Παρασκευή 3 Οκτωβρίου 2014

ΚΑΙΝΟΥΡΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΑ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑ

  1. Συναγερμός έχει σημάνει στις αρχές Ασφαλείας από τον εντοπισμό αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού, ο οποίος είχε προσαρμοστεί σε τηλεχειριζόμενο ελικοπτεράκι, το οποίο πετώντας την «μετέφερε», στην οδό Ηλέκτρας στην Βούλα, πολύ κοντά στην κατοικία του
Προέδρου των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Πάνου Καμμένου.
 Η «ιπτάμενη» βόμβα εντοπίστηκε όταν το τηλεχειριζόμενο ελικοπτεράκι κατέπεσε, ευτυχώς δίχως – έστω και λόγω της πτώσης και της πρόσκουσης του – να προκληθεί έκρηξη του μηχανισμού, πριν φτάσει στο σπίτι του επιχειρηματία, που σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, ήταν ο στόχος της επίθεσης.
 Οι ενδείξεις δείχνουν ότι οι βομβιστές «σημάδευαν» πρώην ιδιοκτήτη καταστημάτων αφορολογήτων ειδών στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», αλλά και σε αεροδρόμια της Τουρκίας.
 Πρόκειται για επιχειρηματία, ο οποίος τον Σεπτέμβριο του 2013 είχε δεχθεί στο ίδιο σπίτι επίθεση από ένοπλους και μάλιστα, από τους πυροβολισμούς, είχε τραυματιστεί στο μάτι.

    2.  Με ένα τεύχος της... Οικονομικής Επιθεώρησης, συνόδευε ένας ανύπαρκτος εκδοτικός οίκος της Κέρκυρας, τον παγιδευμένο με εκρηκτικά φάκελο που εντοπίστηκε το πρωί στην αλληλογραφία της εταιρείας Ελληνικά Χρηματιστήρια Α.Ε.
Το ύποπτο περιεχόμενό του ανιχνεύτηκε στα μηχανήματα X-RAY του κτιρίου στη Λ. Αθηνών και ειδοποιήθηκε η αστυνομία.
Όπως διαπιστώθηκε, περιείχε εκρηκτικό μηχανισμό, που εξουδετερώθηκε από στελέχη του τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών.
Πηγές της αστυνομίας βλέπουν πολλές ομοιότητες με άλλους φακέλους που είχε στείλει η Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς και η FAI-IRF.
 Όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία, επρόκειτο για φάκελο μεγέθους Α4, που περιείχε ένα τεύχος του οικονομικού περιοδικού, είχε σταλεί από την Κέρκυρα με αποστολέα ανύπαρκτο εκδοτικό οίκο.
Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία ο μηχανισμός αποτελείτο από μπαταρία, μανταλάκι πυροδότησης και λαμπτήρα πυράκτωσης, καθώς και μικρή ποσότητα πυρίτιδας σε φύλλα.
Δεν υπήρχε πυροκροτητής ωστόσο δεν μπορούσε να αποκλειστεί η ανάφλεξη και έκρηξη από τον λαμπτήρα.
Υπολείμματά του, μεταφέρθηκαν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για εργαστηριακές εξετάσεις και εξερεύνηση για τον τυχόν εντοπισμό αποτυπωμάτων ή γενετικού υλικού.
Αστυνομικές πηγές ανέφεραν ότι ο παγιδευμένος φάκελος έχει πολλές ομοιότητες με άλλους που είχε στείλει η Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς και η FAI-IRF.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου