Τετάρτη 2 Απριλίου 2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ P.S.T ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΙΔΑ 30-3-14

ΕΙΜΑΣΤΑΝ ΕΚΕΙ ΠΕΡΑΣΑΜΕ ΥΠΕΡΟΧΑ ΜΕΙΝΑΜΕ ΑΠΟΛΥΤΑ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ ΤΙΣ ΓΝΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΟΜΙΛΗΤΩΝ & ΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΕΩΝ P.S.T .
ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΟΥ Κου ΚΕΡΑΜΙΔΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΥΝΕΡΓΑΤΩΝ ΤΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΓΝΩΣΕΙΣ &  ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΗΤΑΝ ΑΠΟΛΥΤΑ ΕΠΙΤΥΧΗΣ .ΤΟΥΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ
ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ P.S.T

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Την  Κυριακή 30 Μαρτίου 2014 και από ώρες 09:00 έως 18:00, οργανώθηκε επιμορφωτική  μετεκπαιδευτική ημερίδα, σε Συνεδριακό Χώρο, του  Ξενοδοχείου          Athenaeum Intercontinental.
Η οργάνωση της "Ημερίδας", έγινε από την   P.S.T. (Professional Security Τraining), με την υποστήριξη του  Research Institute of European and American studies (RIEAS) και του Οργανισμού Διαπίστευσης για Θέματα Αντιτρομοκρατίας των ΗΠΑ (ATAB: Antiterrorism Accreditation Board, που το Γραφείο του για την Ευρώπη, υπάγεται στο   RIEAS).
Συμμετείχαν ιδιοκτήτες εταιρειών ασφαλείας, επικεφαλής τμημάτων in house security, διεθνολόγοι, δημοσιογράφοι, κάτοχοι μηχανισμών επικοινωνίας και εντύπων, στελέχη  και εργαζόμενοι  στην παροχή ιδιωτικών υπηρεσιών ασφαλείας και στην προστασία προσώπων και επικεφαλής ομάδων προστασίας προσώπων.
Η συμμετοχή ήταν πολύ μεγάλη και ξεπέρασε κατά πολύ, το αυστηρά ορισθέν  ανώτατο όριο του αριθμού  40, των συμμετοχών.
Η P.S.T. όμως είχε μεριμνήσει για το ενδεχόμενο αυτό και δεν παρουσιάστηκε η παραμικρή δυσπραγία από πλευράς υποστηρικτικών υπηρεσιών, εκπαιδευτικού υλικού κλπ. 
Άψογη ήταν η παρουσία και η υποστηρικτική δραστηριότητα της Γραμματείας, αποτελούμενης από τις κες Θεοδώρα Γραβάνη, Αδαμαντία Χατζηευστρατίου και με  επικεφαλής την κα Παναγιώτα Ρέτσου. Μάλιστα η  P.S.T. ευχαριστεί και τους ευγενώς προσφερθέντες για τη ασφάλεια χώρου, προσωπικού και υλικού κ. κ. Παύλο Μιχαηλίδη, Ιωάννη Κόκκινο και Ευθύμιο Καλαϊτζίδη. Πού πρώτοι προσήλθαν και τελευταίοι αποχώρησαν.
Η επιμορφωτική ημερίδα, αφορούσε την παγκόσμια φαινομενολογία της τρομοκρατίας τα τελευταία 45 χρόνια, τα συμπεράσματα από την ανάλυση και τη σύνθεση των εργαλειακών εκείνων στοιχείων, που θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν στη συγκρότηση σχεδίων και προγραμμάτων  ασφαλείας των επιχειρήσεων, όπου εργάζονται ως στελέχη ιδιωτικών  υπηρεσιών ασφαλείας.
Η ημερίδα άνοιξε με σύντομη ομιλία του CEO της  P.S.T. κου Γιώργου Κεραμιδά. Με λίγες φράσεις κατατόπισε τους συμμετέχοντες για τα προγράμματα της P.S.T. και για το καινοτόμο πρόγραμμά της, τη "Συμβουλευτική των επαγγελματιών της ασφάλειας" (Security Coaching). Αφού ευχαρίστησε τους χορηγούς της "Ημερίδας", παρουσίασε τους  ομιλητές.   Το πρόγραμμα της επιμορφωτικής συνάντησης εξελίχθηκε σε δύο  μέρη και με τρόπο διαδραστικό. Εισηγήσεις με υποστήριξη "πολλαπλής επίθεσης", στο γνωστικό, συναισθηματικό και ψυχοκινητικό τομέα των  μετεκπαιδευομένων, σύμφωνα με τις αρχές επιμόρφωσης ενηλίκων επαγγελματιών, με ερωτήσεις-απαντήσεις αλλά και με πρακτική άσκηση.  
Στο πρώτο μέρος, εισηγητής   ήταν  ο κος Σπύρος Κυριακάκης , διεθνής ειδικός στα θέματα "Security", ερευνητής και συγγραφέας. Ειδικά αναφέρθηκε στην εικόνα του φαινομένου της τρομοκρατίας όπως διαμορφώθηκε τα τελευταία 45 χρόνια στον πλανήτη, με λεπτομέρειες επί των κυρίων σημείων, κατά γεωγραφική περιοχή. Ακολούθησε εντοπισμός κύριων σημείων, τα κοινά χαρακτηριστικά, τα συμπεράσματα και οι πρακτικές εφαρμογές, στα θέματα σχεδιασμού και προγραμμάτων ασφαλείας. Επίσης ο τρόπος, εκπαίδευσης, του επιχειρησιακού προσωπικού για επιδιωκόμενα αποτελέσματα, σύμφωνα με το ταξινομικό σύστημα Bloom.
Σο δεύτερο μέρος, εισηγητής ήταν  ο Δρ. Ιωάννης Νομικός, Διευθυντής του  Ινστιτούτου RIEAS και επικεφαλής του Γραφείου  ATAB, για την Ευρώπη). Οι εισηγήσεις του αφορούσαν  : στην "Αντιτρομοκρατική Πολιτική και Ισλαμικά Δίκτυα στα Βαλκάνια" και στην "Επικοινωνιακή Διαχείριση Τρομοκρατικών Ενεργειών σε συνδυασμό με τα  θέματα Προστασίας Private Institutions, στην Ελληνική Πραγματικότητα".
Η ημερίδα έκλεισε, με τη διατύπωση  των συμπερασμάτων, από τον κο Γιώργο Κεραμιδά, καθώς και με  τη διατύπωση εύφημων μνημονεύσεων, για τους χορηγούς και τους χορηγούς επικοινωνίας. Ακολούθησε η χορήγηση των  σχετικών πιστοποιητικών, ύστερα από προσχεδιασμένη διαδικασία παραλαβής τους.
Μεταξύ των δύο σταδίων των επιμορφωτικών-μετεκπαιδευτικών συναντήσεων, παρασχέθηκε γεύμα εργασίας.
Από μία αξιολόγηση, που έγινε, εκφράστηκαν τα πλέον ευμενή σχόλια, για την όλη οργάνωση και τις παροχές διευκολύνσεων και accomodation της ημερίδας, τους εισηγητές, το περιεχόμενο των εισηγήσεων,  το εκπαιδευτικό και το υποστηρικτικό υλικό και το σχετικό CERTIFICATE, επικυρωμένου με τη διαπιστευτική ικανότητα, του ATAB.  
Η P.S.T. ευχαριστεί και με το δελτίο τύπου της, όλους όσους συμμετείχαν για την εμπιστοσύνη τους, τους  χορηγούς της ημερίδας  και τους χορηγούς επικοινωνίας της, καθώς  και το προσωπικό του Ξενοδοχείου Athenaeum Intercontinental, που είχε  την ευθύνη της άψογης λειτουργίας, του συνεδριακού χώρου και παρέβαιναν προνοητικά στο να μην παρουσιαστεί έστω  και η πιο ασήμαντη  έλλειψη. 
Χορηγοί της ημερίδας, ήσαν: Το περιοδικό "Security Manager", (εκδότης Κα Νίκη Πανδή και Αρχισυντάκτης κ. Βλάσης Αμανατίδης), ο εκπαιδευτικός οργανισμός "I.T.COM STUDIES", (Διευθύντρια η Κα Ιωάννα Τσαχάκη) και χορηγοί επικοινωνίας , το περιοδικό "Δούρειος Ίππος" (εκδότης κος Σάββας Βλάσσης), οι ιστότοποι "Ιδιωτική Ασφάλεια στην Ελλάδα" του κ. Δημήτρη Κανναβού,   www.security.gr του κ. Σπύρου Πετρόπουλου.
Μάλιστα η P.S.T. μερίμνησε και για το FeedBack των συμμετασχόντων με την αποστολή ατομικά, επιπλέον εκπαιδευτικού υλικού και κατάλογο πηγών επιπλέον πληροφόρησης και μάθησης.  





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου