Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2012

Οι εταιρείες security απασχολούν διπλάσιο προσωπικό από την αστυνομία παγκοσμίως!!

Οι ιδιωτικές εταιρείες ασφαλείας (SPS) απασχολούν 19,5-25,5 εκατομμύρια υπαλλήλους σε όλο τον κόσμο, δηλαδή τους διπλάσιους απ' όσους εργάζονται για την αστυνομία, και διαθέτουν μεταξύ 1,7-3,7 εκατομμύρια όπλα, σύμφωνα με μια μελέτη που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.
"Η παγκόσμια τάση για περιορισμό του κράτους, συμπεριλαμβανομένων και των υπηρεσιών δημόσιας ασφάλειας, συνέβαλε στην ανάπτυξη του τομέα της ιδιωτικής ασφάλειας", εξηγούν οι συγγραφείς της ετήσιας μελέτης για τα ελαφρά όπλα (SAS).
Ο Κιθ Κράουζε, που διηύθυνε την έρευνα, θεωρεί ότι "το θεμελιώδες ερώτημα, για το οποίο δεν έχουμε απάντηση, είναι αν οι εξελίξεις αυτές ενισχύουν ή υπονομεύουν την ασφάλεια".
Η ασφάλεια των αεροδρομίων και των φυλακών αλλά και οι έλεγχοι για παράνομους μετανάστες εκχωρούνται ολοένα και συχνότερα σε ιδιωτικές εταιρείες.
"Ο αριθμός των ανθρώπων που εργάζονται στις SPS αυξήθηκε με γρήγορο ρυθμό από τα μέσα της δεκαετίας του '80 και σήμερα ξεπερνά τον αριθμό των αστυνομικών σε παγκόσμια κλίμακα", σημειώνεται στην έκθεση.
Οι εταιρείες που διαθέτουν τα περισσότερα όπλα είναι αυτές της Λατινικής Αμερικής. Στην περιοχή αυτή του κόσμου παρατηρείται και η μεγαλύτερη αναλογία ιδιωτικών υπαλλήλων ασφαλείας σε σχέση με τους αστυνομικούς. Έτσι, στη Γουατεμάλα, υπάρχουν 120.000 ιδιωτικοί φύλακες και μόλις 20.000 αστυνομικοί. Παρόμοια είναι η κατάσταση στην Ονδούρα αλλά επίσης, αν και σε μικρότερο βαθμό, και στην Ινδία και την Κίνα.
Πάντως ο αριθμός των όπλων που διαθέτουν οι ιδιωτικές εταιρείες δεν αποτελεί παρά μονάχα ένα κλάσμα μπροστά στο οπλοστάσιο των κρατικών δυνάμεων ασφαλείας: η αστυνομία εκτιμάται ότι διαθέτει 26 εκατομμύρια όπλα και οι ένοπλες δυνάμεις τουλάχιστον 200 εκατομμύρια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου