Τρίτη 22 Αυγούστου 2017

Αυτοσχέδια Βαριοπούλα-Καραμπίνα

Το Μάρτιο του 2017 η αστυνομική υπηρεσία GAO της Βραζιλίας σε επιδρομή της σε μία φαβέλα βρήκε αυτά τα δύο πολύ περίεργα κρυμμένα αυτοσχέδια πυροβόλα όπλα διαμετρήματος 12-gauge. Σε αυτό το άρθρο θα κάνουμε μία σύντομη περιγραφή τους καθώς είναι κάτι αρκετά πρωτότυπο.


Πηγή: HomeMadeGuns.wordpress.com

Πρακτικά τα όπλα δεν είναι σε καμία περίπτωση βαριοπούλες. Απλώς, μοιάζουν ώστε να μη φαίνονται ύποπτα σε κάποιον που θα τα δει από απόσταση. Το όπλο χωρίζεται σε δύο μέρη που ενώνονται με ένα απλό σπείρωμα. Στη κάννη που είναι ένας μεταλλικός σωλήνας, και στο μηχανισμό του κλείστρου που είναι κρυμμένος στο άλλο τμήμα. Μπορείτε να το κατανοήσετε αυτό καλύτερα από την επόμενη επεξηγηματική φωτογραφία.


Πηγή: HomeMadeGuns.wordpress.com (επεξεργασμένη)

Μάλιστα το αυτοσχέδιο αυτό όπλο έκανε τόσο εντύπωση στις βραζιλιάνικες αρχές που δημοσίευσαν και ένα σύντομο βίντεο όπου ένας αστυνομικός παρουσιάζει ακριβώς το πως λειτουργεί. Παραθέτουμε το σχετικό βίντεο παρακάτω. Ασφαλώς και η κατασκευή ενός τέτοιου όπλου είναι παράνομη, εγκληματική, και σε καμία απολύτως περίπτωση δε θα προτείναμε σε οποιονδήποτε ούτε καν να δοκιμάσει κάτι τέτοιο. Ωστόσο, είναι χρήσιμη γνώση τόσο από πλευράς επίγνωσης (δηλαδή να γνωρίζουμε τι υπάρχει εκεί έξω για να μπορούμε να προστατευτούμε πιο αποτελεσματικά), όσο και από γνώσεις για ακραίες καταστάσεις επιβίωσης σε εμπόλεμη κατάσταση που ίσως κάποια στιγμή αντιμετωπίσουμε.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου