Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2018

Tο απίθανο είναι περισσότερο πιθανό από το πιθανό


Eνα συνηθισμένο λάθος που κάνουμε σχεδόν όλοι μας είναι  η εκτίμηση ενός ατόμου από τις παραμέτρους του φύλου, της ηλικίας, της φυσικής κατάστασης.
Φύλο: ένας άντρας  είναι πάντα δυνητικά πιο επικίνδυνος από μια γυναίκα.
Ηλικία: οι εκπρόσωποι της μεσαίας ηλικίας  φαίνονται πιο επικίνδυνοι από τα παιδιά και τους ηλικιωμένους.
Φυσική κατάσταση: μεγάλα άτομα σε καλή φυσική κατάσταση είναι πιο επικίνδυνα από μια  λεπτή σωματική διάπλαση.
Μια τέτοια εκτίμηση είναι  άμεση και γενική . Στον ζωικό κόσμο, ένα μικρότερο ζώο, κατά κανόνα, δίνει τη θέση του σε ένα μεγαλύτερο. Ωστόσο, ο κόσμος των ζώων δεν είναι τεχνολογικός, δεν υπάρχουν όπλα που να επιτρέπουν στους αδύναμους να σκοτώσουν τους ισχυρούς, ακόμα και από απόσταση.
Στον εγκληματικό κόσμο, οι γυναίκες συχνά χρησιμοποιούνται για να εκτρέψουν την προσοχή των φρουρών και για άμεση επίθεση, λόγω του παράγοντα έκπληξης και της συνειδησιακης αναστολής  όταν υπάρχει ανάγκη να χτυπήσουν ή να χρησιμοποιήσουν όπλα σε γυναικά . Συχνά, οι εγκληματίες ντύνονται σαν γυναίκα ειδικά στον κόσμο της τρομοκρατίας κυρίως της ισλαμικής
Οι σκληροτράχηλοι εγκληματίες  έχουν ελάχιστη ομοιότητα με τον Schwarzenegger αλλά αυτό δεν τους καθιστά λιγότερο επικίνδυνους.
Πολύ συχνά, τα άτομα με μεγάλες φυσικές διαστάσεις υποφέρουν από υποτίμηση του συνδρόμου του εχθρού. Είναι συνηθισμένοι στη ζωή στο γεγονός ότι δεν υπάρχουν πολλά άτομα που θα θελήσουν να βρεθούν απέναντι τους λόγω του όγκου τους
Οι Σ.Ο.Α προτιμούν συχνά να προσλαμβάνουν από μια παρόμοια κατηγορία βάρους. Ως εκ τούτου, το μόνο αδιαμφισβήτητο κριτήριο μιας απειλής είναι η απόσταση, όσο πιο κοντά, τόσο πιο επικίνδυνο και ασήμαντο είναι αν είναι ένας υγιής άνθρωπος, ένας γέρος, ένα παιδί ή μια γυναίκα.
Όλα εκεί είναι συνάρτηση χρόνου και απόστασης και προφανούς
Όμως η αλήθεια είναι ότι η εκτίμηση κινδύνου πρέπει να γίνεται με "σφαιρικούς" παράγοντες και όχι με τους προφανείς.Οι περιπτώσεις όπου ο εγκληματίας είναι ένα με τον χώρο είναι οι περισσότερες
Προσοχή λοιπόν στο "προφανές Οι στιγμές όπου το  απίθανο είναι περισσότερο πιθανό από το πιθανό  είναι οι περισσότερες στον κόσμο της ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου