Τρίτη 30 Δεκεμβρίου 2014

ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟ 2015

ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΤΗΝ ΚΑΛΤΣΑ ΜΟΥ ΓΕΜΑΤΗ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ
                               ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ
                                                                                  ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟ ΤΟ 2015

ΤΟ "ΜΟΤΟ" ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΕΙΝΑΙ

                             Εχθρός της ασφάλειας είναι η ρουτίνα

Δευτέρα 29 Δεκεμβρίου 2014

Πτυσσόμενο, αλεξίσφαιρο τοίχο που χωράει σε μία... κονσέρβα ?

Η DARPA θέλει να φτιάξει ένα πτυσσόμενο, αλεξίσφαιρο τοίχο που χωράει σε μία... κονσέρβα

Η υπηρεσία Defense Advanced Research Projects Agency ή αλλιώς DARPA, έχει οραματιστεί κατά καιρούς ορισμένα περίεργα και εξωφρενικά projects, από ρομποτικούς εξωσκελετούς, εγκεφαλικά εμφυτεύματα και πυραύλους με λιωμένο μέταλλο στο εσωτερικό έως υποβρύχια που μπορούν να πετάξουν. Τώρα, οραματίζεται ένα… αδιαπέραστο τοίχο, που θα μπορεί να επεκταθεί ενώ βρίσκεται μέσα σε μία... κονσέρβα (περίπου δηλαδή).

Το project έχει την ονομασία Block Access to Deny Entry (BlockADE) και αυτό που ουσιαστικά γυρεύει η υπηρεσία DARPA, είναι για κάποιο είδος αφρού, πολυμερούς υλικού ή άλλου τύπου υλικού, που θα μπορούσε να συμπιεστεί σε μέγεθος ενός σωλήνα με διάμετρο 30 εκατοστών, μήκους περίπου δύο μέτρων. Ο σωλήνας θα πρέπει να είναι σε θέση να αντέξει βάρος περίπου 135 κιλών.

Από τη DARPA θέλουν ο κάτοχος του σωλήνα –κάποιος στρατιώτης για παράδειγμα- να μπορεί να δημιουργήσει αυτό τον τοίχο ή το φράγμα αν θέλετε, χωρίς να κάνει πολλά πράγματα, παρά να πατήσει ένα κουμπί ή να τραβήξει κάποιο μοχλό ή σχοινί. Στη συνέχεια, το φράγμα θα πρέπει να είναι ικανό να συγκρατεί ή να προσφέρει σημαντική αντίσταση σε σφαίρες ή άλλα πυρομαχικά και να μπορεί να εμποδίσει ή τουλάχιστον να καθυστερήσει μία επίθεση με ηλεκτρικό πριόνι για παράδειγμα.

Επιπλέον, θα πρέπει να είναι διάφανο, ώστε να μπορεί κάποιος να δει από μέσα αλλά και να μπορεί να “μαζευτεί” ξανά στο μικρότερο δυνατό μέγεθος αν χρειαστεί.Παρόμοιες ιδέες έχουμε δει σε ταινίες επιστημονικής φαντασίας ή σε βιντεοπαιχνίδια –όπως η ασπίδα στο Halo 3 που βλέπετε στη φωτογραφία-ωστόσο στη DARPA πιστεύουν ότι κάτι τέτοιο θα ήταν ιδιαίτερα χρήσιμο στις μέρες μας, στη περίπτωση που είναι απαραίτητο να αποκλειστεί η πρόσβαση ανθρώπων σε μία περιοχή, για τη δημιουργία προσωρινών καταφύγιων για άτομα που έχουν πληγεί από φυσικές καταστροφές κ.ά. Σίγουρα, η ιδέα ακούγεται καλύτερη από μία απλή σκηνή…

Τρίτη 23 Δεκεμβρίου 2014

TSCM PROFESSIONAL

 ΓΡΑΦΕΙ Ο ΚΑΝΝΑΒΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

Χρήση
Αίθουσες ελέγχου γραφεία, διαμερίσματα, αυτοκίνητα, ύποπτες δωρεές αντικειμένων, πρίζες, διακόπτες, έπιπλα, εξοπλισμός γραφείου, κλπ Για την παρουσία κοριών ασύρματες κάμερες, τα σήματα Wi-Fi, Bluetooth, κ.λ.π.
Έλεγχος για κινητά τηλέφωνα από την υποκλοπή μόνιμο
Ο έλεγχος των προσώπων που εισέρχονται σε ένα ασφαλές δωμάτιο.
Μέτρηση των ανεπιθύμητων εκπομπών

Υψηλή ευαισθησία: συνήθως 0,06μW ERP (400MHz
μεγάλο εύρος συχνοτήτων: 0,5MHz - 25GHz
εξαιρετικά ευρεία δυναμική περιοχή (Field Strength): 251 τιμές

Ιστορικό επίπεδα της μνήμης ραδιοσυχνοτήτων: 251 τιμές
τόνος πομπός εντοπισμού: μεταβλητή ανάλογα με την ένταση, ενεργοποιούμενη
VF εντοπίζει τυχόν παρακολουθήσεις, συμπεριλαμβανομένων ψηφιακά κωδικοποιημένα σήματα, ευρέως φάσματος, hopping, σήμα μετάδοσης παλμών των κινητών τηλεφώνων, WiFi, Bluetooth
Ανίχνευση βραχέων παλμών:> 80μs
εξασθένηση του περιβάλλοντος θορύβου: 2 φίλτρα, προαιρετική
η δυνατότητα να ακούτε μέσω ακουστικών με έλεγχο έντασης
Οθόνη LCD: 2 x 12 χαρακτήρες
Μόνιμη προστασία:Μετρητής συναγερμού: 99 εκδηλώσειςΜνήμη συναγερμού: 16 εκδηλώσεις, συμπεριλαμβανομένου του χρόνου και την ισχύ του σήματος
Κεραία: Ενσωματωμένη τηλεσκοπική 1-37 cm
Ισχύς: 9V μπαταρία / μπαταρία / εσωτ. 12V unstabilized.
Ένδειξη χαμηλής μπαταρίας (κάτω από 7V)
αυτόματη επαναφόρτιση μπαταριών NiMH / NiCd μπαταρία εσωτ. πηγή 12V unstabilized.
Χαμηλή κατανάλωση ενέργειας: 3,5 έως 6 mA
διάσταση: 150 x 60 x 31 χιλιοστά
Βάρος: 295 g

 τιμή 1700 ευρώ + 90 τα μεταφορικά πρόκειται για εργαλείο ανώτερης κλάσεις και ποιότητος ιδανικό για ομάδες ασφαλείας σε συνεδριακούς χώρους και γραφεία ο μοναδικός κυνηγός RF που ψάχνει μέχρι τα 25 GHZ έχει τα πάντα πάνω του και είναι από τους πλέων ευφυέστατους κυνηγούς που έχω συνάντηση στην επαγγελματική μου δραστηριότητα ότι εκπέμπει το μαζέβει για πλάκα και σε βαθμό σύγκρισης βάζει κάτω πολύ ανώτερα και ακριβά συστήματα της παγκόσμιας αγοράς άλλωστε κανένας μα κανένας κυνηγός σε αυτή την κατηγορία δεν φτάνει τα 25 GHZ το πολύ να πάνε μέχρι τα 8 με 9 GHZ όλοι μόνο τα πολύ ακριβά συστήματα όπως η OSCOR ανεβαίνει τόσο ψηλά εδώ έχουμε να κάνουμε με τεχνολογικό θαύμα συρρίκνωσης τεχνολογίας πραγματικά τρέχουν με απίστευτες ταχύτητες τα πράγματα

Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου 2014

Το αλεξίσφαιρο του μέλλοντος .Πανοπλίες από γραφένιο

Μια ομάδα ερευνητών που εργάζονται στο Πανεπιστήμιο Rice των ΗΠΑ απέδειξε ότι το γραφένιο μπορεί να αντέξει τις επιπτώσεις ενός πυροβολισμού καλύτερα απ’ ότι το ατσάλι ή το Kevlar.
_79362146_whatsubject
Στην μελέτη τους που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό Science, η ομάδα περιγράφει τον τρόπο με τον οποίο υπέβαλαν το γραφένιο σε βαλλιστικά τεστ μικρής κλίμακας εντός του εργαστηρίου, προκειμένου να βεβαιωθούν για την αντοχή του.
Οι επιστήμονες γνωρίζουν ότι τα φύλλα γραφενίου είναι ισχυρά, λόγω της πυκνής δομής τους.. Μέχρι σήμερα, όμως, κανείς δεν είχε προτείνει τη χρήση του υλικού ως αλεξίσφαιρη πανοπλία.
Μέχρι στιγμής δεν έχει επιτευχθεί η μαζική παραγωγή φύλλων γραφενίου σε μεγάλα μεγέθη, έτσι, το πείραμα έπρεπε να περιοριστεί σε πολύ μικρή κλίμακα. Το πεδίο βολής τους αποτελούνταν από ένα λέιζερ το οποίο χρησιμοποιήθηκε για την εξάτμιση νημάτων χρυσού που λειτούργησαν ως μπαρούτι. Η έκρηξη εκτόξευε μικροσκοπικές γυάλινες σφαίρες πάνω σε στόχους που αποτελούνταν από 10 ή 100 φύλλα γραφενίου, με ταχύτητα 6700 μιλίων/ώρα (περίπου το ένα τρίτο της ταχύτητας μιας πραγματικής σφαίρας). Με τη βοήθεια της ηλεκτρονικής μικροσκοπίας, οι επιστήμονες ήταν σε θέση να υπολογίσουν την απόδοση των φύλλων γραφενίου.
Αυτό που διαπίστωσαν ήταν ότι η ενέργεια της σφαίρας  εξαπλώνεται ακτινωτά στο υλικό με εξαιρετικά μεγάλη ταχύτητα, όπως όταν κάποιος χοροπηδάει πάνω σε ένα τραμπολίνο, επομένως η ενέργεια δεν συγκεντρώνεται σε ένα σημείο. Επίσης, παρατήρησαν μικροσκοπικές ρωγμές, οι οποίες σχηματίστηκαν ακτινωτά, διασπώντας την ενέργεια της σφαίρας ακόμα περισσότερο.
Οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι το γραφένιο είναι δύο φορές ισχυρότερο από τοKevlar, το υλικό που χρησιμοποιείται στα αλεξίσφαιρα γιλέκα και έως δέκα φορές ισχυρότερο από το ατσάλι. Με άλλα λόγια, το γραφένιο είναι σε θέση να απορροφήσει περίπου 0.92MJ/kg από την ενέργεια του βλήματος, ενώ το ατσάλι μπορεί να απορροφήσει μόνο 0.08MJ/kg όταν εκτίθεται σε σφαίρες με την ίδια ταχύτητα.
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ ΣΕ ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΥΣ ΚΑΛΕΣ ΒΑΡΔΙΕΣ ΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΑΓΙΕΣ ΜΕΡΕΣ .ΠΡΟΣΟΧΗ ΕΓΡΗΓΟΡΣΗ ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ ΕΚΠΤΩΣΗ ΣΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΜΑΣ 
ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ 

Πέμπτη 18 Δεκεμβρίου 2014

Γιατί οι σφαίρες προκαλούν τόσο μεγάλη ζημιά;


Η σφαίρα λοιπόν είναι ένα μικρό πυρομαχικό με κυλινδρικό σχήμα και μυτερή κορυφή. 

Αποτελείται από τον κάλυκα, ο οποίος είναι το κυλινδρικό κομμάτι της σφαίρας και από την βολίδα η οποία είναι το μυτερό κομμάτι. 

Κατά την εκπυρσοκρότηση του όπλου, η βολίδα είναι αυτό το οποίο εκτοξεύεται και καρφώνεται στον στόχο, ενώ ο κάλυκας απορρίπτεται από το όπλο. 

Ενδιάμεσα τους υπάρχει ποσότητα πυρίτιδας, η οποία «ευθύνεται» για την εκτόξευση και απόσπαση της βολίδας από τον κάλυκα! 

Αυτό επιτυγχάνεται με μια μικρή έκρηξη η οποία πραγματοποιείται μέσα στο όπλο και πιο συγκεκριμένα μέσα στον κάλυκα, στο πίσω μέρος της βολίδας όπου βρίσκεται η πυρίτιδα που εκρήγνυται και εκτοξεύει τη βολίδα! 

Τα τραύματα από πυροβολισμό προκαλούνται κατά κύριο λόγο γιατί η βολίδα προσκρούει και καρφώνεται στο σώμα με πολύ μεγάλη ταχύτητα (πάνω από 250 μέτρα το δευτερόλεπτο!). 

εκπυρσοκρότηση όπλουΚατά την εκπυρσοκρότηση του όπλου, η βολίδα αποκτά τεράστια κινητική ενέργεια. Όταν λοιπόν «χτυπήσει» το ανθρώπινο σώμα, μειώνεται η ενέργεια της γιατί μεταφέρεται στους ιστούς του. 

Αυτή η ενέργεια είναι ικανή σχεδόν πάντα να καταστρέψει τους ιστούς και να τραυματίσει σοβαρά την γύρω περιοχή. Εάν ο πυροβολισμός γίνει από κοντινή απόσταση, η βολίδα μπορεί να τραυματίσει περιοχή του σώματος, μέχρι και 30 φορές μεγαλύτερη σε διάμετρο από το μέγεθος της βολίδας! 

Η βολίδα για να διατηρήσει ευθυτενή τροχιά, έχει το κέντρο βάρους στο πίσω μέρος της. 

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να την κάνει να περιστρέφεται. Αφού λοιπόν περιστρέφεται, αποκτά κάποια θερμοκρασία και όταν καρφωθεί σε ανθρώπινο σώμα, προκαλεί επιπλέον ζημιά καί λόγω της υψηλής θερμοκρασίας που έχει επάνω της! 

Σε περίπτωση που η βολίδα παραμορφωθεί κατά την είσοδό της στο σώμα, χτυπήσει κάποιο κόκκαλο, κλπ, τότε η ζημιά είναι ακόμα πιο μεγάλη, αφού υπάρχει περίπτωση να αλλάξει πορεία και να τραυματίσει μεγαλύτερη έκταση ιστών! 

Επιγραμματικά να αναφέρουμε ότι υπάρχουν πολλά είδη σφαιρών. 

Η κάθε μία από αυτές, έχει τη δική της ξεχωριστή ιδιότητα και μπορεί να προκαλέσει σοβαρούς τραυματισμούς. 

είδη σφαιρών


Εμπρηστικά, τροχιοδεικτικά, αβολίδωτα, εκπαιδευτικά, διατρητικά, είναι μερικά από τα πάρα πολλά είδη που χρησιμοποιούνται. 

Ένας πυροβολισμός συνήθως είναι θανατηφόρος, οπότε γενικά καλό είναι να προσέχουμε και να έχουμε πάντα στο νου μας… «Τα άδεια όπλα σκοτώνουν…» 

Ένα ρητό γνώριμο γι’ αυτούς που έχουν υπηρετήσει την πατρίδα 


Από τι φτιάχνονται & πως προστατεύουν τα αλεξίσφαιρα γιλέκα;


Από τα αρχαία χρόνια η προστασία του θώρακα του κάθε μαχητή, ήταν προτεραιότητα και ο «χαλύβδινος Θώρακας», βασικό και απαραίτητο κομμάτι εξοπλισμού του κάθε στρατιώτη για την προστασία του. 
Έτσι λοιπόν, αυτός ο εξοπλισμός που λέγεται πλέον αλεξίσφαιρο, είναι η εξέλιξη της πανοπλίας… 
Τα αλεξίσφαιρα γιλέκα, αποτελούν απαραίτητο εξοπλισμό για αυτούς που πρόκειται να «αντιμετωπίσουν» κάποιον πυροβολισμό και όχι μόνο. 
Λέγοντας «και όχι μόνο», εννοούμε πως το αλεξίσφαιρο γιλέκο μπορεί να προστατέψει και από θραύσματα χειροβομβίδας! 
Τα σύχρονα αλεξίσφαιρα γιλέκα, είναι φτιαγμένα από ένα υλικό που ονομάζεται κέβλαρ. 
Αυτό το υλικό είναι ελαστικό σαν το βαμβάκι και 5 φορές πιο ισχυρό και ανθεκτικό από το ατσάλι! Εάν λοιπόν κάποιος καταφέρει και κόψει ένα αλεξίσφαιρο γιλέκο, θα δει ότι αποτελείται από πάρα πολλές στρώσεις αυτού του υλικού. 
Ο λόγος που η πλέξη αυτού του υλικού είναι «σταυρωτή», είναι γιατί σκοπός του είναι να απορροφήσει την κινητική ενέργεια της βολίδας ομαλά, να τη συγκρατήσει(όπως τα ψάρια στα δίχτυα) και να την διασκορπίσει σε όσο το δυνατόν μεγαλύτερη επιφάνεια! 
Όταν δηλαδή μια σφαίρα χτυπήσει επάνω του, τότε δεν καταφέρνει να το τρυπήσει και να μας διαπεράσει. Αντιθέτως, προσκρούει επάνω του και πιέζει μεγάλη επιφάνεια του γιλέκου, στο σώμα μας, με αποτέλεσμα απλά να τραυματιστεί μία επιφάνεια του σώματός μας (αυτή στην οποία “ακούμπησε” το γιλέκο με δύναμη). 
Φυσικά, ο τραυματισμός αυτός, καμία σχέση δεν έχει με τον τραυματισμό που θα προκαλούσε αν έμπαινε μέσα μας η σφαίρα και μας διαπερνούσε... 
Για να το καταλάβετε ακόμα καλύτερα, φανταστείτε το εξής: 
έστω ότι έχουμε γυμνό χέρι και ακουμπάμε τη μύτη του μολυβιού επάνω στο χέρι μας. 
Αυτό θα μας “τσιμπήσει”. 
Αν όμως φορέσουμε ένα μπουφανάκι και κάνουμε το ίδιο, τότε δεν θα καταλάβουμε τίποτα!
Να αναφέρουμε επίσης ότι τα κράνη του Ελληνικού Στρατού, είναι και αυτά φτιαγμένα από υλικό κέβλαρ. 
Βέβαια, υπάρχει σε πειραματικό στάδιο ακόμα, ένα υλικό το οποίο δεν έχουν ανακοινώσει οι επιστήμονες: το αποκαλούν «Βιοατσάλι». 
Είναι 4 φορές πιο ισχυρό από το κέβλαρ και μιμείται, όσον αφορά την πλέξη και την δύναμη του, τον ιστό της αράχνης. 

Υπάρχουν απόλυτα ασφαλή αλεξίσφαιρα γιλέκα;

Το μόνο σίγουρο είναι πως όχι. Δυστυχώς δεν υπάρχουν αλεξίσφαιρα γιλέκα που να παρέχουν απόλυτη ασφάλεια και προστασία. 
Εάν ένα στρατιωτικό τυφέκιο διαμετρήματος 7.62 χιλιοστών (διαμέτρημα είναι το μέγεθος οπής της κάνης. Όσο μεγαλύτερο διαμέτρημα, τόσο μεγαλύτερη σφαίρα), πυροβολήσει από κοντινή απόσταση ένα αλεξίσφαιρο γιλέκο, σίγουρα θα το διαπεράσει. 
Αντίθετα μπορεί να προστατέψει απέναντι σε ένα πιστόλι ή σε θραύσματα χειροβομβίδας η σε κυνηγητικό φυσίγγιο διασποράς. 
Τραυματισμός υπάρχει πάντα, αλλά όχι θανάσιμος με τα παραπάνω. Σε διαφορετική περίπτωση η κατάσταση μπορεί να αποβεί εξαιρετικά επικίνδυνη. 

Η γενική φιλοσοφία του αλεξίσφαιρου, σε σύγκριση με τις μεσαιωνικές πανοπλίες, είναι η σφήνωση της βολίδας πάνω του και όχι ο εξοστρακισμός αυτής. Δηλαδή, ένα βέλος σίγουρα δεν θα μπορούσε να καρφωθεί σε χαλύβδινη πανοπλία. Το αλεξίσφαιρο πετυχαίνει ακριβώς το αντίθετο! 


Ας ευχηθούμε σε όσους φοράνε αλεξίσφαιρα γιλέκα εν ώρα υπηρεσίας ή καθήκοντος, να είναι αχρείαστα!

Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου 2014

Brink’s:" Με λουκέτο απειλούνται 7 περιφερειακά αεροδρόμια

Σημαντικά προβλήματα, που αναμφίβολα δεην θ' αφήσουν ανεπηρέαστο και τομν ελληνικό τουρισμό, αναμένεται να προκαλέσει η στάση πληρωμών της εταιρείας σεκιούριτι Brink’s σε περίπου 1.100 υπαλλήλους της, που έχουν την ευθύνη της ασφάλειας αλλά και του ελέγχου 7 μεγάλων περιφερειακών αεροδρομίων της χώρας. Οι εργαζόμενοι, που
τέθηκαν μπροστά στην προοπτική της μισθολογικής κατάψυξης, προσανατολίζονται σε κινητοποιήσεις, μεταξύ των οποίων και η προειδοποιητική στάση εργασίας, με διάθεση προοδευτικής κλιμάκωσης, κάτι που θα επιφέρει χάος στις εναέριες συγκοινωνίες και σημαντικό πλήγμα στην εικόνα και στην αξιοπιστία του ελληνικού τουρισμού. Δυστυχώς, όμως, εάν δεν βρεθεί λύση και μάλιστα άμεση, δεν έχουν εναλλακτικά περιθώρια επιλογής.
Διαβάστε ένα σύντομο ιστορικό για το πως φτάσαμε στη διαφαινόμενη κρίση. Στο θέμα θα επανέλθουμε, δημοσιοποιώντας νέα στοιχεία κι επιστολής. 

  • BRINKS – ΟΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΣΤΑ 6 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΑ  
Η πολυεθνική εταιρία Brink’s (ΗΠΑ) παρέχει προσηκόντως από τον Μάιο του 2011 μέχρι και σήμερα όλες τις προβλεπόμενες υπηρεσίες ασφαλείας (έλεγχος επιβατών κτλ.) στους Κρατικούς αερολιμένες Θεσσαλονίκης, Ηρακλείου, Κέρκυρας,  Χανίων, Ρόδου και Κω, κατόπιν δημόσιου μειοδοτικού διαγωνισμού, στον οποίο προσέφερε τιμές που ήταν κατά 15-22% χαμηλότερες από αυτές των άλλων εταιριών που συμμετείχαν, παράγοντας, έτσι, ανάλογο χρηματικό όφελος για το Ελληνικό Δημόσιο.
Η κύρια διάρκεια των υπηρεσιών ορίστηκε στις σχετικές συμβάσεις μέχρι το Μάιο του 2014, με δικαίωμα μονομερούς, εκ μέρους του Δημοσίου, παράτασης για 12 ακόμη μήνες. 

  • ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ  
Τον Ιούνιο του 2014 προέκυψε μεγάλο πρόβλημα στην καταβολή των αμοιβών της Brink’s για τις παρασχεθείσες υπηρεσίες της. Το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους (Δ26) αρνούνταν να εγκρίνει την πληρωμή των τιμολογίων της Brink’s από το Νοέμβριο του 2013 και μετά, ύψους σχεδόν 10.000.000 €, με την επιχειρηματολογία ότι η ΥΠΑ θα έπρεπε να έχει επιβάλλει μονομερώς στην Brink’s (παρά το γεγονός πως η σχετική σύμβαση δεν το προέβλεπε) να μειώσει, αναδρομικά από τον Φεβρουάριο του 2012 και μετά, τους μισθούς όλων των εργαζομένων της κατά 22% με ανάλογη μείωση του συμβατικού τιμήματος. Όμως, η εφαρμογή της μείωσης των μισθών του Μνημονίου (Ν. 4046/2012) και της ΠΥΣ 6/2012 ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ (Βλ. και αιτιολογική έκθεση) και η Brink’s ουδέποτε είχε προβεί σε μειώσεις μισθών των εργαζομένων της. Το Υπουργείο Οικονομικών αντιλαμβανόμενο, τελικά, ότι η Brink’s δεν καρπώθηκε την οποιαδήποτε υπεραξία, ενέκρινε περί τα μέσα Ιουλίου την πληρωμή όλων των τιμολογίων μέχρι και την 31/7/2014 και υποσχέθηκε ρητά να τα εξοφλήσει, υπό τον όρο όμως ότι η Brink’s θα έκανε ό,τι ήταν απαραίτητο για τη μείωση της μισθοδοσίας του προσωπικού της κατά 22% από την 1/8/2014 και εφεξής, με σύγχρονη μετακύληση της μείωσης αυτής στο συμβατικό τίμημα, επίσης από την 1/8/2014 και εφεξής, το οποίο όρισε μονομερώς στην τιμή των 9,20 € ανά εργατοώρα σε όλα τα αεροδρόμια (μείωση περίπου 16%). Πράγματι, ηBrink’s, ενόψει του ορατού κινδύνου να μην εισπράξει τις αμοιβές για τις παρασχεθείσες υπηρεσίες της (και συνεπώς να μην μπορεί να πληρώσει άλλο το προσωπικό της, πράγμα που θα οδηγούσε σε χάος τη λειτουργία των αεροδρομίων), αναγκαστικά αποδέχτηκε τους ως άνω όρους, μείωσε τους μισθούς του προσωπικού της και εν τέλει συνυπέγραψε με το Υπουργείο Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων την ανάλογη μείωση του συμβατικού τιμήματος. 

  • ΤΟ ΝΕΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ  
Τον περασμένο Αύγουστο προέκυψε ξανά νέο πρόβλημα. Με σχετική Πράξη της Επιτρόπου του Ελεγκτικού Συνεδρίου στο Υπουργείο Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, δεν εγκρίνεται η πληρωμή των χρηματικών ενταλμάτων, τα οποία αφορούν παρασχεθείσες υπηρεσίες της Brink’s για το διάστημα από 25/5/2014 έως 30/6/2014 (το ίδιο, δε, αναμένεται να γίνει και για τα τιμολόγια του Ιουλίου 2014), με την επιχειρηματολογία ότι το διάστημα αυτό αφορά παρατάσεις των (αρχικής τριετούς διάρκειας) συμβάσεων και ότι η ΥΠΑ θα έπρεπε για το διάστημα αυτό να φροντίσει να μειώσει το συμβατικό τίμημα. Έτσι, και σε αυτήν την περίπτωση παραγνωρίζονται από την Επίτροπο του ΕλΣυν. (προφανώς διότι δεν είχε τη σχετική ενημέρωση) τα εξής:
  • Ότι η Brink’s νομίμως      δεν είχε προβεί σε μείωση των μισθών του προσωπικού της κατά το εν λόγω      χρονικό διάστημα και συνεπώς δεν καρπώθηκε κάποια υπεραξία.
  • Ότι πράγματι η ΥΠΑ σε συνεννόηση με το      Υπουργείο Οικονομικών  και με τη      συναίνεση της Brink’s έκανε      ό,τι ήταν απαραίτητο ώστε να επέλθει μείωση του συμβατικού τιμήματος από      την 1/8/2014 και μετά.
  • Ότι το Υπουργείο Οικονομικών δεσμεύτηκε      για την πληρωμή όλων των τιμολογίων της Brink’s έως      την 31/7/2014. 

Έτσι, πλέον, οι καταβολές των αμοιβών της Brink’s από την 25/5/2014 και εντεύθεν έχουν μπλοκαριστεί. 
Ειδικότερα, Α) τα τιμολόγια της χρονικής περιόδου 25/5/2014 – 31/7/2014 πρέπει να θεωρηθούν από το Ελεγκτικό Συνέδριο, το οποίο όμως δεν αναμένεται να συνεδριάσει για το θέμα αυτό πριν το 2015 και Β) τα τιμολόγια της χρονικής περιόδου 1/8/2014 – 30/11/2014 βρίσκονται στην Υπηρεσία Δημοσιονομικού Ελέγχου του Υπουργείου Μεταφορών, η οποία, όμως, επικαλείται φόρτο εργασίας και δηλώνει πως δεν θα τα επεξεργαστεί σύντομα. 
Έτσι, πλέον το χρεωστικό υπόλοιπο προς τη Brink’s είναι ύψους 10.000.000 €. 
Με τη σειρά της η Brinks αδυνατεί πλέον να ανεύρει επιπρόσθετα του ως άνω ποσού κεφάλαια ώστε να καταβάλει τις μισθοδοσίες των εργαζομένων της, και ήδη οι εργαζόμενοι έχουν προαναγγείλει δυναμικές κινητοποιήσεις (στάσεις εργασίας, απεργίες) στους αερολιμένες, γεγονός που θα παραλύσει τη λειτουργία τους εν μέσω μάλιστα εορτών. 

ΟΙ ΛΥΣΕΙΣ 

Είναι σαφές ότι για την άμεση επίλυση του ως άνω προβλήματος και για   να αποφευχθούν οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων στα αεροδρόμια δύο λύσεις   υπάρχουν:

  1.   Η άμεση συζήτηση της   υπόθεσης από το 4Ο (IV)   Κλιμάκιο του ΕλΣυν και η έκδοση απόφασης δυνάμει της οποίας θα εγκρίνεται η   πληρωμή των χρηματικών ενταλμάτων της περιόδου 25/5/2014 – 31/7/2014.
  2.   Η άμεση επεξεργασία από   την Υπηρεσία Δημοσιονομικού Ελέγχου του Υπουργείου Μεταφορών των χρηματικών   ενταλμάτων της περιόδου 1/8/2014 – 30/11/2014


Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου 2014

ΓΙΑΤΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ?

Διαβάζοντας τελευταία σε αρκετές σελίδες που έχουν ως αντικείμενο την ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ ( δανείζομαι τον τίτλο σελίδας που είναι κατά την γνώμη μου η καλύτερη στην ενημέρωση ) σχόλια για την κατάσταση που επικρατεί τώρα θα ήθελα να μοιραστώ κάποιες σκέψεις και  προβληματισμούς .
Είμαστε μέσα σε μια εργασία η οποία πιθανόν να έχει περισσότερα «κακά» και προβλήματα από τα «καλά» της .Είμαστε εκτεθειμένοι σε κινδύνους άμεσους που αφορούν το υπέρτατο αγαθό της ζωης μας  .Δουλεύουμε ωράριο ακατάστατο χρονικά  βάρδιες που όλες οι ιατρικές έρευνες αναφέρουν τα χρονια προβλήματα που δημιουργεί αυτή η κατάσταση . Η εργασία μας από την φύση της έχει άγχος και  στρες  περισσότερο από τις ποιο πολλές εργασίες . Σε αρκετές περιπτώσεις έχουμε και πολύ εργασιακή μοναξιά (φυλαξεις νύχτα ,απομακρυσμένες περιοχές από αστικό ιστό κτλ ) Η αμοιβή μας είναι πια επιεικώς απαράδεκτη , εκμεταλλεύσιμη και αρκετές φορές  μερικώς ανασφάλιστη (μειωμένο ένσημο η καθόλου …) Η αίσθηση μας είναι ότι επικρατούν τα «βύσματα» και οι «ρουφιανιά» και ότι εμείς δεν θα καταφέρουμε ποτέ να εξελιχτούμε η να προχωρήσουμε σε ανώτερο σκαλί ,βαθμίδα ,θέση . Οι περισσότεροι μας αντιμετωπίζουν ως αμόρφωτους σεκιουριταδες (όπως μας λένε )  που άλλες φορές τους ενοχλούμε και άλλες δεν κάνουμε σωστά την δουλειά μας (χωρίς να  γνωρίζουν το αντικείμενο μας βέβαια )   Χριστούγεννα Πάσχα Πρωτοχρονιά ,άλλες γιορτές ποιο προσωπικές ,επετείους μας γενέθλια των παιδιών  μας κτλ συνήθως λείπουμε με ότι συνεπάγετε αυτό στην ψυχοσύνθεση μας και της οικογένειας μας .Υλικά  και εξοπλισμός για την εργασία μας απολύτως απαραίτητα τις περισσότερες φορές καλούμαστε από τον μικρό μισθό μας να τα πάρουμε μόνοι μας αφού στις περισσότερες περιπτώσεις αυτά που μας «χρεώνουν» είναι μέτρια  υλικά .Πρέπει να ενημερωνόμαστε και να εκπαιδευόμαστε και να κάνουμε βίωμα μας την δια βίου μάθηση όταν οικονομικά  δυσκολευόμαστε να παρακολουθήσουμε σεμινάρια και κάποιες φορές να τα θεωρούμε και ανούσια αφού η χαμηλή μας αυτοεκτίμηση μας οδηγεί σε λάθος συμπεράσματα . Κάποια από τα θέματα που μας αφορούν και προβληματίζουν και μας κάνουν να γκρινιάζουμε δικαίως για την δουλειά μας    
Από την άλλη πλευρά έχουμε ένα κλάδο με πάνω από 70.000 εργαζόμενους και ίσως και πάνω από 2.000 εταιρείες .Όλοι μας καλούμαστε να δώσουμε εξετάσεις για άδεια εργασίας που είναι κόπος και χρήμα και παρ όλα αυτά δίνουμε εξετάσεις επιτυχημένες (  σωστός ο θεσμός της πιστοποίησης με λάθος τρόπο εφαρμογής κατά την άποψη μου ) .Παγκόσμια έρευνα αναφέρει ότι   είναι επάγγελμα από τα αναπτυσσόμενα και με διάρκεια .
Εμείς τι κάνουμε ?      Συνεχίζουμε να προσφέρουμε την εργασία μας παρ όλες τις μεγάλες δυσκολίες .Γκρινιάζουμε αλλά δεν αποχωρούμε .Καθημερινά βλέπω σε σελίδες που έλεγα στην αρχή κινητικότητα εκατοντάδων συναδέλφων που θέλουν ενημέρωση , «κουβέντα» παρέα συναδελφική .   
Εμείς συνεχίζουμε …..      ΓΙΑΤΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ? ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΡΑΤΑΕΙ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ? ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΝΕΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΝΩ ΜΑΘΑΙΝΟΥΝ ΤΙΣ ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ ΤΟΥ ΧΩΡΟΥ ΤΟΝ ΕΠΙΛΕΓΟΥΝ ?
ΕΧΟΥΜΕ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ΕΠΙΛΕΓΟΥΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ?
ΕΧΟΥΜΕ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ?
Είμαστε «μαζοχιστές» κουτοί ανεγκέφαλοι και δεν ξέρω τι άλλο η κάτι άλλο συμβαίνει ?  Δουλεύουμε λες και είμαστε σε  εξάρτηση ,υπνωτισμένοι .Αν μας έλεγαν να αλλάξουμε δουλεία οι περισσότεροι θα λέγαμε όχι
Γιατί παραμένουμε σε αυτόν τον δύσκολο χώρο ? 

ΞΕΡΟΥΜΕ ?  

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΩΡΟ ΣΑΣ Μ.Β

Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου 2014

Πουλιά Βόμβες! Τι άλλο θα σκεφτούν!!

Πουλιά Βόμβες! Τι άλλο θα σκεφτούν οι Ταλιμπάν! ΦΩΤΟ 


(0 ψήφοι)
Πουλιά Βόμβες! Τι άλλο θα σκεφτούν οι Ταλιμπάν! ΦΩΤΟ - ΒΙΝΤΕΟ
Σε ένα διαφορετικό είδος κυνηγιού προχώρησε η αφγανική αστυνομία. Κυνηγούν τα πουλιά - βόμβες των Ταλιμπάν!

Σε ένα διαφορετικό είδος κυνηγιού προχώρησε η αφγανική αστυνομία, όταν ένας παρατηρητικός αστυνομικός εντόπισε ένα
πουλί με κεραία στο σώμα και το πυροβόλησε. Μέσα στην κοιλιά του πτηνού οι Ταλιμπάν είχαν κρύψει εκρηκτικό μηχανισμό!

Σύμφωνα με την Daily Mail, η αφγανική αστυνομία εξόντωσε ένα μεγάλο πουλί που έφερε έναν ύποπτο μηχανισμό που περιελάμβανε GPS, κεραία, πυροκροτητή κινητού τηλεφώνου, εκρηκτικό μηχανισμό και κάμερα.

Τρίτη 2 Δεκεμβρίου 2014

Η ΣΧΕΣΗ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΜΕ ΤΟ ΟΠΛΟ

Ένα όπλο πρέπει ν' αντιμετωπίζεται πάντοτε σαν μια οποιαδήποτε μηχανή που
παράγει έργο ανάλογο των κατασκευαστικών δυνατοτήτων της. Αν ο χειριστής μιας
οποιασδήποτε μηχανής δεν είναι σε θέση να τη χειριστεί σωστά λόγω ελλείψεως γνώ-
σεων ή λόγω περιορισμένων ικανοτήτων το πιθανότερο είναι να συμβεί ατύχημα ή,
στην πιο ήπια περίπτωση, να μην αποδώσει τα αναμενόμενα αποτελέσματα.
Με αυτή τη λογική γίνεται κατανοητό ότι ο ανθρώπινος παράγοντας είναι συνή-
θως η κύρια αιτία των ατυχημάτων. Πρέπει να γίνει αντιληπτό, επίσης, ότι η ωριμό-
τητα, ως προς την ασφαλή χρήση του όπλου, αποκτάται σταδιακά, μέσα από την
αλληλεπίδραση των κανόνων συμπεριφοράς που αφορούν την ασφάλεια των τρίτων
αλλά και του εαυτού μας.
Η τήρηση των κανόνων ασφάλειας είναι υποχρεωτική, αλλά δεν ωφελεί σε τίποτα,
αν ο χειριστής δεν καταβάλει προσπάθεια ν' αναπτύξει μια ώριμη συμπεριφορά ως
προς τον ασφαλή χειρισμό του όπλου του. Μια συμπεριφορά που θα βελτιώνεται
μέσα από την αλληλεπίδραση της πρακτικής άσκησης και της ανακλαστικής εφαρ-
μογής τους.
Για να υπάρξει ένα θετικό αποτέλεσμα, πρέπει να μάθει ο σκοπευτής να εφαρμό-
ζει το σύνολο των κανόνων ασφάλειας κάθε φορά που χειρίζεται ένα όπλο. Μια τυ-
χαία πυροδότηση μπορεί να συμβεί στον καθένα εξαιτίας μιας διανοητικής
παραδρομής. Μόνο όμως μια μόνιμη ανακλαστική ικανότητα δεν υπόκειται σε δια-
νοητικές παραδρομές κι αυτό μπορεί να επιτευχθεί μαθαίνοντας βήμα προς βήμα τις
μεθόδους ασφάλειας, εξασκούμενοι σκληρά πάνω σ' αυτές. Αν κάποιος σας διορθώ-
σει σε κάποιο σημείο, μη δυσανασχετείτε, ευχαριστείστε τον, ακόμα και αν η παρα-
τήρηση αφορά τον πλέον ασήμαντο παράγοντα.
ΓΕΝΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ
1. Προσοχή στην κατεύθυνση της κάννης. Η κατεύθυνση της κάννης των μικρών
όπλων (περιστρόφων - πιστολιών - υποπολυβόλων) ελέγχεται πιο δύσκολα απ'
ότι εκείνων με μακριά κανη,
2. Μη στρέφετε την κάνη ενός όπλου πάνω σε ανθρώπους, έστω και αν είστε βέ-
βαιοι ότι είναι άδειο. Αυτή η κακή συνήθεια είναι αιτία πολλών ατυχημάτων.
3. Πάντα να δέχεστε την άποψη ότι το όπλο είναι γεμάτο μέχρι ν' αποδειχθεί το
αντίθετο. Ποτέ μην ακούτε την γνώμη των τρίτων ότι ένα όπλο είναι άδειο-
βεβαιωθείτε μόνοι σας
4. Έστω και αν είστε βέβαιοι ότι ένα όπλο είναι άδειο, ο προσεκτικός οπτικός
έλεγχος της θαλάμης είναι απαραίτητος.
5. Τα όπλα μεταφέρονται πάντοτε εντός της θήκης τους ή αποθηκεύονται σε
ασφαλές μέρος, όταν δε χρησιμοποιούνται.
6. Μη γεμίζετε ποτέ ένα όπλο, αν η κάνη του δεν είναι στραμμένη προς μια
ασφαλή κατεύθυνση.
7. Μην πυροβολείτε ποτέ αν δεν είστε βέβαιοι για τον ασφαλή τερματισμό των
βλημάτων.
8. Οι αστεϊσμοί με τα όπλα έχουν γίνει αιτία μύριων κακών.
9. Ο αδαής και ο αδέξιος στο χειρισμό του όπλου είναι κίνδυνος - θάνατος για
τους γύρω του.
10. Ο επιπόλαιος χειρισμός του όπλου είναι βέβαιο ότι θα προκαλέσει ατύχημα.
11. Τα μικρά παιδιά και οι ανίδεοι δεν πρέπει ποτέ να πειράζουν τα όπλα.
12. Το όπλο, όταν χρησιμοποιείται για ψυχαγωγία, υπηρετεί το άτομο, όταν όμως
απειλεί και αφαιρεί τη ζωή συνανθρώπων μας, εξαθλιώνει συνειδήσεις.
13. Μη χρησιμοποιείτε ποτέ τα όπλα για διασκέδαση, πυροβολώντας στον αέρα.
γιατί δεν μπορείτε να γνωρίζετε που θα φθάσει και τι ζημιές μπορεί να προκα-
λέσει το βλήμα κατά την πτώση του.
14. Πολλοί τραυματίστηκαν θανάσιμα στους γάμους και τα πανηγύρια από άσκο-
πους πυροβολισμούς.
15. Η αμάθεια σκοτώνει και όχι το «άδειο» όπλο,
16. Καθαρίστε προσεκτικά την κάνη του όπλου σας πριν από τη βολή, τυχούσα
θραύση της, από αντικείμενα που ενδεχομένως έχουν παραμείνει μέσα σ'
αυτήν, μπορεί να σας προκαλέσει θανάσιμο τραυματισμό.
17. Ασφαλής έλεγχος πιστολιού: Στρέψτε την κάνη προς μια ασφαλή κατεύ-
θυνση. Τοποθετείστε την ασφάλεια. Αφαιρέστε το γεμιστήρα. Ανοίξτε το κλεί-
στρο. Ελέγξτε προσεχτικά τη θαλάμη και βεβαιωθείτε ότι είναι άδεια. Να είστε
συνειδητά παρόντες σε κάθε σας ενέργεια.
18. Ασφαλής έλεγχος περιστρόφου. Στρέψτε την κάνη προς μια ασφαλή κα-
τεύθυνση. Ελέγξτε και να θυμάστε ότι η σφύρα του περιστρόφου πρέπει να
είναι σε ουδέτερη θέση (κατεβασμένη). Ανοίξτε στη συνέχεια το βυκίο. Αφαι-
ρέστε τα φυσίγγια. Διατηρείστε το βυκίο σε ανοικτή θέση.
Η ασφάλεια του περιστρόφου εξαρτάται αποκλειστικά και μόνο από τη θέση
της σφύρας. Δε διαθέτει άλλο μηχανισμό ασφάλειας. Μην επιχειρείτε ν' ανοί-
ξετε το βυκίο, όταν η σφύρα είναι οπλισμένη· δεν ανοίγει. Το πιθανότερο είναι
να εκπυρσοκροτήσει το όπλο ακούσια.

Δευτέρα 1 Δεκεμβρίου 2014

Μην δημοσιεύετε τίποτα για το παιδί σας στο Facebook!

Από Έλενα Μπούλια | 27 Νοε 2014
Μια συνηθισμένη εικόνα στο Facebook : Η φωτογραφία του παιδιού σας στο κολυμβητήριο, με την ταμπέλα του κολυμβητηρίου εμφανέστατη, δικό σας σχόλιο «Όλοι εδώ για να θαυμάσουμε τον Γιαννάκη!» και 50 συμπαθεί από κάτω, κάποια από άτομα που δεν γνωρίζετε καν. Δίπλα στην φωτογραφία αυτή, στο άλμπουμ των φωτογραφιών σας στο Facebook , δεκάδες ακόμα φωτογραφίες του Γιαννάκη, από παραλίες της Κεφαλονιάς, από την πρώτη μέρα έξω από το σχολείο, από την βάφτισή του και 1-2 φωτογραφίες σε πιο «ιδιαίτερες» στιγμές, π .χ. με τον Γιαννάκη να κοιμάται μόνο με το σλιπάκι του. Επίσης με συμπαθεί από άτομα που δεν γνωρίζετε.


Η επιθυμία των γονιών να απαθανατίζουν κάθε στιγμή του παιδιού τους είναι απολύτως κατανοητή και θεμιτή. Εξίσου κατανοητοί, όμως, είναι και οι όροι χρήσης του Facebook ή οποιουδήποτε άλλου διαδικτυακού μέσου στο οποίο μπορεί κανείς να «ανεβάζει» φωτογραφίες, σύμφωνα με τους οποίους «Ό, ΤΙ ΑΝΕΒΑΙΝΕΙ, ​​ΔΕΝ ΚΑΤΕΒΑΙΝΕΙ». Κοινώς, οτιδήποτε ποστάρετε δεν μπορείτε ποτέ να διαγράψετε οριστικά, ενώ ταυτόχρονα δίνετε το δικαίωμα στο μέσο (εν προκειμένω στο Facebook) να το χρησιμοποιήσει κατά το δοκούν.

«Καμία φωτογραφία των παιδιών στο διαδίκτο!»
Σε πρόσφατη ομιλία του με θέμα την προστασία των παιδιών στο διαδίκτυο, ο Ταξίαρχος - Διευθυντής του τμήματος Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, κ. Μάνος Σφακιανάκης, έδωσε στους γονείς την πιο σαφή οδηγία «Καμία φωτογραφία των παιδιών στο διαδίκτυο!».

Ο κ. Σφακιανάκης αναφέρθηκε σε ουκ ολίγα περιστατικά παιδιών στην Ελλάδα, τα οποία βρέθηκαν σε πολύ δύσκολη θέση όταν φωτογραφίες τους «πειράχτηκαν» μέσω φωτομοντάζ και διέρρευσαν στο σχολικό τους περιβάλλον, παρουσιάζοντας π.χ. το πρόσωπο του παιδιού με το σώμα κάποιας πορνοστάρ. ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ το η ίδια το η φωτογραφία που ΘΑ ΤΟ ενοχλήσει παιδί, όσο ο αδιάκοπος χλευασμός των συμμαθητών του ή, ακόμα χειρότερα, το εκφοβισμού που θα ακολουθήσει.εκφοβισμού που θα ακολουθήσει.

Γιατί, λοιπόν, να ρισκάρετε να υποβάλλετε το παιδί σας σε αυτή την διαδικασία κάποια στιγμή στην ζωή του? Γιατί να παρέχετε στο διαδίκτυο ψηφιακά δεδομένα του παιδιού σας, τα οποία θα διευκολύνουν αλγορίθμους να ενημερώνονται για εκείνο με την πάροδο του χρόνου? Γιατί να αποκλείσετε κάθε πιθανή ελπίδα του παιδιού σας να ζήσει με απόλυτη ανωνυμία στο μέλλον?

Και δεν είναι μόνο οι φωτογραφίες που μπορεί να βάλουν τα παιδιά σας σε κίνδυνο. Όπως αναφέρει η διευθύντρια του Ινστιτούτου Διαδικτύου της Οξφόρδης, Βικτόρια Nash, υπάρχουν δύο πράγματα που οι γονείς θα πρέπει να προσέχουν: Το ένα είναι πληροφορίες για τα παιδιά που δημοσιεύουν, όπως π.χ. η ημερομηνία και το τόπος γέννησής τους, το πού ζουν και πού πηγαίνουν σχολείο, καθώς τις Πληροφορίες Η αυτές μπορεί ΝΑ χρησιμοποιήσει κάποιος προκειμένου ΝΑ τους κλέψει ΤΗΝ Ηλεκτρονική Ταυτότητα (να φτιάξει, δηλαδή, ένα προφίλ στο Facebook με αυτά ακριβώς τα στοιχεία). Το δεύτερο έχει να κάνει με την συγκατάθεση του παιδιού: Τι από αυτά που ποστάρετε θα θέλει το παιδί σας να δει δημοσιευμένο όταν μεγαλώσει? Και κυρίως, τι κόστος μπορεί να έχει αυτό για την πορεία της ζωής του (π.χ. δεν ξέρετε πώς μία φωτογραφία του παιδιού με κάποιο πολιτικό μήνυμα μπορεί να επηρεάσει με κάποιον τρόπο τη μελλοντική του καριέρα).Victoria Nash, υπάρχουν δύο πράγματα που οι γονείς θα πρέπει να προσέχουν: Το ένα είναι πληροφορίες για τα παιδιά που δημοσιεύουν, όπως π.χ. η ημερομηνία και το τόπος γέννησής τους, το πού ζουν και πού πηγαίνουν σχολείο, καθώς τις πληροφορίες αυτές μπορεί να χρησιμοποιήσει κάποιος προκειμένου

Τι πρέπει να κάνετε από εδώ και στο εξεις

Τόσο ο κ. Σφακιανάκης όσο και η δρ. Nash συμφωνούν ΣΤΟ ΟΤΙ Ο Καλύτερος τρόπος ΓΙΑ ΝΑ ΤΗΝ προστατεύσετε Ψηφιακή Ταυτότητα ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ σας ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ποστάρετε ποτε απολύτως Τιποτα ΓΙΑ εκείνο . Κάποιοι γονείς θεωρούν ότι λαμβάνουν ένα «μέτρο προστασίας» ποστάροντας φωτογραφίες των παιδιών τους χωρίς να αναγράφουν πουθενά τα ονόματά τους -οι φωτογραφίες, όμως, θα παραμείνουν για πάντα εκεί, διαθέσιμες προς όλους.

Δεν αποκλείεται στο μέλλον, λένε οι ειδικοί, μία φωτογραφία του παιδιού σας που ποστάρατε όταν είναι 4 ετών, να συνδεθεί με κάποια που θα ποστάρει ένας φίλος του όταν θα είναι 10 ετών, και στην συνέχεια με κάποιο επαγγελματικό προφίλ που μπορεί να έχει το παιδί σας ως ενήλικας και έτσι να δημιουργηθεί ένα πλήρες ψηφιακό αρχείο του παιδιού, πάνω στο οποίο δεν θα μπορεί να έχει κανέναν έλεγχο! Μπορεί τώρα να ακούγεται ασήμαντο, αν το καλοσκεφτείτε, όμως, το γεγονός ότι ο καθένας θα μπορεί να έχει πληροφορίες για ολόκληρη την ζωή του παιδιού σας, τις οποίες θα διαχειρίζεται όπως θέλει, είναι τουλάχιστον τρομακτικό.

Τι μπορείτε να κάνετε αν έχετε ήδη ποστάρει φωτογραφίες των παιδιών σας στο Facebook ή στο Instagram? Να σας πούμε, καταρχάς, τι δεν μπορείτε να κάνετε: Να τις πάρετε πίσω . Όπως ανάφερε στην ομιλία του ο κ. Σφακιανάκης, για να μπορέσει μία κοπέλα από την Ιρλανδία να διεκδικήσει ολόκληρο το ψηφιακό της αρχείο, αφού απενεργοποίησε το προφίλ της στο Facebook, χρειάστηκε να καταφύγει σε πολυετή δικαστικό αγώνα με το μέσο. Τι κέρδισε στο τέλος? Ένα CD με τις φωτογραφίες της (αντίγραφα των οποίων προφανώς και έχει κρατήσει το Facebook).

Αυτό, λοιπόν, που μπορείτε ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ξαναποστάρετε ποτε ΚΑΜΙΑ φωτογραφία Των Παιδιών σας , σε κανένα διαδικτυακό μέσο.

Όσο για τις φωτογραφίες που έχετε ήδη ποστάρει εσείς, μπορείτε να τις διαγράψετε (Αυτό φυσικά δεν σημαίνει ότι δεν έχουν ήδη αποθηκευτεί στα αρχεία του Facebook ή οποιουδήποτε άλλου). Τις φωτογραφίες που έχουν ποστάρει άλλοι με εσάς (και τα παιδιά), να έχετε γίνει tag μπορείτε να τις κρύψετε από το Χρονολόγιό σας, όμως όχι να τις διαγράψετε -μόνο αυτός που την πόσταρε μπορεί να το κάνει.

Από εκεί και πέρα, στις ρυθμίσεις ασφαλείας του μέσου (π.χ. του Facebook) επιλέξτε αφενός τις φωτογραφίες σας να βλέπουν μόνο οι Φίλοι σας (ούτε καν οι Φίλοι των Φίλων) ΚΑΙ ΝΑ Επιλέξτε ενημερωνεστε ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ που κάποιος σας κανει ετικέτα σε μία φωτογραφία , προκειμένου να την εγκρίνετε πριν δημοσιευτεί -αν είναι και τα παιδιά σας στην φωτογραφία αυτήν, το δικό σας όνομα θα είναι αυτό που πιθανότατα θα γίνει με ετικέτα.

Τέλος, ενημερώστε ΚΑΘΕ φίλο ΚΑΙ γνωστό σας ΟΤ Ι ΔΕΝ θελετε επ'ουδενί ΝΑ ποστάρουν ΚΑΜΙΑ φωτογραφία το η πληροφορία, στην οποία εμφανίζεται ή αναφέρεται το παιδί σας.

Σε περίπτωση που ανησυχείτε ή είστε βέβαιοι ότι φωτογραφίες του παιδιού σας χρησιμοποιούνται από άλλους, χωρίς την δική σας συγκατάθεση, ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΝΑ ΕΧΕΤΕ που ΚΑΝΕΤΕ ΕΙΝΑΙ ΝΑ απευθυνθείτε ΣΤΟ Cyber ​​Alert, την εφαρμογή για επικοινωνία με την Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος σε Πραγματικό Χρόνο -μάθετε περισσότερα εδώ -Cyber ​​Alert , την εφαρμογή για επικοινωνία με την Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος σε Πραγματικό Χρόνο -μάθετε περισσότερα ή απευθείας στο τηλέφωνο της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος στα 210-6476464, 210 - 6476000.

- See more at: http://www.mama365.gr/20379/mhn-dhmosiefete-tipota-gia-to-paidi-sas-sto-face.html#sthash.5PTBnAvA.dpuf

Managing Πρόληψης Ειδικών Εγκλημάτων Κατά Επισήμων Προσώπων.

Επιμορφωτική διαδραστική συνάντηση για επαγγελματίες της ασφάλειας πραγματοποιήθηκε με επιτυχία από την P.S.T


Άνω των 40 επαγγελματιών της παροχής ιδιωτικών υπηρεσιών ασφαλείας, επιχειρηματίες, επόπτες ασφαλείας, επικεφαλής ομάδων VIP protection και άλλοι εργαζόμενοι στον κλάδο, παρευρέθηκαν στη συνεδριακή αίθουσα «Χίος» του Ξενοδοχείου METROPOLITAN, στο Παλαιό Φάληρο, στο πλαίσιο επιμορφωτικών συναντήσεων της P.S.T. που επιτηδεύεται στις ειδικές επιμορφώσεις και εκπαιδεύσεις ασφαλείας. Επρόκειτο για το ειδικό σεμινάριο Managing Πρόληψης Ειδικών Εγκλημάτων Κατά Επισήμων Προσώπων.

Κεντρικός εισηγητής ήταν ο κ. Σπύρος Μιχαήλ Κυριακάκης και φυσικά το περιεχόμενο της επιμορφωτικής διαδραστικής συνάντησης, δεν μπορούσε παρά να τεθεί υπό την «πνευματική αιγίδα», του επιστημονικού ιστότοπου RoiForRoi, που αναπτύσσει την επιστήμη του Security Management, διεθνώς.
Ο εκπαιδευτής εφάρμοσε πολλές τεχνικές της εκπαίδευσης ενηλίκων ώστε να επιτευχθεί σχηματισμός συνάφειας στη γνώση, με τη χρήση ποικιλίας εκπαιδευτικών βοηθημάτων.
Με σαφήνεια ανέπτυξε την ψυχοδυναμική των ομάδων ασφαλείας, τους ρόλους που αναπτύσσονται σε αυτές, την ανάπτυξή τους και τα προβλήματα που εμφανίζονται και την αναγκαιότητα της δια βίου εκπαίδευσης και μάθησης και υποκίνησε τους παριστάμενους για κριτικό αναστοχασμό.
Στη συνέχεια αναφέρθηκε στην εξέλιξη των κινδύνων προς το πιο πολύπλοκο, στην παθογένεια της ιδιωτικής παροχής υπηρεσιών ασφαλείας, τις τάσεις και τις εξελίξεις των οργανωμένων εγκληματιών και τον τρόπο ενεργείας τους. Ανέπτυξε διεξοδικά τις τάσεις αντιγραφής ως προς την ταυτότητα του στόχου αλλά και ως προς τους ελιγμούς και επισήμανε ποια πρόδρομα σημάδια πρέπει να επισημανθούν και με ποιο τρόπο. Έφερε πολλά παραδείγματα τα οποία ανέλυσε και έκανε πρακτική άσκηση. Στη συνέχεια παρώθησε το ακροατήριο για ερωτήσεις δίνοντας τον λόγο σε έναν-έναν.
Ο κ. Γιώργος Κεραμιδάς ιδιοκτήτης και manager της «P.S.T.» βράβευσε με τιμητική πλακέτα τον εισηγητή και απονεμήθηκαν οι βεβαιώσεις συμμετοχής που είχαν τον τίτλο Honarium (τιμητική επιβράβευση επαγγελματία).

Πρόγραμμα εκπαίδευσης Security Coaching


Πρόγραμμα εκπαίδευσης Security Coaching
Η P.S.T. ανακοινώνει την έναρξη του Προγράμματος SECURITY COACHING. Πρόκειται για ένα εξειδικευμένο Πρόγραμμα εκπαίδευσης με σκοπό , την καθοδήγηση , κινητοποίηση και υποστήριξη των ατόμων που ασχολούνται ή επιθυμούν να ασχοληθούν επαγγελματικά στον Τομέα της Ασφάλειας
Ο Σύμβουλος Ασφαλείας Επιχειρήσεων και Διευθυντής Εκπαίδευσης της P.S.T, κος Γιώργος Κεραμιδάς είναι ο εισηγητής του Προγράμματος το οποίο και εφαρμόζει τα τελευταία χρόνια με μεγάλη επιτυχία δημιουργώντας μια νέα οπτική γωνία και βοηθώντας ανθρώπους να αλλάξουν ουσιαστικά την επαγγελματική τους ζωή.

Το Πρόγραμμα απευθύνεται, σε αυτούς που δεν εργάζονται και επιθυμούν να σταδιοδρομήσουν στον κλάδο, στο Προσωπικό Βάσης (security) το οποίο ενδιαφέρεται να ανέβει επίπεδο και να σχεδιάσει το επόμενο βήμα στην καριέρα του και τελευταία στους εργαζόμενους ως Συνοδούς Ασφαλείας αλλά και Security Managers που ενδιαφέρονται να έχουν εξέλιξη και διάρκεια στην εργασία τους.

Με οργανωμένο και συστηματικό τρόπο, ορίζουμε ένα στρατηγικό πλάνο που είναι ικανό να θέσει τις απαραίτητες βάσεις για να επιτύχετε τους επαγγελματικούς σας στόχους. Η Εκπαίδευση γίνεται σε ατομικό ή ομαδικό επίπεδο κατ επιλογή των ενδιαφερομένων.

Η επιτυχία σας, είναι στόχος μας.

Για πληροφορίες σχετικά με το Πρόγραμμα SECURITY COACHING επικοινωνήστε στο : (+30) 6972245420 κος Γιώργος Κεραμιδάς PST/CO
ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΕΧΟΥΝ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΤΟΣΟ ΣΕ ΑΤΟΜΙΚΟ  ΟΣΟ ΚΑΙ ΣΕ ΟΜΑΔΙΚΑ
SECURITY MANAGER (ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ)