Σάββατο 27 Απριλίου 2013

Σκυλιά φύλακες ή συστήματα ασφαλείας; Ποια είναι η καλύτερη λύση;


Τα σκυλιά είναι γνωστό ότι είναι ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου, αλλά περισσότερο από οτιδήποτε άλλο τα σκυλιά έχουν αποδείξει την αξία τους όταν πρόκειται για την ασφάλεια του σπιτιού. Τα σκυλιά μπορούν να αποτελέσουν αποτρεπτικό παράγοντα για τους κλέφτες, μια και όπως γνωρίζουμε πολλά σκυλιά μπορούν να γίνουν αρκετά απειλητικά, ενώ επίσης ένας καλός σκύλος μπορεί να ειδοποιήσει τα αφεντικά του , όταν κάτι δυσάρεστο συμβαίνει μέσω του γαβγίσματος. Ωστόσο, με την πρόοδο της τεχνολογίας  στον τομέα της ασφάλειας του σπιτιού, πολλοί ιδιοκτήτες σπιτιών ξεχνάνε τη σημασία και το ρόλο που έχουν τα σκυλιά όταν πρόκειται για την ασφάλεια μέσα στο σπίτι. Αν θέλετε να μάθετε αν οι συναγερμοί ασφαλείας σπιτιών προσφέρουν καλύτερη προστασία από ό, τι το κατοικίδιο ζώο σας , τότε συνεχίστε να διαβάζετε παρακάτω. 


Σκυλιά φύλακες

Υπάρχουν συγκεκριμένες ράτσες σκυλιών που μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως σκυλιά φύλακες μέσα στο σπίτι σας, όπως είναι τα Dobermans. Αυτά τα σκυλιά χρησιμοποιούνται ως σκυλιά  φύλακες επειδή έχουν δύο χαρακτηριστικά που μπορούν να κάνουν οποιονδήποτε διαρρήκτη να τρέξει μακριά - είναι μεγαλόσωμα και δείχνουν τόσο από την εμφάνιση τους όσο και από το γάβγισμα τους πολύ άγρια. Αυτά είναι τα σκυλιά τα οποία μπορούν να εκπαιδευθούν για να γίνουν πολύ επιθετικά όταν βλέπουν κάποιον να εισέρχεται στο σπίτι σας, ειδικά όταν δεν είναι μέσα από την μπροστινή πόρτα εισόδου.

Αυτά τα σκυλιά εκπαιδεύονται να επιτίθενται σε  ξένους οι οποίοι προσπαθούν να μπουν στο σπίτι σας από την πίσω πόρτα ή από κάποιο παράθυρο, διότι αυτό σημαίνει πως οι συγκεκριμένοι άνθρωποι  δεν είναι ευπρόσδεκτοι στο εσωτερικό του σπιτιού. Εάν έχετε σκυλιά ελεύθερα να τριγυρίζουν γύρω από το σπίτι σας ή μέσα στον κήπο σας, οι κλέφτες σίγουρα θα το ξανασκεφτούν ,πριν προσπαθήσουν να διεισδύσουν μέσα στο σπίτι σας. Κανείς δεν θέλει να του  επίτεθεί ένα τεράστιο άγριο σκυλί. Εάν θέλετε ένα σκυλί το οποίο να  προστατεύει την οικογένειά σας και ταυτόχρονα να είναι το κατοικίδιό σας, βεβαιωθείτε ότι το σκυλί σας είναι καλά εκπαιδευμένο έτσι ώστε να γίνεται επιθετικό μόνο όταν αισθάνεται οποιαδήποτε απειλή μέσα στο σπίτι.

Δεν μπορούν όλα τα σκυλιά που είναι καλά κατοικίδια ζώα να είναι και καλοί φύλακες. Όμως με λίγη εκπαίδευση και μικρή εκφοβιστική συμπεριφορά μπορούν να φοβίσουν και να διώξουν  έναν κλέφτη αρκετά μακριά. Υπάρχουν ακόμη κάποιες περιπτώσεις όπου τα σκυλιά είναι δυνατόν να  κλαπούν από διαρρήκτες, ειδικά όταν τα σκυλιά αυτά  μπορούν να πωληθούν για ένα τεράστιο ποσό  μετρητών, όπως σκυλιά κάποιας σπάνιας ράτσας. Τέλος δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που οι διαρρήκτες δηλητηριάζουν τα άγρια σκυλιά ή τα ζαλίζουν με 'σπρέι' τα οποία κυκλοφορούν στο εμπόριο, έτσι ώστε να μην τους δημιουργούν πλέον εμπόδιο και να μπορέσουν να εισέλθουν στο σπίτι. 



Συστήματα Ασφαλείας Συναγερμών

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι οι συναγερμοί ασφαλείας σπιτιών είναι πλέον σε πολύ προχωρημένο στάδιο και το σπίτι σας μπορεί να είναι τεχνολογικά εξοπλισμένο με όλα τα τελευταία χαρακτηριστικά ασφαλείας που μπορούν να παρέχουν σχεδόν 100% ασφάλεια. Αυτού του είδους η ασφάλεια συνήθως παρέχεται δια μέσου  μηνιαίων λογαριασμών από  εταιρείες ελέγχου ασφαλείας, οι οποίες εγκαθιστούν το σύστημα ασφαλείας σας και οι οποίες  παρακολουθούν την δραστηριότητα γύρω από το σπίτι σας, και είναι πάντα έτοιμες να ανταποκριθούν όταν κάτι συμβεί. Παρέχουν  24 ώρες επιτήρηση του σπιτιού σας μέσω των ανιχνευτών κίνησης οι οποίοι είναι πολύ ευαίσθητοι και μπορούν να ανιχνεύσουν τυχόν ασυνήθιστες κινήσεις έξω από το σπίτι σας.

Μπορείτε επίσης να επιλέξετε συστήματα συναγερμών τα οποία είναι συνδεδεμένα με το πλησιέστερο αστυνομικό τμήμα ή την πυροσβεστική. Διαθέτοντας  συστήματα ασφαλείας με τα παραπάνω χαρακτηριστικά μπορεί πραγματικά να σας βοηθήσει να παραμείνετε ασφαλείς σε περίπτωση οποιασδήποτε κατάστασης έκτακτης ανάγκης.

Ο συνδυασμός ενός συστήματος ασφαλείας και ενός σκυλιού φύλακα, είναι  η καλύτερη επιλογή για τους ιδιοκτήτες σπιτιών οι οποίοι θέλουν πραγματικά να διασφαλίσουν το σπίτι τους από κάθε είδους εισβολή. Έχοντας μόνο ένα σύστημα συναγερμού ή μόνο ένα σκυλί φύλακα, δεν είναι πάντα αρκετό ειδικά αν ζείτε σε ένα περιβάλλον όπου υπάρχει υψηλή συχνότητα  εγκληματικότητας. Έχοντας και τα δύο  προστατεύετε το σπίτι σας και ταυτόχρονα μπορείτε να κοιμάστε ήσυχοι το βράδυ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου