Σάββατο 22 Μαΐου 2021

10 ΑΛΗΘΕΙΕΣ σχετικά με την εκπαίδευση στα όπλα που πρέπει να έχουμε πάντα στο μυαλό μας

 10 ΑΛΗΘΕΙΕΣ σχετικά με την εκπαίδευση στα όπλα που πρέπει να έχουμε πάντα στο μυαλό μας 

1) εκπαιδευόμαστε σε ένα περιβάλλον (σκοπευτήριο) εντελώς διαφορετικό από το περιβάλλον στο οποίο δρούμε και εργαζόμαστε

2) Το πεδίο βολής είναι ένα περιβάλλον δύο διαστάσεων (2D), το πραγματικό περιβάλλον είναι ένα περιβάλλον τριών διαστάσεων (3D)

3) Στο σκοπευτήριο, το βαλλιστικό περιβάλλον είναι σχεδόν πάντα ομοιογενές στην πραγματικότητα το περιβάλλον είναι πάντα ετερογενές.

4) Ο στόχος στο εκπαιδευτικό περιβάλλον είναι σχεδόν πάντα γνωστός, εύκολος στη διάκριση, πάντα κάθετος και στο ίδιο επίπεδο με εμάς.

5) Ό, τι κι αν κάνουμε, θα είμαστε πάντα οι πρώτοι που θα κινηθούμε (δράση), οι πρώτοι που θα πυροβολήσουμε, οι μόνοι που θα πυροβολήσουμε. Στον πραγματικό κόσμο, πιθανότατα θα κινηθούμε για δευτερόλεπτα (αντίδραση), ίσως δεν θα πυροβολήσουμε πρώτοι και δεν θα είμαστε οι μόνοι που θα πυροβολήσουμε. Στην εκπαίδευση εκπαιδεύουμε τον εαυτό μας να «ΔΡΑΣΟΥΜΕ» αλλά στον πραγματικό κόσμο η ζωή μας πιθανώς θα εξαρτηθεί από την ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ.

6) Προπονούμαστε σχεδόν πάντα κατά τη διάρκεια της ημέρας, αλλά τα περισσότερα βίαια εγκλήματα συμβαίνουν το βράδυ ή τη νύχτα σε σκοτάδι ή σε χαμηλό φωτισμό  Το φως της ημέρας και το χαμηλό φως είναι εντελώς διαφορετικά περιβάλλοντα.

7) Σχεδόν πάντα νιώθουμε ευχαρίστηση και διασκέδαση όταν εκπαιδευόμαστε με τα όπλα μας, αλλά αν στην πραγματικότητα χρειαστεί να τα χρησιμοποιήσουμε, θα νιώσουμε φόβο, και τρόμο.

8) Τις περισσότερες φορές ξεκινάμε τις βολές από όρθια θέση, αλλά στην καθημερινή ζωή θα προσαρμόσουμε τη στάση βολής σύμφωνα με τις καθημερινές μας συνήθειες όπως: φαγητό, ανάπαυση, οδήγηση, ύπνος , και τα λοιπά.

9) Το πεδίο βολής είναι ένα ελεγχόμενο και ασφαλές περιβάλλον, επειδή έχει κατασκευαστεί για να χρησιμοποιούνται με ασφάλεια τα πυροβόλα όπλα, υπάρχουν κανόνες ασφαλείας που όλοι σέβονται. Στην πραγματικότητα οι συνθήκες είναι χαοτικές, το περιβάλλον είναι ανεξέλεγκτο, υπάρχουν κανόνες (νόμοι), αλλά εμείς είμαστε οι μόνοι που πρέπει να τους σεβαστούμε, γιατί ένας εγκληματίας δεν περιορίζεται από νόμους και κανόνες.  Σε  πραγματικές συνθήκες ο οπλισμός μας δεν θα χρησιμοποιηθεί με απόλυτη ασφάλεια,  οπότε υπάρχει πολύ υψηλός κίνδυνος παράπλευρης ζημιάς με κάθε βολή.

10) Κατά την προπόνηση μπορείτε και πρέπει να επαναλάβετε μια ενέργεια όταν έχετε κάνει ένα λάθος, στην πραγματικότητα θα έχετε μόνο μία ευκαιρία και θα πρέπει να βάλετε τα δυνατά σας, γιατί η απόδοση σας θα καθορίσει τη ζωή ή το θάνατο των γύρω σας,

Να γνωρίζετε ποιοι δεν είστε ποιοι νομίζετε ότι είστε …

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΕΙΤΕ  ΣΚΛΗΡΑ ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΑ !!



 Instructor Zero 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου