Αιγυπτιακή Αλ-Γκάμα’ατ Αλ-Ισλαμιγια, Χαμάς, και Χεζμπολάχ — επίσης συνέχισαν να βλέπουν τις Ηνωμένες Πολιτείες ως ένα ελκυστικό χώρο υπόθαλψης και προετοιμασίας. Μερικοί υποστηρικτές στις Ηνωμένες Πολιτείες πιστεύεται πως διαπράττουν εγκληματική δράση — συμπεριλαμβανομένης στρατιωτικού τύπου εκπαίδευση — για την υποστήριξη στόχων τρομοκρατικών οργανώσεων. Με τη καταδίκη του Σαίκχ Ομάρ Αμπντέλ Ραχμάν — ο πνευματικός ηγέτης της παραστρατιωτικής Αιγυπτιακής Ισλαμικής Ομάδας — και τη κράτηση του αρχηγού της Χαμάς Μούσα Άμπου Μάρζουκ, είναι πιθανό ότι μέλη πρώην τρομοκρατικών οργανώσεων ίσως να σκέφτονται κάποιου είδους αντίποινα.
Εξτρεμιστές με ήπιες διασυνδέσεις
Τέλος, οι εξτρεμιστές με ήπιες διασυνδέσεις συνέχισαν να βλέπουν τις Ηνωμένες Πολιτείες ως χώρο προετοιμασίας αλλά και στόχο. Κάποιοι από αυτούς τους μονομερής ριζοσπάστες — που προσκολλούνται στις χειρότερες υπερβολές μίσους που γεννιούνται από μία ποικιλία διεθνών συγκρούσεων — έχουν επιδείξει την ικανότητα να χρησιμοποιούν προηγμένες τεχνολογίες στις Ηνωμένες Πολιτείες, να ταξιδεύουν χωρίς να εντοπίζονται εδώ, και να παρακάμπτουν τα γραπτά και ηθικά των νόμων των ΗΠΑ. Αυτοί οι παραστρατιωτικοί αναπαριστούν τη πιο δύσκολη διεθνή τρομοκρατική απειλή στα σώματα ασφαλείας και στις υπηρεσίες πληροφοριών.
ΣΗΜΕΡΙΝΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΙΣ ΗΝΩΜΕΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΙΕΣ
Οι τρομοκράτες εξελίσσονται
Κατά το τελευταίο έτος, οι υποστηρικτές τρομοκρατών στις Ηνωμένες Πολιτείες συνέχισαν μία πορεία προς την εξέλιξη των δυνατοτήτων τους στη συλλογή πληροφοριών, συλλογή χρημάτων, και πνευματική καθοδήγηση. Προηγμένες τεχνολογίες επέτρεψαν σε κάποιους εξτρεμιστές την αποτελεσματική και ασφαλή επικοινωνία. Υποστηρικτές τρομοκρατικών οργανώσεων επίσης συνέχισαν να στέλνουν και να λαμβάνουν πληροφορίες από ομοϊδεάτες φανατικούς από το εξωτερικό.
Δημόσιες βάσεις δεδομένων υπολογιστών γίνονται πανταχού παρών στις Ηνωμένες Πολιτείες. Κάποια από αυτά τα δίκτυα είναι αποθετήρια φλογερών ρητορικών που μπορούν να επηρεάσουν ή να ερεθίσουν τους εξτρεμιστές. Άλλες βάσεις δεδομένων περιέχουν συνταγές για βόμβες, πληροφορίες για αντισυμβατικά όπλα, ή προσφέρουν δυνατότητα κατεβάσματος ιών υπολογιστών.
Οι τρομοκράτες ίσως να έχουν μάθει από προηγούμενα βίαια επεισόδια στις Ηνωμένες Πολιτείες, συγκεκριμένα τα παραδείγματα που διδαχθήκαμε από τις βομβιστικές επιθέσεις στο Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου και στη πόλη της Οκλαχόμα. Μελετώντας τις επιθέσεις — συμπεριλαμβανομένης της καταστροφής, κάλυψης από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, και τεχνικές έρευνας που χρησιμοποιήθηκαν στη σύλληψη των υπόπτων — ίσως παρακινήσουν μελλοντικούς τρομοκράτες στο σχεδιασμό επιθέσεων με μεγαλύτερη προσοχή.
Οι βόμβες είναι φονικότερες
Οι τρομοκράτες στις Ηνωμένες Πολιτείες συνέχισαν μία γενική πορεία στην οποία λιγότερες επιθέσεις συμβαίνουν στις Ηνωμένες Πολιτείες, αλλά οι μεμονωμένες επιθέσεις γίνονται πιο θανατηφόρες. Το 1995 η βομβιστική επίθεση της πόλης της Οκλαχόμα ήταν μία από τις μεγαλύτερες εκρήξεις που είχε ερευνήσει ποτέ το FBI. Αυτή η επίθεση σκότωσε περισσότερους Αμερικάνους στις Ηνωμένες Πολιτείες από οποιαδήποτε άλλη τρομοκρατική επίθεση στη σύγχρονη εποχή.
Συνταγές για μεγάλα εκρηκτικά είναι διαθέσιμες σε κάθε εξτρεμιστή διατεθειμένο να ψάξει για αυτές. Είναι πιθανό ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα συνεχίσουν να αντιμετωπίζουν την απειλή της «θεαματικής τρομοκρατίας» κατά το προβλέψιμο μέλλον.
Αντισυμβατικά Όπλα
Οι εξτρεμιστές στις Ηνωμένες πολιτείες συνέχισαν μία ψυχρή πορεία δείχνοντας ενδιαφέρον σε — και στο πειραματισμό με — αντισυμβατικά όπλα. Κατά τα τελευταία δέκα χρόνια, μία κίνηση ενδιαφέροντος σε βιολογικά όπλα από εγκληματίες έχει αναπτυχθεί:
— Το 1984, δύο μέλη της θρησκευτικής σέκτας Ράϊνις στο Όρεγκον παρήγαγε και διένεμε σαλμονέλα σε εστιατόρια με στόχο να επηρεάσει το αποτέλεσμα των τοπικών εκλογών. Επτακόσιοι δεκαπέντε άνθρωποι είχαν προσβληθεί. Δεν υπήρχαν θάνατοι.
— Τον Απρίλιο του 1991, πολλά μέλη μίας εγχώριας εξτρεμιστικής οργάνωσης που ονομάζεται Συμβούλιο Πατριωτών στη Μινεσότα κατασκεύασαν το βιολογικό παράγοντα ρισίν από φασόλια καστορέλαιου και συζητούσαν τη χρήση του ενάντια ενάντια στους υπαλλήλους της ομοσπονδιακής αστυνομίας. Η ποσότητα ρισίν που παρήγαγαν θα μπορούσε να σκοτώσει πάνω από 100 ανθρώπους αν χρησιμοποιούνταν κατάλληλα.
— Το Μάιο του 1995, ένας πολίτης των ΗΠΑ παράνομα απέκτησε φιαλίδια με βουβωνική πανώλη από μία εταιρία στο Μέριλαντ. Συνελήφθη και καταδικάστηκε για απάτη. Ακόμα δεν είναι ξεκάθαρο γιατί είχε παραγγείλει τα φιαλίδια.
Αυτά τα γεγονότα δείχνουν ότι οι τρομοκράτες και άλλοι εγκληματίες ίσως να εξετάζουν τη χρήση αντισυμβατικών όπλων σε μία επίθεση κάπου στο μέλλον.
Τρομοκρατικά Αντίποινα
Τέλος, το 1995, πολλοί ξένοι και εγχώριοι τρομοκράτες είτε συνελήφθησαν είτε καταδικάστηκαν σε φυλάκιση. Αρκετές γνωστές τρομοκρατικές οργανώσεις έχουν δημόσια κάνει απειλές για αντίποινα. Άλλες οργανώσεις ίσως να εξετάζουν την εκδίκηση, αλλά δεν έχουν κάνει γνωστές τις προθέσεις τους.
Η Αμερική και οι Αμερικάνοι ήταν επίσης ο αγαπημένος στόχος για τρομοκράτες. Αντίποινα για τις νομικές κινήσεις των ΗΠΑ ενάντια σε εγχώριους και ξένους τρομοκράτες αυξάνουν τη πιθανότητα οι Αμερικάνοι να γίνουν στόχοι τρομοκρατικών επιθέσεων τόσο στις Ηνωμένες Πολιτείες όσο και στο εξωτερικό.
(Τέλος Αποσπασμάτων)
==========================================================

FBI

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου