Σάββατο 17 Νοεμβρίου 2012


ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ/ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΣΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ  Athenaum Intercontinental, ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ.

<<Συνετών είναι πριν γενέσθαι τα δυσχερή προνοείσαι όπως μη γένοιτο, ανδρείων δε γενόμενα, εύ θέσθαι>>. (Πιττακός ο  Μυτιληναίος).

Των συνετών το χαρακτηριστικό είναι, πριν συμβούν οι δύσκολες καταστάσεις, να προνοήσουν όπως μην συμβούν. Αν όμως παρά ταύτα συμβούν τα δύσκολα, τότε πρέπει οι ίδιοι να δράσουν αποτελεσματικά και να επαναφέρουν τα πράγματα σε ισορροπία. Την παρακαταθήκη αυτή του Πιττακού του  Μυτιληναίου, του μεγάλου σοφού, πολιτικού και επιφανούς στρατιωτικού, που συγκαταλέγεται στους επτά σοφούς της αρχαίας Ελλάδος, είναι πολλοί, που την έχουν ενστερνισθεί. Όπως έχουν ενστερνισθεί και κάτι άλλο. Ότι, προκειμένου να είμαστε σε θέση, να δράσουμε σύμφωνα με την οδηγία του Πιττακού του Μυτιληναίου, προαπαιτείται μία  άλλη ενέργειά μας. Να <<Μελετάμε το πάν>>. Προσεκτικά και αναλυτικά, επιστρατεύοντας συντριπτική παρατήρηση.  (άλλη παρακαταθήκη από έναν άλλον εκ των επτά σοφών, του Περίανδρου του Κορίνθιου).  
Μέσα από μια τέτοια προετοιμασία ο κ. Γεώργιος Κεραμιδάς, καταξιωμένος επικεφαλής ασφαλείας σε μεγάλο επιχειρηματικό όμιλο και ο έμπειρος εκπαιδευτής ασφαλείας κ. Ι.Λεβαντής, ξεκίνησαν <<μία μεγάλη πορεία>>. Μέσα στο κλίμα της εποχής, που διανύουμε. Και που επιβάλλει αυτό που είναι η αρχή των πιλότων όταν πετούν με κακό καιρό.
<< Κεφάλι μέσα και όργανα>>.
Και ο <<καιρός είναι κακός>>. Και πλήττει και τους επαγγελματίες της παροχής ιδιωτικών υπηρεσιών ασφάλειας. Μιας δραστηριότητας, που αλλάζει  και από νέα δεδομένα. Τόσο νέα, που οι υπάρχουσες γνώσεις, σε λίγο δεν θα είναι αρκετές για να κάνει ο επαγγελματίας, τη δουλειά του αποτελεσματικά. Να μειώσει δηλαδή την αβεβαιότητα των άλλων. Και εκτός όλων των άλλων να αντιμετωπίζει και το φαινόμενο, Τ/2. Την ημιζωή. Δηλαδή την  απαξίωση των γνώσεων σε σύντομο χρόνο και το πεπερασμένο της αξίας τους, στις νέες ανάγκες.
Και αυτό ισχύει για όλα τα επαγγέλματα, για κάθε εφαρμοσμένη επιστήμη και τέχνη. Και για το Security Management, που είναι  εφαρμοσμένη επιστήμη και για το Security Managing, που είναι η τέχνη, που βασίζεται στην εφαρμοσμένη επιστήμη του  Security Management.
Με το σκεπτικό αυτό, και δεδομένων, των συνθηκών που μας περιβάλλουν, του κακού καιρού, που είπαμε, οι  επαγγελματίες του Security, << έβαλαν το κεφάλι μέσα και  προσηλώθηκαν στα όργανα>>. Και ο κ. Κεραμιδάς και ο κ. Λεβαντής ιχνηλατώντας το << οι άνθρωποι γεγόνασιν αλλήλων ένεκεν. Όθεν δίδασκε>>, (Οι άνθρωποι έγιναν ο ένας για τον άλλον. Προσπάθησε  λοιπόν να τους διαφωτίζεις - Μάρκος Αυρήλιος – «τα εις Εαυτόν» Η.). Έτσι  είπαν,  << ελάτε συνάδελφοι να βάλουμε κάτω τις εμπειρίες μας, να δούμε τα κενά και να φροντίσουμε να γίνουμε καλύτεροι στη δουλειά μας. Να αναπρογραμματίσουμε την καριέρα μας και να ακούσουμε νέα πράγματα. προ Συντονίστηκαν  και πραγματοποιήθηκαν  δύο συναντήσεις. Και οι δύο σε συνεδριακούς  χώρους  του Ξενοδοχείου Athenaum Intercontinental, στην Αθήνα. Στις 15 και 16 Σεπτεμβρίου  και στις 3 και 4 Νοεμβρίου 2012. Όλες τις ημέρες, οι εργασίες διήρκεσαν  από ενωρίς το πρωί, μέχρι αργά το βράδυ. Το σπουδαιότερο ήταν ότι, τα θέματα ήσαν τόσο ενδιαφέροντα, ώστε οι συμμετέχοντες, διατήρησαν τον εντατικό τους ρυθμό και μάλιστα στον ίδιο βαθμό, όλη τη διάρκεια των ημερών των συναντήσεων.

Ανταλλάχθηκαν χρήσιμες απόψεις. Οι άξονες των συζητήσεων και των εισηγήσεων, αφορούσαν: Τον προγραμματισμό της καριέρας και την  επιτυχία, σε αυτήν. Τις αναδυόμενες εξελίξεις  στο Security. Τις  νομοθετικές διευθετήσεις. Πρακτικά θέματα ανταπόκρισης, σε κρισιγενή περιστατικά και στην επικοινωνία σε αυτά. Επίσης  προβλήματα από την  εμπειρία κ.α.
Το μήνυμα ήταν και στις δύο περιπτώσεις, ότι ενόψει των εξελίξεων και του φαινομένου της <<Ημιζωής των γνώσεων- t/2>>, αναζητείστε εκπαιδευτικές και πρωτότυπες ευκαιρίες. Προσφέρονται. Από καταξιωμένους στο Χώρο. Διότι όπως διασώζεται από τον Ξενοφώντα <<Εσθλών μεν γαρ απ΄εσθλά εργάζεσθαι>> (Από τους καλούς, θα μάθεις να εργάζεσαι καλά. Δηλαδή αποτελεσματικά).

  Πρωτότυπα θέματα παρουσίασαν οι κ.κ. Γιώργος Κεραμιδάς και  Ι.Λεβαντής, καθώς και οι ευγενώς προσκληθέντες κ.κ.   Σπύρος Κυριακάκης, Εμμανουήλ Σκουλάς, Στράτος Αναστασόπουλος, Μ.Γεωργακόπουλος και οι Κυρίες  Κ. Φιλιππίδου (Ψυχολόγος) και Μ.Φώσκολου, που από τις γραμμές αυτές ευχαριστούνται και πάλι για την προσφορά τους, όπως ευχαριστούνται επίσης, για την ευγενή προσφορά τους, στον συντονισμό, οι Κυρίες  Γ.Ρέτσου και Α. Γέμελου.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου