Παρασκευή 24 Μαΐου 2013

Ο υπεύθυνος ασφάλειας, κατέγραφε επί δύο μήνε την δράση της σπείρας των σούπερ μάρκετ


Σε μάστιγα είχαν εξελιχθεί για τα σούπερ μάρετ της Αττικής μια σπείρα επιτήδιων δραστών, που με ταχυδακτυλουργικές κινήσεις εξαφάνιζε από τα ράφια προϊόντα και κυρίως ποτά και είδη τροφίμων, τα οποία στη συνέχεια προωθούσαν προς την Αλβανία. Αυτό που δεν ήταν μέχρι σήμερα γνωστό, καθώς υπήρξηε σχετική ανακοίνωση της Αστυνομίας, είναι ότι 
η σπείρα εξαρθρώθηκε εξαιτίας της παρατηρητικότητας του υπεύθυνου ασφαλείας γνωστής αλυσίδας σούπερ μάρκετ, ο οποίος επί δύο ολόκληρες μήνες συγκέντρωνε τα στοιχεία και τα παρέδωσε στην Αστυνομία.
 
ακολουθεί η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.
 
 
Εξαρθρώθηκε σπείρα που διέπραττε κλοπές προϊόντων από σούπερ-μάρκετ στην Αττική
Συνελήφθησαν τέσσερις (4) αλλοδαποί μέλη τις σπείρας
Εξιχνιάσθηκαν είκοσι επτά (27) περιπτώσεις
Τα αφαιρεθέντα προϊόντα τα προωθούσαν με ΙΧΕ αυτοκίνητα και λεωφορεία στην Αλβανία, όπου συνεργοί τους τα πωλούσαν στην εκεί αγορά, αποκομίζοντας μεγάλα κέρδη
Εξαρθρώθηκε από το Τ.Α. Αμαρουσίου σπείρα που διέπραττε κλοπές προϊόντων από σούπερ-μάρκετ στην Αττική.
Συνελήφθησαν προχθές (10-5-2013) το πρωί στην Καλλιθέα, τέσσερις (4) αλλοδαποί υπήκοοι Αλβανίας, εκ των οποίων τρεις (3) γυναίκες ηλικίας 55, 55 και 56 ετών και ένας (1) άνδρας ηλικίας 56 ετών μέλη της σπείρας, οι οποίοι λίγο πριν είχαν αφαιρέσει από σούπερ-μάρκετ στην ίδια περιοχή διάφορα προϊόντα.
Στην κατοχή τους και σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στις κατοικίες τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
· Μεγάλος αριθμός εμπορευμάτων όπως ποτά, ζυμαρικά, καλλυντικά, όσπρια, κονσέρβες, είδη καθαρισμού κλπ.
· Το χρηματικό ποσό των -3.070- ευρώ
· Χειρόγραφο σημείωμα στην Αλβανική, από το οποίο προκύπτει ότι διαθέτουν επ’ ονόματι τους λογαριασμούς σε Αλβανικές Τράπεζες, με ποσό καταθέσεων άνω των -100.000- ευρώ.
Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα οι συλληφθέντες μετέβαιναν στα καταστήματα με ΙΧΕ αυτοκίνητο, εντός του οποίου τους ανέμενε ο 56χρονος ως οδηγός και τα άλλα μέλη της ομάδας εισέρχονταν στα καταστήματα, η μία κατόπτευε το χώρο, ενώ οι άλλες αφαιρούσαν εμπορεύματα κυρίως μικρού όγκου τα οποία τοποθετούσαν σε ειδικές διαμορφωμένες θήκες που είχαν στο εσωτερικό των ενδυμάτων και στις τσάντες τους. Τα αφαιρεθέντα προϊόντα τα προωθούσαν με ΙΧΕ αυτοκίνητα και λεωφορεία στην Αλβανία, όπου συνεργοί τους τα πωλούσαν στην εκεί αγορά, αποκομίζοντας μεγάλα κέρδη.
Όπως διαπιστώθηκε, κατά το τελευταίο έτος και με την ίδια μέθοδο, έχουν διαπράξει είκοσι επτά (27) κλοπές από σούπερ-μάρκετ σε διάφορες περιοχές της Αττικής (Αμπελόκηπους, Ζωγράφου, Γκύζη, Καλλιθέα, Άγιο Παντελεήμονα, Χολαργό, Πετρούπολη, Νέα Σμύρνη, Κυψέλη, Ιλίσια και Πατήσια).
Οι ανωτέρω δράστες από το έτος 1996 έχουν συλληφθεί, από διάφορες Υπηρεσίες για τα ίδια αδικήματα, ένδεκα (11) φορές.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ η έρευνα για τη συμμετοχή τους σε άλλες αξιόποινες πράξεις συνεχίζεται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου