Δευτέρα 18 Ιουλίου 2016

«Ενοπλες επιθέσεις» η «Τρομοκρατικές επιθέσεις» ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Η Γερμανική κυβέρνηση από φόβο για τις επιπτώσεις των δεκάδων τρομοκρατικών επιθέσεων που δέχεται τα τελευταία χρόνια λογοκρίνει έντονα τις επιθέσεις αυτές ως «ένοπλες επιθέσεις» και όχι «τρομοκρατικές επιθέσεις» στα μέσα μαζικής ενημέρωσης. Πρέπει να γνωρίζουμε τι συμβαίνει στο κόσμο σήμερα και έτσι ξεκινάμε τις σχετικές αναφορές και από τη Γερμανία με πρώτη μία επίθεση από το Φεβρουάριο του 2016.


Πηγή: CBSNews.com
Πηγή: CBSNews.com

Η επίθεση αυτή έγινε στο Αννόβερο το Σαββάτο 27 Φεβρουαρίου του 2016. Ένα ζευγάρι ομοσπονδιακών αστυνομικών της Γερμανίας (Bundespolizei ή για συντομία BPOL) έκανε περιπολία στο κεντρικό σταθμό της πόλης κάνοντας μία τυπική υπηρεσία ασφαλείας.

Πηγή: bmi.bund.de
Πηγή: bmi.bund.de

Το ζευγάρι των αστυνομικών, όπως συνηθίζεται σε αρκετές Ευρωπαϊκές χώρες, αποτελούνταν από μία γυναίκα και έναν άντρα. Από το σύστημα κλειστού κυκλώματος παρακολούθησης του σταθμού ειδοποίησαν το ζευγάρι των αστυνομικών ότι ένα κορίτσι κινούνταν πολύ ύποπτα στο σταθμό εδώ και ώρα. Τότε, η γυναίκα αστυνομικός τη πλησίασε και ζήτησε τη ταυτότητα της, το κορίτσι της την έδωσε και στη συνέχεια τράβηξε γρήγορα ένα μαχαίρι κουζίνας με μήκος λάμας 6 εκατοστών και μαχαίρωσε στο σώμα και στο λαιμό την αστυνομικό. Άμεσα ο άντρας αστυνομικός επενέβη, αφόπλισε το κορίτσι και κάλεσε ενισχύσεις. Τα στοιχεία των δύο αστυνομικών δε δόθηκαν στη δημοσιότητα για τη προστασία τους. Η 34χρονη αστυνομικός που δέχθηκε την επίθεση μεταφέρθηκε σε κοντινό νοσοκομείο όπου οι αρχές δήλωσαν ότι επέζησε αλλά έχει πολύ σοβαρούς τραυματισμούς χωρίς περεταίρω λεπτομέρειες. Ο αρχηγός του ομοσπονδιακού τμήματος της Γερμανικής αστυνομίας στο Αννόβερο έκανε την ακόλουθη δήλωση λίγο αργότερα.

«Δεν έδειξε κανένα συναίσθημα. Ήταν ψυχρή. Η μόνη της ανησυχία ήταν μην φύγει το μαντίλι από το κεφάλι της. Υπάκουσε στις διαταγές του αστυνομικού και κάθονταν ήσυχη σε όλη τη διάρκεια της σύλληψης. Για το αν επιβίωσε ή όχι η αστυνομικός, δεν την ενδιέφερε καθόλου».

Πηγή: Mirror.co.uk
Πηγή: Mirror.co.uk

Στη κατοχή του κοριτσιού βρέθηκαν δύο μαχαίρια. Η εγκληματίας, ήταν ένα κορίτσι 15 ετών Μαροκινής καταγωγής με Γερμανική υπηκοότητα. Για προστασία της δόθηκε μόνο το μικρό της όνομα στη δημοσιότητα, ονομάζεται Σάφια Σ. Αργότερα, ο εισαγγελέας κύριος Τόμας Κλίνκε δήλωσε στο ειδησιογραφικό πρακτορείο Agence France-Presse ότι έχουν στοιχεία ότι το κορίτσι δρούσε με οδηγίες της τρομοκρατικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος. Βλέπετε τον κύριο Τόμας Κλίνκε εδώ.

Πηγή: Zimbio.com
Πηγή: Zimbio.com

Έπειτα από συνέντευξη της ίδιας της Σάφια Σ. μάθαμε αρκετά πράγματα για την επίθεση. Την βλέπετε παρακάτω στη φωτογραφία και κατά τη διάρκεια της σύλληψης της. Εκεί η 15χρονη δήλωσε ότι στη Τουρκία είχε συνάντηση με εκπροσώπους της τρομοκρατικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος.

Πηγή: Bild.de
Πηγή: Bild.de

Σύμφωνα με αρχεία συζητήσεων που βγήκαν στη δημοσιότητα (στην εφημερίδα Süddeutsche), ο στόχος της Σάφια Σ. ήταν να μεταβεί στη Συρία μέσω Τουρκίας τα τέλη του Νοεμβρίου του 2015 για να εκπαιδευτεί σε τεχνικές ανταρτοπόλεμου από το Ισλαμικό Κράτος. Ωστόσο, οι εκπρόσωποι του Ισλαμικού Κράτους που την παρέλαβαν στη Τουρκία της είπαν ότι έχουν ένα άλλο σχέδιο για εκείνη. Όπως είπε στη συνέντευξη, της είπαν:

«Πήγαινε πίσω στη Γερμανία και κάνε μία επίθεση για να αιφνιδιάσεις τους άπιστους. Θα είναι μεγάλης σημασίας στο σκοπό μας και στην Επιχείρηση Μάρτυρες».

Η τρομοκράτης συνέχισε ότι η μητέρα της τη πίεσε έντονα να επιστρέψει πίσω όταν είχε αντιληφθεί τι γίνονταν και για αυτό δε συνέχισε προς τη Συρία. Τελικά, επέστρεψε τον Ιανουάριο του 2016 στη Γερμανία μαζί με τη μητέρα της που πήγε να την βρει και να τη φέρει πίσω από τη Κωνσταντινούπολη, στη Τουρκία. Βλέπετε τη φωτογραφία της Σάφια Σ. που δημοσίευσε η Γερμανική ομοσπονδιακή αστυνομία μετά τη σύλληψη της.

Πηγή: AkisGazetesi.com.tr
Πηγή: AkisGazetesi.com.tr

Στην ίδια συνέντευξη ο εκπρόσωπος τύπου της ομοσπονδιακής αστυνομίας της Γερμανίας δήλωσε το εξής:

«Έχουμε βάσιμες υποψίες ότι πίσω από αυτή την ενέργεια ήταν συγκεκριμένες οδηγίες από γνωστά μέλη του αυτοαποκαλούμενου Ισλαμικού Κράτους».

Ωστόσο, ο δικηγόρος υπεράσπισης της Σάφια Σ., ο επίσης Μουσουλμάνος, κύριος Μουτλού Γκιουνάλ δήλωσε, όπως θα ήταν αναμενόμενο άλλωστε, ότι:

«Δεν υπήρχε καμία αποστολή από τη Συρία, αυτά είναι ψεύδη και ανοησίες».

Βλέπετε τον δικηγόρο υπεράσπισης της Σάφια Σ., κύριο Μουτλού Γκιουνάλ στη παρακάτω φωτογραφία.

Πηγή: Picssr.com
Πηγή: Picssr.com

Αυτή η καθαρή τρομοκρατική επίθεση χάθηκε από τα Γερμανικά και παγκόσμια ΜΜΕ πάρα πολύ γρήγορα. Αργότερα, σε έρευνα της Γερμανικής εφημερίδας Die Welt βρέθηκε ότι η Σάφια Σ. ήταν μέλος Σαλαφιστικής κοινότητας από το 2008, από ηλικία επτά ετών δηλαδή, με προτροπή των γονιών της. Μάλιστα, ο πιο γνωστός Σαλαφίστας ιμάμης της Γερμανίας, ο Πιέρ Βόγκελ την είχε σε αρκετά προπαγανδιστικά του βίντεο να απαγγέλει αποσπάσματα από το κοράνι. Βλέπετε μία σχετική φωτογραφία από ένα από αυτά τα βίντεο παρακάτω.

Πηγή: EtkinlikGazetesi.com
Πηγή: EtkinlikGazetesi.com

Ο αδερφός της Σάφια Σ., ο Σαλέχ είναι φυλακισμένος στη Τουρκία από το 2011 καθώς είχε συλληφθεί από τις Τουρκικές αρχές στη προσπάθεια του να μεταβεί σε στρατόπεδο εκπαιδεύσεως της τρομοκρατικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στη Συρία. Σήμερα, η Σάφια Σ. κατηγορείται από τις Γερμανικές αρχές για απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση, εκτέλεση τρομοκρατικής ενέργειας καθώς και συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση υπό το Άρθρο 89Α του Γερμανικού Ποινικού Κώδικα (το άρθρο έχει τίτλο «Προετοιμασία σοβαρής εγκληματικής πράξης ενάντια στο κράτος»). Επίσης, σύμφωνα με το τοπικό Γερμανικό ειδησιογραφικό πρακτορείο Hannoversche Allgemeine, το 15χρονο κορίτσι είχε συλληφθεί ξανά για κλοπές και μικροτραυματισμούς πολιτών στη Γερμανία το Νοέμβριο του 2014.

Πηγή: HAZ.de
Πηγή: HAZ.de

Αργότερα, η μητέρα της δήλωσε στην Γερμανική εφημερίδα Bild πως όταν η Σάφια Σ. είχε φύγει μόνη της για να πάει στη Κωνσταντινούπολη, στη Τουρκία είχε καταλάβει ότι κάτι δεν πήγαινε καλά. Ένα απόσπασμα από τη συνέντευξη της μητέρας της είναι το παρακάτω.

«Όταν πέταξε για Κωνσταντινούπολη, αμέσως φοβήθηκα ότι θέλει να πάει στη Συρία για να μπει στο Ισλαμικό Κράτος.»

Η δίκη της Σάφια Σ. δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα αλλά είναι ακόμα μία σταγόνα στο ποτήρι που σταδιακά ξεχειλίζει στη Γερμανία. Η θετική πολιτική της καγκελάριου της Γερμανίας κυρίας Άνγκελα Μέρκελ στην απορρόφηση χιλιάδων Ισλαμιστών στη Γερμανία οδηγεί το λαό σε δεξιά κόμματα και έτσι συχνά βλέπουμε τέτοιες τρομοκρατικές επιθέσεις να «θάβονται» από τα ΜΜΕ ως απλές ένοπλες επιθέσεις ή σύντομες αναφορές, μη δίνοντας τη δέουσα σημασία, με βασικό στόχο να διατηρεί την ηγεσία το φιλελεύθερο (θεωρητικά σοσιαλιστικό) κόμμα της κυρίας Α. Μέρκελ. Παρότι θέλουμε να μένουμε μακριά από τη πολιτική στα άρθρα μας μερικές φορές είναι δύσκολο να το επιτύχουμε. Ελπίζουμε να δούμε μεγαλύτερη ελευθερία τύπου σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση για τέτοιες τρομοκρατικές επιθέσεις.

Πηγή: Blick.ch
Πηγή: Blick.ch

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου