Τετάρτη 11 Ιουνίου 2014

Αλεξίσφαιρες… κουβέρτες για μαθητές

Όσο οι ένοπλες επιθέσεις σε σχολεία αποτελούν καθημερινό φαινόμενο, ολοένα περισσότερα θα είναι τα προϊόντα που θα δημιουργούνται για την προστασία των πολιτών

ΗΠΑ: Αλεξίσφαιρες… κουβέρτες για μαθητές
Την ώρα που οι επιθέσεις ενόπλων σε σχολεία των ΗΠΑ αποτελούν συχνό φαινόμενο με θύματα μαθητές και καθηγητές, ένα επαναστατικό προϊόν δημιουργήθηκε για την προστασία των παιδιών.

Ειδικοί στην Οκλαχόμα αποκάλυψαν την κατασκευή ενός ασυνήθιστου προϊόντος που παραπέμπει σε κουβέρτα και έχει σχεδιαστεί ώστε να προστατεύει σε περιπτώσεις ενόπλων επιθέσεων και φυσικών φαινομένων, όπως οι τυφώνες.
Όπως υποστηρίζουν οι δημιουργοί της «Bodyguard Blanket», το προϊόν μπορεί να προστατεύσει από πτώσεις συντριμμιών, αλλά και από το 90% των όπλων που έχουν χρησιμοποιηθεί στις επιθέσεις σε σχολεία των ΗΠΑ.
Μάλιστα, για να αποδείξουν πόσο σημαντικό είναι τα σχολεία να αποκτήσουν τις δικές τους αλεξίσφαιρες κουβέρτες, οι επικεφαλής της εταιρίας που τις κατασκευάζει ανήρτησαν βίντεο που παρουσιάζουν τη δραματική ανατροπή μίας φαινομενικά ήρεμης ημέρας όταν ένας ένοπλος κάνει την εμφάνισή του σε μία τάξη γεμάτη παιδιά.


«Οι γονείς πηγαίνουν στη δουλειά τους, τα παιδιά κάθονται στα θρανία τους… Πρόκειται για μία φυσιολογική ημέρα, τουλάχιστον, μέχρι τώρα», ακούγεται να λέει ο αφηγητής του βίντεο, όταν ξαφνικά σημαίνει ο συναγερμός και οι μαθητές αναζητούν καταφύγιο.
Αντί, λοιπόν, να προσπαθούν να καλυφθούν κάτω από θρανία και πίσω από πόρτες, η νέα κουβέρτα, που διατίθεται σε τρία μεγέθη και μπορεί να τοποθετηθεί στην πλάτη ή το στήθος, λειτουργεί σαν… σωματοφύλακας.
Μάλιστα, όπως επισημαίνει η εταιρία ProTecht που τις παράγει, το υλικό είναι το ίδιο που χρησιμοποιείται για εξοπλισμό του στρατού και των ειδικών δυνάμεων.
«Μόλις μία σφαίρα εισχωρήσει στο Bodyguard Blanket την πιάνει και την παραμορφώνει», διευκρινίζει η εταιρία, όλα αυτά έναντι 1.000 δολαρίων.
http://youtu.be/iaS-ekAwwM4

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου