Παρασκευή 23 Μαΐου 2014

Οταν οι πράκτορες ανοίγουν το στόμα τους

Οταν οι πράκτορες ανοίγουν το στόμα τους -Κρυφές ιστορίες για μυστικές υπηρεσίες, FBI και σκάνδαλα προέδρων [εικόνες]

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)
Οταν οι πράκτορες ανοίγουν το στόμα τους -Κρυφές ιστορίες για μυστικές υπηρεσίες, FBI και σκάνδαλα προέδρων [εικόνες]
Ιστορίες κρυμμένες πίσω από τα μαύρα γυαλιά των σκληρών πρακτόρων των Η.Π.Α. οι οποίοι ετοιμοπόλεμοι και οπλισμένοι, βρίσκονται πίσω από την σκιά κάθε Αμερικανου Προέδρου προκειμένου να τον προστατεύσουν.
Τι γίνεται όμως όταν λυγίζουν και... ανοίγουν το στόμα τους σε εκατομμύρια ανθρώπους για να μοιραστούν  μερικές από
τις πιο κρυφές ιστορίες για τις ζωές των προέδρων;  
Δημιουργία των Μυστικών Υπηρεσιών από τον Αβραάμ Λίνκολν λίγο πριν την δολοφονία του
Κατόπιν ρητών εντολών ο Αβραάμ Λίνκολν δημιουργεί στις 14 Απριλίου 1865 το τμήμα Μυστικών Υπηρεσιών προκειμένου να ερευνώνται υποθέσεις για πλαστογραφία, οικονομικές απάτες αλλά και παραχαράξεις. Η ίδρυσή του έγινε την ίδια μέρα που δολοφονήθηκε, παρόλα αυτά χρειάστηκε να περάσουν περισσότερα από 40 χρόνια και άλλους δύο θανάτους προέδρων, μέχρι το 1908, όταν και επίσημα οι Μυστικές Υπηρεσίες αφιερώθηκαν στην φύλαξη του εκάστοτε προέδρου.
Δημιουργία του FBI από τις Μυστικές Υπηρεσίες
Με διαταγή του αμερικανικού υπουργείου Δικαιοσύνης, οι Μυστικές Υπηρεσίες χρειάστηκε να διεξάγουν έρευνα σε εθνικό επίπεδο που ξέφευγαν από την αντίστοιχη αρμοδιότητα των πολιτειακών αρχών. Προκειμένου να μπορέσει να ολοκληρωθεί η Διαταγή του υπουργείου, ήταν ανάγκη να εγκαινιάσουν το Ομοσπονδιακό Γραφείο Ερευνών το οποίο από Bureau of Investigation μετονομάστηκε αργότερα στο γνωστό σε όλους Federal Bureau of Investigation (FBI).
Στόμα ερμητικά κλειστό από τις Μυστικές Υπηρεσίες για τα ερωτικά σκάνδαλα των προέδρων
Πρώην πράκτορες του προέδρου Κένεντι είχαν παραδεχθεί πως υπήρχε «μυστικός κώδικας» σύμφωνα με τον οποίο ο πρώην πρόεδρος συναντούσε τις ερωμένες τους χωρίς να γίνεται αντιληπτός από την Τζάκι. Η φρουρά, λοιπόν, έπρεπε να τον ενημερώνει για την επιστροφή της πρώην πρώτης κυρίας στον οίκο, έτσι ώστε να είναι προλάβει να τις ξεφορτωθεί. Αντίθετα, ο Λίντον Τζόνσον είχε κατηγορήσει τις Μυστικές Υπηρεσίες ότι δεν τον είχαν ενημερώσει για την επιστροφή της γυναίκας του, καθώς η ίδια τον τσάκωσε στα πράσα την στιγμή που ερωτοτροπούσε.
Ο Ρόναλντ Ρίγκαν μπορούσε μόνος του να προστατευτεί
Ηταν ο πρόεδρος που μπορούσε να προστατεύσει μόνος τον εαυτό του. Το παράξενο περιστατικό που διηγούνται οι πράκτορες αναφέρεται στην στιγμή που ο Ρίγκαν έβγαινε από το δωμάτιο του με ένα περίστροφο. Τότε η υπηρεσία του γεμάτη απορία ρώτησε τον λόγο που οπλοφορούσε... για να πάρει την αποστομωτική απάντηση «Σε περίπτωση που δεν ασκήσετε σωστά τα καθήκοντά σας, μπορώ να αναλάβω εγώ».  Ηταν οι ίδιοι που είχαν αποκαλύψει πως ο Ρίγκαν οπλοφορούσε ακόμα και στην πρώτη συνάντησή με τον Μιχαήλ Γκορμπατσόφ.
Ομοσπονδιακές έρευνες των Μυστικών Υπηρεσιών για υποθέσεις παραχάραξης
Πρωταρχικός ρόλος των Μυστικών Υπηρεσιών όπως ορίστηκε από τον Λίνκολν ήταν για έρευνες που αφορούσαν τις παραχαράξεις, ωστόσο ακόμη και σήμερα αποτελεί βασικό κομμάτι της εργασίας τους. Το έργο των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών εκτός από την προστασία του πλανητάρχη είναι πολύπλοκο, καθώς οι ομοσπονδιακές έρευνες αφορούν την ηλεκτρονική απάτη, το χακάρισμα αλλά και την παραχάραξη και τις οικονομικές απάτες.
 

iefimerida.gr
.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου