Σάββατο 3 Ιουλίου 2021


Το φαινόμενο Napoleon: Πού να τοποθετήσετε τα χέρια σας στο γιλέκο μάχης η στο αλεξίσφαιρο  σας?  Πολλοί  τείνουν να ξεκουράζονται ή να κρύβουν τα χέρια τους μέσα ή στο εξωτερικό γιλέκο τους κατά τη διάρκεια μη απειλητικών συναντήσεων, αλλά αυτό επηρεάζει το χρόνο αντίδρασης;

Αναρωτηθήκατε ποτέ γιατί ο Ναπολέων και άλλοι ηγέτες απεικονίστηκαν με το ένα χέρι στο σακάκι ή το γιλέκο τους; Λοιπόν, δεν ήταν για άνεση να μιλήσει, αλλά ήταν περισσότερο μια χειρονομία μη απειλητικής ηρεμίας και ηγεσίας. Η πρακτική της απόκρυψης ενός χεριού έχει τις ρίζες της στον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό όπου ήταν σκόπιμο να κρατήσετε τα χέρια σας χαμηλά ή κρυμμένα όταν μιλάτε με άλλους. Σήμερα με την έλευση του φέροντος εξωτερικού γιλέκου, πολλοί αξιωματικοί τείνουν να ξεκουράζονται ή να κρύβουν τα χέρια τους μέσα ή στο εξωτερικό γιλέκο τους κατά τη διάρκεια μη απειλητικών συναντήσεων και ενώ αυτό μπορεί να είναι άνετο και να φαίνεται λιγότερο εκφοβιστικό, η πραγματικότητα είναι oti  εκεί όπου τα χέρια  τοποθετούνται μπορούν να κάνουν μεγάλη διαφορά όταν μπλοκάρετε  μια απροσδόκητη μετωπική επίθεση.

Συνήθως, υπάρχουν τρία μέρη που οι αξιωματικοί τείνουν να στηρίζονται τα χέρια τους:

Θέση 3: Και τα δύο χέρια τοποθετούσαν τις παλάμες προς τα κάτω, κρυμμένα μεταξύ του γιλέκου και του σώματος του αξιωματικού σε περίπου επίπεδο στήθους. Αγκώνες μακριά από το σώμα.

Θέση 2: Η παλάμη των χεριών προς τα κάτω, τα δάχτυλα έξω, ακουμπά στις εξωτερικές πλευρές του γιλέκου περίπου στο επίπεδο του στήθους με τον αντίχειρα να αγκιστρώνεται ακριβώς μέσα μεταξύ του γιλέκου και του σώματος. Αγκώνες μακριά από το σώμα.

Θέση 1: Κορυφαίο μπροστινό κολάρο του γιλέκου, με τις παλάμες προς τα κάτω στο γιλέκο και τα δάχτυλα να πιάνουν / ακουμπά στην εσωτερική κορυφή του κολάρου με αγκώνες κοντά στο σώμα.

Ποιο νομίζετε ότι είναι το ασφαλέστερο; 

Το χειρότερο είναι όπου και τα δύο χέρια είναι κρυμμένα / τοποθετημένα μέσα στο γιλέκο στο επίπεδο του στήθους (θέση 3), το δεύτερο χειρότερο είναι με τους αντίχειρες να αγκιστρώνουν το γιλέκο στο επίπεδο του στήθους (θέση 2) ​​και το καλύτερο είναι με τα χέρια να στηρίζονται στο πάνω μέτωπο του εξωτερικού γιλέκου (θέση 1).

Οι χρόνοι αντίδρασης και η ικανότητα μπλοκαρίσματος ή αποξήρανσης είναι σημαντικά καλύτερες στη θέση 1. Επίσης, στη θέση 1 οι αγκώνες είναι κοντά στο σώμα και είναι σε καλύτερη θέση για να προστατεύσουν την κεντρική γραμμή του αστυνομικού, τα όπλα / τον εξοπλισμό στο γιλέκο και το πλευρικό τους . Έτσι, από την άποψη αυτή, η τοποθέτηση των χεριών στη θέση 1 μπορεί να είναι ένα απροσδόκητο όφελος από τη φθορά ενός εξωτερικού γιλέκου, με τα χέρια και τα χέρια σε καλή θέση να αντιδρούν σε μια μετωπική επίθεση.

Εν κατακλείδι, είναι πιθανό οι αστυνομικοί να ακουμπήσουν τα χέρια τους πάνω ή γύρω από τα γιλέκα τους σε μη απειλητικές συναντήσεις. Έτσι, έχοντας αυτό κατά νου, η ανάπαυση ή η τοποθέτηση των χεριών στη σωστή θέση μπορεί να κάνει μεγάλη διαφορά στην ανταπόκριση σε μια απροσδόκητη μετωπική επίθεση.








Σχετικά με τον Συγγραφέα

Ο καπετάνιος Rod Davis Sr., αποσύρθηκε από το γραφείο του σερίφη Stafford County (Βιρτζίνια) μετά από 40 χρόνια υπηρεσίας στην επιβολή του νόμου. Έχει πάνω από 30 χρόνια εμπειρίας ως εκπαιδευτής αμυντικής τακτικής επιβολής του νόμου / διορθώσεων στη Βιρτζίνια και έχει προηγουμένως υπηρετήσει σε δύο επιτροπές αναθεώρησης προγραμμάτων σπουδών για το Τμήμα Υπηρεσιών Ποινικής Δικαιοσύνης της Βιρτζίνια, αναπτύσσοντας απαιτήσεις εκπαίδευσης για χρήση βίας και τακτικές ελέγχου για την επιβολή του νόμου της Βιρτζίνια και αξιωματικοί της φυλακής. Είναι συνιδρυτής της Special Combat, Defensive Tactics USA, που βρίσκεται στο Mechanicsville της Βιρτζίνια. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την ασφάλεια του γιλέκου ή άλλες ερωτήσεις που σχετίζονται με την αμυντική τακτική, επικοινωνήστε με τον Rod στο 804 / 317-9070 ή στο  specialcombatdt@gmail.com .

πηγή  police1.com





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου