Τετάρτη 26 Μαρτίου 2014

Οι θέσεις της Ελληνικής Ψυχιατρικής Εταιρείας για την άδεια οπλοφορίας ΙΕΠΥΑ (2009)

Όπως είναι γνωστό, με νόμο που ψηφίστηκε πέρσι, παραχωρείται άδεια οπλοφορίας σε άνδρες και γυναίκες υπαλλήλους ιδιωτικών εταιρειών σεκιούριτι για την εκτέλεση ορισμένων από τις εργασίες που αναλαμβάνουν.
Γνωρίζουμε ότι για την πρόσληψη σε εταιρεία σεκιούριτι απαιτούνταν πάντα η προσκόμιση πιστοποιητικού για την κατάσταση τη ψυχικής υγείας του υποψήφιου φρουρού, που έχει εκδοθεί από δημόσια υπηρεσία ψυχικής υγείας. 
Με την πρόβλεψη, όμως, του νέου νόμου για οπλοφορία των υπαλλήλων των εταιρειών σεκιούριτι, τα δεδομένα για όσους χορηγούν πιστοποιητικά ψυχικής υγείας αλλάζουν: αυτό που ζητείται, πλέον, είναι η «νομιμοποίηση» και από πλευράς των υπηρεσιών ψυχικής υγείας της οπλοφορίας των υπαλλήλων ιδιωτικών εταιρειών.
Ο ρόλος του ψυχιάτρου διευρύνεται μέχρι του σημείου να μετατρέπεται και αυτός σε μέρος του νομιμοποιητικού πλαισίου ενός ένοπλου σώματος, το οποίο, μάλιστα, είναι ιδιωτικό.  
 Το ΔΣ της Ελληνικής Ψυχιατρικής Εταιρείας έβγαλε, στις 19/2/09, μιαν απόφαση πάνω στο ζήτημα αυτό, που αξίζει να προσεχτεί και ληφθεί υπόψιν απ΄ όλους και πρώτα απ΄ όλα, φυσικά, τους ψυχιάτρους...


                Θέσεις της Ε.Ψ.Ε. στο ζήτηματης οπλοφορίας:


«Η Ε.Ψ.Ε. θεωρεί αναγκαίο να ανακοινώσει δημόσια τις θέσεις της στα ζητήματα που σχετίζονται με την εμπλοκή των ψυχιάτρων (και των ψυχολόγων) σε ζητήματα μεγάλου κοινωνικού ενδιαφέροντος και ιδιαίτερα στις διαδικασίες χορήγησης σε πρόσωπα άδειας να φέρουν όπλα και στα προβλήματα που προκύπτουν από τη χρήση τους.
Υπάρχει μεγάλη σύγχυση στη κοινή γνώμη για τις δυνατότητες της Ψυχιατρικής και της Ψυχολογίας και δεν είναι λίγοι που θεωρούν ότι αυτές οι δυνατότητες είναι σχεδόν απεριόριστες, η δε παρέμβαση των αντιστοίχων επαγγελματιών απαραίτητη και ευεργετική για την επίλυση παντός είδους προβλημάτων.
Έχει έτσι δημιουργηθεί και συνεχώς καλλιεργείται ένα κλίμα υπερβολικών και πολλές φορές εντελώς ανεδαφικών προσδοκιών και απαιτήσεων, μέχρι του σημείου να ζητούν από εμάς όχι μόνο να ερμηνεύσουμε κάθε ανθρώπινη συμπεριφορά ακόμα και την πιο ακραία ή και ειδεχθή, αλλά και να προβλέψουμε με ασφάλεια τον τρόπο που ένα πρόσωπο θα αντιδράσει στο μέλλον στις οποιεσδήποτε συνθήκες.
Τέτοιες προσδοκίες έχουν μάλιστα καταγραφεί και σε διατάξεις θετού Δικαίου όπου π.χ. «ειδικές επιτροπές» καλούνται να «ερευνήσουν με ψυχοτεχνικές δοκιμασίες και συνέντευξη των εξεταζόμενων την εν γένει προσωπικότητα αυτών και κυρίως την αυτοκυριαρχία, την συναισθηματική σταθερότητα, την κρίση και αντίληψη και την ικανότητα προσαρμογής στις μεταβαλλόμενες καταστάσεις και απαιτήσεις» και να «αποφανθούν για το αν η προσωπικότητά τους παρέχει τα εχέγγυα για ορθή χρήση του όπλου». Και φαίνεται ότι ανάλογες διατάξεις προωθούνται και επεκτείνονται και στον ιδιωτικό τομέα όπου υπάλληλοι ιδιωτικών οργανισμών θα μπορούν να φέρουν όπλα με την ευλογία και την συγκατάθεση ανάλογων «ειδικών Επιτροπών».
Κύριες αιτίες αυτής της κατάστασης είναι:
·               Η εγγενής αδυναμία να οριστεί με τρόπο γενικά αποδεκτό το «φυσιολογικό» και τα όριά του.
·               Η συγκεχυμένη αντίληψη της κοινής γνώμης και όχι μόνο για το γνωστικό αντικείμενο και τις δυνατότητες και τις διαφορες της Ψυχιατρικής και της Ψυχολογίας, τα απαραβίαστα όρια της κάθε μιας και το κοινό πεδίο τους στη θεωρία και την πρακτική.
·               Η απαράδεκτη συμπεριφορά ορισμένων ψυχιάτρων, ψυχολόγων και δημοσιογράφων που σπεύδουν να υπηρετήσουν τις ανάγκες της τηλεθέασης και δε διστάζουν, με αντάλλαγμα την προβολή τους ή και τα ιδιοτελή επαγγελματικά τους συμφέροντα, να ερμηνεύσουν ως ειδικοί τα ανερμήνευτα, και να αποκαλύπτουν δήθεν ως αυθεντίες και με ζηλευτή ευκολία και σιγουριά ακόμα και τα πιο μύχια και σκοτεινά κίνητρα της συμπεριφοράς των ανθρώπων, άγνωστα και απροσπέλαστα σε όλους τους άλλους.
·               Το γεγονός ότι τέτοιες αντιλήψεις και προσδοκίες προωθούν τα επαγγελματικά συμφέροντα των αντίστοιχων επαγγελματιών, κάποιοι από τους οποίους προβάλλουν μειωμένη αντίσταση στις πιέσεις που τους ασκούνται ή αυθορμήτως και απρόσκλητοι προσφέρουν τις υπηρεσίες τους και εκεί που δεν χρειάζονται ή ίσως είναι και επιζήμιες.
Αποτελέσματα αυτής της σύγχυσης είναι και η συνεχώς επεκτεινόμενη απαίτηση εμπλοκής των ψυχιάτρων σε θέματα που σχετίζονται με τη χρήση πυροβόλων όπλων.
Επί των σχετικών ζητημάτων η Ελληνική Ψυχιατρική Εταιρεία θεωρεί λοιπόν αναγκαίο να καταστήσει γνωστές στη κοινή γνώμη και τις αρμόδιες αρχές τις θέσεις της που συνοψίζονται ως εξής:
1. Η Ψυχιατρική και οι Ψυχίατροι δεν έχουν τις γνώσεις ούτε τα μέσα για να μπορούν να βεβαιώσουν με ασφάλεια εάν ένα πρόσωπο μπορεί να φέρει πυροβόλο όπλο ή άλλο φονικό όργανο και πολύ περισσότερο να βεβαιώσουν ότι το πρόσωπο αυτό σε κάθε περίπτωση και υπό οποιεσδήποτε περιστάσεις θα αντιδράσει σύμφωνα με τις επιταγές του Νόμου και τις περί δικαίου και ηθικής αντιλήψεις που επικρατούν. Η αδυναμία ασφαλούς εκτίμησης και πρόβλεψης γίνεται ακόμη μεγαλύτερη σε συνθήκες όπου  το γενικότερο κλίμα χαρακτηρίζεται από έλλειψη κοινωνικής αλληλεγγύης, συναισθηματική απίσχανση, χλευασμό των ιδανικών, έκπτωση των αξιών, αμφισβήτηση θεσμών και πολιτική πενία και καθημερινά και συνεχώς επιδεινούμενα φαινόμενα υπέρμετρης, άλογης και όχι σπάνια ανθρωποκτόνου βίας.
Πιστεύουμε επίσης ότι ούτε η Ψυχολογία, ούτε άλλη Επιστήμη διαθέτει τέτοιες δυνατότητες. Επομένως τέτοια ερωτήματα και μάλιστα με τόσο απόλυτο τρόπο δεν πρέπει να τίθενται, εάν δεν τίθενται οι ερωτώμενοι οφείλουν να δηλώσουν εξ αρχής την αδυναμία τους να απαντήσουν με ασφάλεια και το μεγάλο κίνδυνο  οι όποιες εκτιμήσεις τους να αποδειχτούν τραγικά λανθασμένες.
2. Υπάρχουν περιπτώσεις όπου ο ψυχίατρος, βασισμένος στις γνώσεις και την εμπειρία του, μπορεί, από τα ευρήματα της κλινικής εξέτασης ενός προσώπου, τις πληροφορίες που αφορούν το ιστορικό του και άλλα προσιτά σε αυτόν στοιχεία, να διαπιστώσει και να βεβαιώσει την ύπαρξη ψυχικής διαταραχής και τη σοβαρότητα της και μερικές φορές, αλλά όχι πάντοτε, τον αυξημένο κίνδυνο να προβεί ο πάσχων σε πράξεις μεγάλης βίας κατά προσώπων. Σε μια τέτοια περίπτωση ο ψυχίατρος οφείλει να ενημερώσει τον πάσχοντα για τον αυξημένο αυτό κίνδυνο και να του συστήσει να μη φέρει όπλα ούτε να τα φυλάσσει σε μέρη εύκολα προσιτά.
3. Η μη διαπίστωση κατά τα ανωτέρω ψυχικής διαταραχής δεν σημαίνει ότι τέτοια διαταραχή δεν υπάρχει, ούτε πολύ περισσότερο, ότι δεν θα υπάρξει στο μέλλον. Η βεβαίωση επομένως ότι δεν διαπιστώθηκε ψυχική διαταραχή δεν ισοδυναμεί  με πιστοποιητικό ψυχικής υγείας, όπως πολλοί κακώς συμπεραίνουν. Ο ψυχίατρος μπορεί να βεβαιώσει ότι ένα συγκεκριμένο πρόσωπο «δεν πρέπει να φέρει όπλο», αλλά δεν μπορεί να βεβαιώσει ότι ένα συγκεκριμένο πρόσωπο «μπορεί να φέρει όπλο». Η  Ε.Ψ.Ε. συνιστά επομένως στους ψυχίατρους να καθιστούν σαφές προς όλους και προς αποφυγή λανθασμένων συμπερασμάτων και πρακτικών ότι όταν βεβαιώνουν ότι δεν διαπίστωσαν την ύπαρξη ψυχικής διαταραχής στον εξετασθέντα δεν βεβαιώνουν εξ αντιθέτου ότι διαπίστωσαν την ψυχική του υγεία.
4. Η Ε.Ψ.Ε. επομένως είναι ριζικά αντίθετη στην οποιαδήποτε πρακτική επέκτασης της χορήγησης όπλων και πολύ περισσότερο σε πρόσωπα που είναι υπάλληλοι ιδιωτικών οργανισμών. Και μάλιστα με την εμπλοκή στις σχετικές διαδικασίες επαγγελματιών της Ψυχικής Υγείας γιατί αυτό θα έδινε μια επίφαση εγγύησης ότι η χρήση τους θα ήταν νόμιμη και μονό στις απολύτως αναγκαίες περιπτώσεις.»

Πέμπτη 20 Μαρτίου 2014

SECURITY COACHING.ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕ ΤΟΝ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΤΗΣ P.S.T. Κο ΓΕΩΡΓΙΟ ΚΕΡΑΜΙΔΑ

Κ.Δ Καλημέρα Κε Κεραμιδά.Μετά από ένα πετυχημένο διήμερο Σεμινάριο της P.S.T. το οποίο είχα την τύχη να παρακολουθήσω,αναφέρεστε σε μια καινούργια δραστηριότητα,στο security coaching. Κ.Γ Κε Κανναβέ,καλημέρα.Σας ευχαριστώ για την παρουσία σας στην Εκπαίδευση Συνοδών Ασφαλείας στις 7&8 Μαρτίου.Το security coaching,είναι μια νέα δραστηριότητα στο πρόγραμμα Εκπαίδευσης της P.S.T. αλλά ουσιαστικά για μένα είναι κάτι που κάνω χρόνια. Κ.Δ Συγχωρέστε την άγνοιά μου.Είναι κάτι που το ακούω για πρώτη φορά και μου κάνει ιδιαίτερη εντύπωση. Κ.Γ Δικαιολογημένα σας κάνει εντύπωση διότι είναι ένα καινοτόμο πρόγραμμα το οποίο θεωρώ απαραίτητο για όλους,ανεξάρτητα το επαγγελματικό επίπεδο που βρίσκεται ο καθένας. Κ.Δ Κε Κεραμιδά,σε ποιους απευθύνεται το πρόγραμμα ; Κ.Γ Δεν υπάρχουν διαχωρισμοί.Απευθύνεται σε όλους.Σε αυτούς που είναι άνεργοι και δεν γνωρίζουν πώς να σταδιοδρομήσουν ως στελέχη Ασφαλείας,στο Προσωπικό Βάσης (security) που θέλει να ανεβεί επίπεδο και να εργαστεί σε Ομάδες Ασφαλείας Επιχειρηματιών,σε αυτούς που εργάζονται ως Συνοδοί Ασφαλείας και θέλουν να ανέβουν σε ψηλότερο σκαλί αλλά και να έχουν διάρκεια στην εργασία τους,στους Συνοδούς Ασφαλείας που έχασαν την εργασία τους και δεν γνωρίζουν πως να επαναπροσδιορίσουν το μέλλον τους,αλλά και στους security managers οι οποίοι στηρίζονται σε ξύλινα πόδια και αισθάνονται ανασφαλείς,λόγω της εξέλιξης της κοινωνίας προς το συνθετότερο,από το οποίο προκύπτουν νέες ανάγκες Ασφαλείας. Κ.Δ Ακούγεται ενδιαφέρον.Μπορείτε να μας κατευθύνετε ως προς τους στόχους του security coaching ; Εστιάζω στην Καθοδήγηση (coaching) και στην Συμβουλευτική (mentoring).Με οργανωμένο και συστηματικό τρόπο βοηθάω το ενδιαφερόμενο άτομο να επανεφεύρει τον εαυτό του,να βελτιώσει την ζωή του και να επιτύχει τους επαγγελματικούς του στόχους.Στόχος μου είναι να κυλήσει η ώρα παραγωγικά,να μπουν προτεραιότητες,να τεθούν οι στόχοι και να παραμείνει συγκεντρωμένος στους στόχους του.Μαζί δεσμευόμαστε στην δημιουργία ενός καλύτερου μέλλοντος. Κ.Δ Είστε ο μόνος που κάνετε στην Ελλάδα το συγκεκριμένο Πρόγραμμα.Από πού εμπνευστήκατε την Δημιουργία του προγράμματος ; Κύριε Κανναβέ,ασχολούμαι με το κομμάτι της Ασφάλειας 20 χρόνια.Από το υψηλότερο σκαλί του βάθρου ως Επιχειρησιακός Διευθυντής Ασφαλείας και Σύμβουλος Ασφαλείας Επιχειρήσεων τα τελευταία 12 χρόνια.Λόγω της θέσης μου,έχω κάνει πάνω από 1000 Συνεντεύξεις για να καλυφθούν θέσεις Ασφαλείας που εξυπηρετούσαν ανάγκες Ασφαλείας Πολυεθνικών Ομίλων και Επιχειρηματιών και έχω εξετάσει πάνω από 2500 βιογραφικά.Γνωρίζω πάρα πολύ καλά την Ελληνική πραγματικότητα αλλά και τα νέα δεδομένα που δημιουργούνται,λόγω της συνεργασίας μου με το εξωτερικό.Η Παγκόσμια οικονομική κρίση έχει επηρεάσει αρνητικά τον εργασιακό κόσμο και την ποιότητα ζωής όλων των Ελλήνων.Η αυξανόμενη ανεργία έχει εκτοξεύσει στα ύψη την αίσθηση της ανασφάλειας και την αβεβαιότητα για το μέλλον.Έχω λοιπόν,ηθικό χρέος απέναντι στους νέους ανθρώπους να τους δείξω το σωστό μονοπάτι.Όσα Σεμινάρια και Εκπαιδεύσεις να παρακολουθήσουν,το security coaching είναι η επένδυση που θα τους δώσει τον μεγαλύτερο τόκο!! Κ.Δ Είναι σπουδαίο αυτό που λέτε και πραγματικά σας τιμά.Πόσα μαθήματα security coaching θα πρέπει να παρακολουθήσει κάποιος για να είναι ανταγωνιστικός στην εύρεση εργασίας και να βελτιώσει την εικόνα του ; Κ.Γ Κύριε Κανναβέ,ο κόσμος των επιχειρήσεων χωρίζεται σε 2 κατηγορίες.Στους παίκτες και στους θεατές.Το security coaching δεν χρειάζεται πάνω από μία συνάντηση για να καταφέρω να μετατρέψω τον θεατή σε παίκτη.Εφαρμόζω το security coaching σε εκείνα τα άτομα που ενδιαφέρονται πραγματικά να σχεδιάσουν το επόμενο βήμα στην καριέρα τους.Η δημιουργία ενός καλύτερου μέλλοντος,είναι δική τους απόφαση. Κ.Δ Κε Κεραμιδά,με έχετε καλύψει και νιώθω ιδιαίτερη χαρά που σας είχα κοντά μου ξανά.. Κ.Γ Εγώ σας ευχαριστώ για το ενδιαφέρων σας και την αγάπη σας για το επάγγελμα.

πηγη ΚΑΝΑΒΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Τετάρτη 19 Μαρτίου 2014

ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ P.S.T

Η P.S.T. ανακοινώνει την έναρξη του Προγράμματος SECURITY COACHING.Πρόκειται για ένα εξειδικευμένο Πρόγραμμα εκπαίδευσης με σκοπό,την καθοδήγηση,κινητοποίηση και υποστήριξη των ατόμων που ασχολούνται η επιθυμούν να ασχοληθούν επαγγελματικά στον Τομέα της Ασφάλειας.Ο Σύμβουλος Ασφαλείας Επιχειρήσεων και Διευθυντής Εκπαίδευσης της P.S.T, Κος Γιώργος Κεραμιδάς είναι ο εισηγητής του Προγράμματος το οποίο και εφαρμόζει τα τελευταία χρόνια με μεγάλη επιτυχία δημιουργώντας μια νέα οπτική γωνιά και βοηθώντας ανθρώπους να αλλάξουν ουσιαστικά την επαγγελματική τους ζωή.Το Πρόγραμμα απευθύνεται,σε αυτούς που δεν εργάζονται και επιθυμούν να σταδιοδρομήσουν στον κλάδο,στο Προσωπικό Βάσης (security) το οποίο ενδιαφέρεται να ανέβει επίπεδο και να σχεδιάσει το επόμενο βήμα στην καριέρα του και τελευταία στους εργαζόμενους ως Συνοδούς Ασφαλείας αλλά και Security Managers που ενδιαφέρονται να έχουν εξέλιξη και διάρκεια στην εργασία τους.Με οργανωμένο και συστηματικό τρόπο,ορίζουμε ένα στρατηγικό πλάνο που είναι ικανό να θέσει τις απαραίτητες βάσεις για να επιτύχετε τους επαγγελματικούς σας στόχους.Η Εκπαίδευση γίνεται σε ατομικό ή ομαδικό επίπεδο κατ'επιλογή των ενδιαφερομένων.
Η επιτυχία σας,είναι στόχος μας.
Για πληροφορίες σχετικά με το Πρόγραμμα SECURITY COACHING επικοινωνήστε στο :
Mob : (+30) 6972245420 Κος Γιώργος Κεραμιδάς PST/CEO

Τρίτη 11 Μαρτίου 2014

ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΗ ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΤΙΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ. Κυριακή 30 Μαρτίου.


H P.S.T. Professional Security Training
διοργανώνει
ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΗ ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΤΙΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ.
Κυριακή 30 Μαρτίου.
Ώρες: 09:00-18:00.
Συνεδριακός Χώρος
Ξενοδοχείο: Athenaeum Intercontinental.
ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΤΑΙ ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ ΤΗΣ P.S.T (PROFESSIONAL
SECURITY TRAINING) ΚΑΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ
RESEARCH INSTITUTE OF EUROPEAN AND AMERICAN
STUDIES (RIEAS) AND ANTITERRORISM ACCREDITATION
BOARD (ATAB).
ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΣΕ:
Στελέχη Πρεσβειών.
Διοικητικά στελέχη μεγάλων επιχειρήσεων.
Ανώτερα Διοικητικά στελέχη I E Π Y A.
Συμβούλους Επιχειρήσεων και Νομικούς Συμβούλους.
Στελέχη της Δημόσιας Δύναμης.
Επικεφαλής μονάδων προστασίας VIP.
Επιχειρησιακά Στελέχη ΙΕΠΥΑ και Τμημάτων In house Security.
Ιδιωτικούς Ερευνητές.
Σε όσους θέλουν να εξελιχθούν επαγγελματικά ως Σύμβουλοι Ασφαλείας.
Σε μεταπτυχιακούς φοιτητές Κοινωνιολογίας και Εγκληματολογίας.
ΑΠΟΚΤΗΣΗ
VERIFIED CERTIFICATE
& STATEMENT OF ACCOMPLISHMENT
Συμμετοχή κατά άτομο : 125 Ευρώ, περιλαμβανομένου ΦΠΑ. Στην τιμή περιλαμβάνονται : γεύμα εργασίας, CERTIFICATE και Εκπαιδευτικές Σημειώσεις.
08:30-09:00
Προσέλευση και Εγγραφή Σπουδαστών
09:00-10:30
Σπύρος Κυριακάκης, CCO Instructor, Εκπαιδευτής Ασφαλείας, Συγγραφέας-ερευνητής, Αναγνωρισμένος Ειδικός επί ειδικών θεμάτων ασφαλείας, από την Υπηρεσία Ασφαλείας ΝΑΤΟ.
“Η παγκόσμια εικόνα, η ανάλυση από τα τελευταία 45 χρόνια, τα συμπεράσματα, οι εφαρμογές στην πράξη, για την ασφάλεια και την προστασία, στα δεδομένα μιας εταιρείας ή οργανισμού, στην Ελληνική Πραγματικότητα ”
10:30- 10:45
Coffee Break
10:45 – 13:00
Σπύρος Κυριακάκης, CCO Instructor, Εκπαιδευτής Ασφαλείας, Συγγραφέας-ερευνητής, Αναγνωρισμένος Ειδικός επί ειδικών θεμάτων ασφαλείας, από την Υπηρεσία Ασφαλείας ΝΑΤΟ.
“Η παγκόσμια εικόνα, η ανάλυση από τα τελευταία 45 χρόνια, τα συμπεράσματα, οι εφαρμογές στην πράξη, για την ασφάλεια και την προστασία, στα δεδομένα μιας εταιρείας ή οργανισμού, στην Ελληνική Πραγματικότητα ”. Ανακεφαλαίωση. Ερωτήσεις- Απαντήσεις. Συζήτηση.
13:00-14:00
Γεύμα Εργασίας.
14:00-15:20
Δρ. John Nomikos, Δ/ντής Research Institute for European and American Studies (RIEAS), Certified Master Anti-Terrorism Specialist (CMAS)
“Αντιτρομοκρατική Πολιτική και Ισλαμικά Δίκτυα στα Βαλκάνια.”
15:20 – 15: 35
Coffee Break
15:35 – 17:00
Δρ. John Nomikos, Δ/ντής Research Institute for European and American
Studies (RIEAS), Certified Master Anti-Terrorism Specialist (CMAS)
“Επικοινωνιακή Διαχείριση Τρομοκρατικών Ενεργειών:
Η Ελληνική Εμπειρία και οι εφαρμογές στα θέματα Προστασίας Private
Institutions, στην Ελληνική Πραγματικότητα.”
17:00 – 17: 15
Coffee Break
17:15 – 18:00
Δρ. John Nomikos, Δ/ντής Research Institute for European and American
Studies (RIEAS), Certified Master Anti-Terrorism Specialist (CMAS)
“Επικοινωνιακή Διαχείριση Τρομοκρατικών Ενεργειών:
Η Ελληνική Εμπειρία και οι εφαρμογές στα θέματα Προστασίας Private
Institutions, στην Ελληνική Πραγματικότητα.” Ανακεφαλαίωση. Ερωτήσεις-
Απαντήσεις. Συζήτηση.
Για δηλώσεις συμμετοχής επικοινωνήστε με την
κα. Ρέτσου.
Τ: 6944 553076 - Εmail: g8retsos@hotmail.com
Μέγιστος αριθμός συμμετοχών: 40 άτομα.
Πέρας Δηλώσεων: Πέμπτη, 27 Μαρτίου 2014

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το διήμερο Σεμινάριο που διοργάνωσε η P.S.T (PROFESSIONAL SECURITY TRAINING) στις 7 & 8 Μαρτίου και αφορούσε την Εκπαίδευση Συνοδών Ασφαλείας.Στο πλαίσιο του Σεμιναρίου οι συμμετέχοντες εκπαιδεύτηκαν στον Προγραμματισμό Καριέρας,Ανάλυση του Επαγγέλματος,Ρόλος του Συνοδού Ασφαλείας,Τακτικές Συνοδευτικής Ομάδας Ασφαλείας και στα όπλα επίπεδο(BASIC 1)
Ο Διευθυντής Εκπαίδευσης Κος Γιώργος Κεραμιδάς,ευχαριστεί θερμά τους Συμμετέχοντες και τους Χορηγούς Επικοινωνίας Κο Βλάσση Σάββα (δημοσιογράφο συγγραφεα & εκδότη του περιοδικού ειδικού τύπου ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΙΠΠΟΣ) και Δημήτρη Κανναβό ( ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ & αρθρογράφο σε BLOG ΕΙΔΙΚΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ