Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου 2022

 Σωματοφύλακας και «κόλλημα» τηλεφώνου

Η εικόνα έχει γίνει συνηθισμένη και οικεία όταν οι άνθρωποι, βρίσκονται στη δουλειά, στις διακοπές, στο γυμναστήριο, κτλ Ουσιαστικά δεν αποχωρίζονται τα smartphone και άλλες ψηφιακές συσκευές τους. Πολλοί έχουν αναπτύξει μια συνήθεια (ή εθισμό) - να «κολλάνε» στο τηλέφωνο. Οι εργαζόμενοι σε θέματα ασφάλειας δεν αποτελούν εξαίρεση σε αυτή την περίπτωση.

Οι τρεις σωματοφύλακες που απεικονίζονται στη φωτογραφία βρίσκονται σε εστιατόριο και «εξασφαλίζουν» την ασφάλεια ενός υψηλόβαθμου στελέχους. Και αυτοί οι τρεις σωματοφύλακες είναι τόσο βυθισμένοι στον εικονικό κόσμο των smartphone τους που δεν παρατηρούν απολύτως τίποτα  Παρά το γεγονός ότι έχουν πυροβόλα όπλα  (κάτι για το οποίο αρκετοί  αρέσκονται να καυχώνται  υπενθυμίζουμε ότι η παρουσία ενός πιστολιού θα πρέπει να αναγνωριστεί «ότι αυτή τη στιγμή» είναι  εντελώς άχρηστη από άποψη ασφάλειας. Γνωρίζουν αυτοί οι άνθρωποι ότι το κύριο όπλο ενός σωματοφύλακα είναι η συνεχής επαγρύπνηση; Καταλαβαίνουν ότι το να είσαι προληπτικός σημαίνει έγκαιρα ανίχνευση τυχόν αλλαγών στο επιχειρησιακό περιβάλλον και άμεση ανταπόκριση σε αυτές Το ίδιο ισχύει και για τον οδηγό  ο οποίος, αφού αποβίβασε τον πελάτη, κάπνισε ένα τσιγάρο και βυθίστηκε στο «gadget» του ξεχνώντας εντελώς τη συνεχή παρακολούθηση του περιβάλλοντος.

Επιπλέον, πολλοί σωματοφύλακες πρέπει να δώσουν αυστηρές οδηγίες στις μητέρες, τις συζύγους, και τα κορίτσια τους να μην «παίζουν» στο τηλέφωνό τους δέκα φορές μετά την απόρριψη της πρώτης κλήσης. Τέτοια ενημέρωση πρέπει να γίνεται συνεχώς, αν δεν καταλαβαίνουν ότι η υπερβολική κοινωνικότητα στο τηλέφωνο μπορεί να προκαλέσει στην καλύτερη περίπτωση την απόλυση ενός υπαλλήλου.

Αφήστε τους να καταλάβουν ότι όταν ένας σωματοφύλακας είναι στη δουλειά, είναι υπεύθυνος για τη ζωή κάποιου και η απόσπαση της προσοχής του από αυτό  μπορεί να είναι θανατηφόρα. Συμπερασματικά, σημειώνουμε ότι τα smartphone είναι η αιτία μερικής ή ολικής απόσπασης της προσοχής των  σωματοφυλάκων από την εργασία. Οι ατελείωτες ειδοποιήσεις, η φλυαρία και η αλληλογραφία οδηγούν στο γεγονός ότι η προσοχή είναι διάσπαρτη. Και ακόμη και όταν εκτελούν υπεύθυνα και σοβαρά καθήκοντα, ορισμένοι σωματοφύλακες «λείπουν» τόσο πολύ από  το τηλέφωνό τους που ψάχνουν κάθε ευκαιρία να το κοιτάξουν έστω και για λίγα δευτερόλεπτα.

Η καταπολέμηση αυτού του φαινομένου είναι δύσκολη, αλλά απαραίτητη! Κατά τη διάρκεια της εργασίας , θα πρέπει να υπάρχουν αυστηροί περιορισμοί στη χρήση "gadgets" και όλοι οι εργαζόμενοι θα πρέπει να μάθουν ότι η παρουσία του τηλεφώνου στα χέρια, χωρίς βάσιμο λόγο, μπορεί να απειλήσει  σοβαρά την δουλειά  



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου