Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2019

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΑΛΕΞΙΣΦΑΙΡΟΥ

Τα πρώτα αλεξίσφαιρα γιλέκα που φορούσαν οι πολεμιστές  ξεκίνησαν το 1890, αλλά το αλεξίσφαιρο γιλέκο δεν κέρδισε μεγάλη δημοτικότητα επειδή η πλειοψηφία ήταν σίγουρη ότι δεν είχε νόημα,Όμως μετά τη δολοφονία του πρόεδρου των  Ηνωμένων Πολιτειών από τον William McKinley, το αμερικανικό Κογκρέσο έθιξε ένα πολύ σημαντικό ζήτημα για τη δημιουργία ατομικού προστατευτικού εξοπλισμού .




Το 1905, ένας σοβιετικός μηχανικός, Αλέξανδρος Yakovlevich Chemerzin, παρείχε την εκδοχή του για θωράκιση σώματος ικανή να σταματήσει μια σφαίρα από πιστόλια όπλων και parabellum . Η επιτροπή αξιολόγησε το σχέδιο και αποφάσισε να παραδώσει 1300 κομμάτια αλεξίσφαιρων γιλέκων στην αστυνομία της Μόσχας και της Αγίας Πετρούπολης.
Κατά τη διάρκεια του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου, αναπτύχθηκαν 3 τύποι θωράκισης σώματος για την προστασία των πεζών στρατιωτών. 

Το πρώτο και το πιο αδύναμο αναπτύχθηκε από Άγγλους μηχανικούς που το ονόμαζαν Armor Day Day Shield 'Armor, το οποίο προοριζόταν μόνο για την προστασία από τα θραύσματα,  ενώ από  ένα πιστόλι  η μια σφαίρα από  τουφέκι  διαπερνούσαν εύκολα τις θωρακίσεις σώματος.

Η δεύτερη θωράκιση σώματος δημιουργήθηκε από Γερμανούς μηχανικούς υπό την επωνυμία Sappenpanzer, η οποία σχεδιάστηκε για να προστατεύεται από ένα φυσίγγιο  από τουφέκι, ωστόσο μόνο αν ο σκοπευτής βρίσκεται σε απόσταση μεγαλύτερη των 500 μέτρων.

Το τρίτο αναπτύχθηκε στην Αμερική με την ονομασία Brewster Body Shield (πανοπλία Brewster), το πιο επιτυχημένο από όλες τις επιλογές, αλλά δεν χρησιμοποιήθηκε στα πεδία του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου, αλλά ήταν σε θέση να σταματήσει την σφαίρα από βρετανικό  τουφέκι.


Brewster Armor


Κατά τη διάρκεια του Β 'Παγκοσμίου Πολέμου, ο στόχος ήταν να αυξηθεί η προστασία του στρατιωτικού προσωπικού, για το σκοπό αυτό αναπτύχθηκε ειδικά μια χαλύβδινη προστασία . Οι μονάδες των ταξιαρχών με μηχανές επίθεσης ήταν εξοπλισμένες με τέτοια θωράκιση · η θήκη CH-42 ήταν σε θέση να αντέξει το χτύπημα πιστόλι 9 mm των πολυβόλων MP 38 και MP 40.



πηγή  https://zen.yandex.ru

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου